Korsan Web Sitesinin Cezası Ve Kişisel Güvenlik Aletlerinin Kullanımı/Taşınması.
-
legendary bunu yazdı:
-----------------------------
Tasarımı ilk yapan adam uğraşmış tescillemişse sorun çıkar.7 mi 8 mi hatırlamıyom değişiklik muhabbeti vardı bi ara.okadar değişiklik yaparsan bi hak idda edemiyolardı.ama template monsterdakilerde böyle bişeyde var bize mail atmışlardı ya parasını ödeyin yada kaldırın diye :)
-----------------------------
Kaldırmazsan ne olcakmış ? :)
-
bu olayı bir warezci olarak bızzıklamak istiyorum.:)
siz adamın scriptini çaldınız sunucusuna girip adam sizi sadece ondan dava edebilir.elindeki loglarla savcılığa başvurur bilgi belge dosya vs.lerimi izinsiz kopyaladı erişim hakkı olmayan sunucuya izinsiz erişim sağladı vs gibi sebeplerle dava eder.ha dava ne olur oda kolay kolay bi yere varmaz rahat olun yıllardır bu işin içindeyim nadirende olsa davalık olan arkadaşlarım oluyor ama birşey olduğu yok.banada geldi zamanında uyarı mailleri tebligatlar fln ama hala burayım bakın:D scriptimi çaldın kullandın sattın vs die dava edebilmesi için o scriptin her kodunu noterde tastikletmek gerekir ki kaç tane webmasterin bundan haberi var o bile mechul..ha bu kimseye cesaret vermesin yapsak bişe olmaz gibisinden.adam emek harcamış emeğe saygı duymak lazım duyarımda.ama gindeye dapıyorum ne bicim tezat bu bende anlamadım:D
-
dostum bendede aynı tezatlık var takdir ediyorum arkadaşları emek veriyorlar ama işte tembellik var bende de script çekmek daha kolay oluyor iki üç düzenleme bitti .
-
Bence bu işin ayarını kaçırmamak kaydıyla yararı bile olabilir düşüncesindeyim.. :|
Nasıl yeni bir dil öğrenirken temelde bazı şeylerden geçiyorsak
Merhaba dünya çıktısı , iki sayıyı toplayan,vize final, asal sayı ,fibonacci gibi kodları üşenmeden yazıyorsak
Web içinde deneme yanılmalarla yada script inceyelerek değişik yöntemler ve metotlar öğrenilebilir ama dediğim gibi b.k'unu çıkarmamak şartıyla..
Bu suçtan davalık olsam sanırım savunmam böyle bişi olurdu :)
-
birde şu paradoks hatta paradokslar zinciri war ;
Patentli bir şey senin demektir.Başkasına patentli olan bir eserde %25 değişiklik yaparsan onun patentini alabilirsin.Patenti senin olan şeyide dilediğin gibi yayımlarsın.Haliyle her template için ayrı patent almaya gerek yoktur.Bir templatede yapılan %25 değişiklikle onun patentini alır diğleri içinse bu benim falanca patentli ürünümden esinlenerek yaptığım ayrı bir eser dersiniz.Bu durumda neler olur ? Templateler resmi bir kurumca patentlenmiş midir ? Bunların bir sitede sahibi biziz denmesi yasaları bağlar mı ? Onların olduguna dair kanıtları nedir ? %25 lik değişimi bir temlate için nasıl ölçebilirler ? kb cinsinden boyutunu alarak mı mb cinsinden alarak mı göz kararı mı göz kararıysa bu kimin gözü devletin mi ?
Olayı bu sorular çerçevisinde değerlendirirseniz yasaların reel dünyada hatta sanal dünyada da ne kadar aciz kaldığını görürsünüz.Gelin kendimizi kandırmayalım anayasa saçmalıklarıyla her duruma net bir şekilde açıklık getirebilecek bir kitap olamayacağı için böyle bir düzende olamaz.Kabul edelim anarşizm hepsinden daha mantıklı hepsinden hatta hiç birinden daha iyi değil ama en azından daha mantıklı.Gücün yetiyorsa yap mantıklı bir Türkiye için yaşasın TAP (Türkiye Anarşizm Partisi) :D
Şaka bi yana yasaların bunlara da bir açıklaması warsa karatahta hocam daha iyi bilir..