folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Korsan Web Sitesinin Cezası Ve Kişisel Güvenlik Aletlerinin Kullanımı/Taşınması.

Korsan Web Sitesinin Cezası Ve Kişisel Güvenlik Aletlerinin Kullanımı/Taşınması.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

şöyle bir sorum olsun örneğin başkasının yaptığı template veya web sitesini (scripti) veya tasarımını çalar kullanırsak ne kadar ceza yiyoruz + üzerinde oynama yapılsa ceza yememe/yeme imkanı varmı ? varsa bu kriter neye göre belirleniyor belli bir yüzdesi varmı ?

örneğin benim tasarımım veya scriptimi çalan kişiye nasıl bir yaptırım uygulayabilirim acaba ?

birde bu alperin sorusundan esinlenerek nunchaku(mançıka) ve elektro şok aletleri gibi aletlerin taşınmasının cezası varmı ? mesela bende elektro şok aleti var 250.000 volt çıkıyor meletin ucundan bununla birini öldürsem kendimi savunma amacı ile nefsi müdafa olurmu ? (adam öldüreceğimizden falan değilde soruyoruz :D)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    korsan web sitesini bende merak ettim şimdik::)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Merhaba; bu Konuda Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu mevcut..

Cezayla ilgili bölümü;

1. MANEVİ, MALİ VEYA BAĞLANTILI HAKLARA TECAVÜZ

Madde 71 - (Değişik madde: 01/11/1983 - 2936/11 md.;Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./138.mad)

Bu Kanunda koruma altına alınan fikir ve sanat eserleriyle ilgili manevi, mali veya bağlantılı hakları ihlal ederek:

1. Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.

2. Başkasına ait esere, kendi eseri olarak ad koyan kişi altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır. Bu fiilin dağıtmak veya yayımlamak suretiyle işlenmesi hâlinde, hapis cezasının üst sınırı beş yıl olup, adlî para cezasına hükmolunamaz.

3. Bir eserden kaynak göstermeksizin iktibasta bulunan kişi altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır.

4. Hak sahibi kişilerin izni olmaksızın, alenileşmemiş bir eserin muhtevası hakkında kamuya açıklamada bulunan kişi, altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

5. Bir eserle ilgili olarak yetersiz, yanlış veya aldatıcı mahiyette kaynak gösteren kişi, altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

6. Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı, tanınmış bir başkasının adını kullanarak çoğaltan, dağıtan, yayan veya yayımlayan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır.

Üzerinde oynama yapılırsa ceza almama imkanımız var mı sorusuna el-cevap;

3. ESERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINI MENETMEK:

Madde 16 - Eser sahibinin izni olmadıkça eserde veyahut eser sahibinin adında kısaltmalar, ekleme ve başka değiştirmeler yapılamaz.

Kanunun veya eser sahibinin müsaadesiyle bir eseri işliyen, umuma arzeden, çoğaltan, yayımlıyan, temsil eden veya başka bir suretle yayan kimse; işleme, çoğaltma, temsil veya yayım tekniği icabı zaruri görülen değiştirmeleri eser sahibinin hususi bir izni olmaksızın da yapabilir.

(Değişik fıkra: 03/03/2001 - 4630/9. md.) Eser sahibi, kayıtsız ve şartsız olarak yazılı izin vermiş olsa bile şeref ve itibarını zedeleyen veya eserin mahiyet ve hususiyetlerini bozan her türlü değiştirilmeleri menedebilir. Menetme yetkisinden bu hususta sözleşme yapılmış olsa bile vazgeçmek hükümsüzdür.
    ________

Şok aleti,biber gazı,nunchakuya gelince;

Bu 3 nesne de taşınması ruhsata bağlı değildir,dolayısıyla TAŞIMAK suç değildir,ancak;

Meşru Müdafaa bir hukuka uygunluk nedenidir,olması zaruri şartları mevcuttur;

Saldırı ve Savunmaya İlişkin şartları;

1-Haksız bir saldırı olmalı

2-Saldırı bir hakka yönelmiş olmalı

3-Saldırı halen mevcut olmalı

4-Savunmada zorunluluk bulunmalı

5-Savunma ve saldırı arasında oran bulunmalı

Bugün ya da yarın Meşru Müdafaa hakkında bir döküman yazıcam,günlük hayatta herkesin başına gelebilecek bir olay,müridlerin çok işine yarayacağına eminim..

Senin soruna gelirsek,şok aletiyle birini öldürmeye,somut olaya bakıp karar vermek gerekir..Öldürmen zaruri miydi?Saldırı ve savunma arasında oran var mıydı vs.. 

Çekil,Önümden Çekil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

aslında kişisel tecrübelerimden o şok aleti öldürmüyor abi ama bayağı güzel hoplatıyor tabi bazı rivayetlere göre kalp bölgesine şok edersen kalbi durdurabiliyormuş :D ama yinede sorayım dedim merak ettim.

Ayrıca çok güzel bir işkence yöntemidir :D doktora gitse ispatlayamaz sanırım :D

birde bu korsan web şeysi olayı %80 i böyle bir durumda sitelerin acaba diyorum yapılmak istense neler oluyor bayağı bişey oluyormuş.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Web tasarım hırsızlığı ile ilgili dava aradım ama bulamadım,belki de hiç konu olmamıştır bir davaya

Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek
    biber gazı vb. bir çok savunma gerecine bir koşul getirilmiyor ancak elektro şok cihazının kullanımı için bir şart var diyebiliyorum, elektro şok cihazı bazı urumlarda kişiye geriye dönüşü olmayan zararlar verebildiğindne örn: kalk krizi gibi her kullanımda mutlaka polis çağırmanız gerekiyor sanırım , tekrar bir incelemek gerekli kullanmadan... Ama taşımada bir sorun yok...

Keep Going !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    GebesH bunu yazdı:
    -----------------------------
    biber gazı vb. bir çok savunma gerecine bir koşul getirilmiyor ancak elektro şok cihazının kullanımı için bir şart var diyebiliyorum, elektro şok cihazı bazı urumlarda kişiye geriye dönüşü olmayan zararlar verebildiğindne örn: kalk krizi gibi her kullanımda mutlaka polis çağırmanız gerekiyor sanırım , tekrar bir incelemek gerekli kullanmadan... Ama taşımada bir sorun yok...
    -----------------------------

kız arkadaşa biber gaıyla çok ihazı alacaktım şok cihazından aküsünün boşalıp sahibini öldürdüğünü okudum haberlerde vaz geçtim

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    valla dj biber gazını bilmemde şok aletinin çıtırtısı bile yetiyor :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

merak ettim hortlatmak istedim konuyu.

Şimdi script kullanmak ve ya başkasının temasını kullanmak etik değil burası kabul fakat şimdi eleman bir tasarım yapmış onu tescillemiş tapulamışmı oluyor?

Eleman iki kod yazmış o kodları başkası kullanamaz mı ? Belki bende aynı şeyleri yapmak istiyorum aynı kodları kullandım ? Yasakmı şimdi o kodları kullanmam bana tuhaf geliyor biraz.

kısaca merak ettiğim şudur.

Bu durumun hukuktaki karşılığı nedir senin sitenin kodlarıyla asıl sitenin kodlarını mı inceliyorlar.Yoksa domain reg tarihinden bakıp sen çalmışsın sus gir içeri hapis mi diyorlar ? 

Bilen,yaşayan,duyan var mı ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    Sizde bire bir yapmayın renkleriyle oynayın :D direk aynısını çalarsan girersin içeri tabi  ama eleman bunu tescillememişse bi bok olmaz  suç onda olur

....
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Erkek
    Tasarımı ilk yapan adam uğraşmış tescillemişse sorun çıkar.7 mi 8 mi hatırlamıyom değişiklik muhabbeti vardı bi ara.okadar değişiklik yaparsan bi hak idda edemiyolardı.ama template monsterdakilerde böyle bişeyde var bize mail atmışlardı ya parasını ödeyin yada kaldırın diye :)

yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
Toplam Hit: 6110 Toplam Mesaj: 16