Korsana EVET? Ama Nereye Kadar?
-
muzik konusunda muzisyenlerin aglamasini pek hakli bulmuyorum. tamam emek ve para harcayip album yapiyolar. ama 10 sarkidan olu$an bi albumde 1 $arki hit dier 9u 5 para etmez. ben kucukken cok kaset almi$imdir boyle tek $arkiya kanip. o yuzden sarkilarin digital ortamda tek tek du$uk ucretle satilmasini destekliyorum. zaten bu yontem hem sanatci hem yapimci hem de dinleyici icin daha iyi. hard copy olmadigindan kasetti, cdydi, kapti, ambalajdi gibi masraflar olmayacak. dosya nete konur parasini odeyen indirir. zaten artik mp3 playerlar walkman ve cd playerlari tarihe gomdu sayilir. bu yontem iTunes ile birlikte amerikada ve avrupada cok yayginla$maya ba$ladi.
-
Abi ben destekliyorum bu korsan işini walla bak. Ama bi yandanda adamlara üzülüyorum o kadar emek veriyolar felan sonra bi bakıyolar yolda kendi kasetlerini veya kitaplarını satan elinde tesbih üstünde takım elbiseli krolar. Ben olsam bende üzülürüm ama maddi sıkıntı için birebir. Korsan Rulez :)
-
Gladio genellemen hatalı...
Popüler müzik piyasasının geçici eserlerini bir yana bırakırsan, kaliteli müzik yapan insanlarının albümlerindeki her ezginin ayrı bir cevher olduğunu görürsün...
Türkiye adına konuşmak gerekirse Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok aklıma gelen ilk örnekler...
Albümlerine verdiğim her kuruşun karşılığında milyonlarca liralık huzur ve mutluluk aldım...
Bunu hiçbir şey de değiştiremez...
-
Korsan konusunda bi dereceye kadar doğrusun, bu arada Erkan Oğur albümü almak için parası olmayanlar gelsin, link vereyim :)
-
Eger muzisyen parayi hak ediyorsa sonuna kadar orcinal.Zaten haketmeyen muzisyeni dinlemem korsaninida dinlemedigim icin indirmem.Orcinal kasetlerim ve cdlerim(muzik)
Klasik muzik bolumunde yaklasik 12 tane orcinal cd ve kitap'a sahibimdir(beethoven-mozart-vivaldi-chopin-bach-brahams-carl orff-ravel-,haydn-caykovski-guieseppe verdi)
Son albumu haric Erkan Ogur serisi.
Ruhi su -butun albumleri.
-
klasik müzik cd'si ucuz tabii :))
4 milyona alıyorsun cd'leri :)
ben halt ettim bir kere 10 cd'lik klasik müzik setine 250 YTL ödedim, hala derttir içime :)
şimdi ayıp olacak, 40ın üzerinde caz albümüm, bir o kadar klasik müzik albümüm var.
Onun dışında dünya müziklerinden derlediğim bir 50 albüm var.
Rock vs. sürüp gidiyor gerisi :)) -
madem gövde gösterisi yaptık, nihayete erdirelim.
son 3 yıldır dışarıda acıkırsam mercimek çorbası içiyorum ama aynı sürede aldığım orjinal kitap sayısı 500ün üzerinde... :) -
Bence Emege Saygı..
-
Kitap benimde cok fazla :) abi merak etme ayni kazigi yemisiz ben tam 195ytl'ye aldim klasik muzik setini :) hatta 3-4gun once odami duzeltirken faturayi gordum hesap yaptim harbi kazik yemisim :) 12tane cd 195 :) ama benimkinin yaninda muzisyenlerin hayatini anlatan herbirisi 50sayfalik AVRUPA kagida baski kitaplarda var :P
-
rahat ol benim de kuşe kağıt kitaplar var yanında, birgünden birgüne okumuş değilim ama :)
Erkan Oğur'dan Mamoş dinliyorum, sonra da Neden Geldim İstanbul'a var sırada... :(
Toplam Hit: 3781 Toplam Mesaj: 35