KPPS Önlisans Hakkında Bir Soru
-
Arkadaşlar şu anda önlisans 1. sınıftayım. Dış ticaret okuyorum. Bu yıl önlisans ve ortaöğretim kpss si var var.
önlisans tan daha mezun olmadan önlisans sınavına girebilir miyim?
Eğer giremez isem ortaöğretim kpsss sinden alacağım puan seneye bir işe yarar mı? Dış Ticaret bölümü ile ilgili gümrük personeli alımında sanırım önlisans ve lisans kpss puanına göre alıyorlar?
-
son sınıfta okuyanlar girebiliyor...
orta öğretimden girmeni tavsiye ederim(soruları biraz daha basit gibi)
orta öğretimden alacağın puanı sonra ki kpss sınavına kadar kullanabilirsin.
-
hocalar bu kpss'ye 18'i doldurmayanlar girebiliyor mu ?
bide önlisans lisans falan noluyor ?
-
saybirs bunu yazdı:
-----------------------------hocalar bu kpss'ye 18'i doldurmayanlar girebiliyor mu ?
-----------------------------Her ortaöğretim mezunu kpss'ye girebilir. 18 yaş altı olsanda farketmez.
Ortaöğretim: Lise mezunu
Önlisans: Yüksekokul mezunu
Lisans: Üniversite mezunu
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------saybirs bunu yazdı:
-----------------------------hocalar bu kpss'ye 18'i doldurmayanlar girebiliyor mu ?
-----------------------------Her ortaöğretim mezunu kpss'ye girebilir. 18 yaş altı olsanda farketmez.
Ortaöğretim: Lise mezunu
Önlisans: Yüksekokul mezunu
Lisans: Üniversite mezunu
-----------------------------saolasın hocam
-
sınav puanları 2 yıl geçerlidir lisans düzeyinde olanlar 3.sınıfda girebilir mezun oldugunda o puanı kullanabilir. önlisanslar 1. sınıfta girebilir aynı şekilde. Orta öğretime katılabilirler. lisans düzeyinde okuyanlar 3. sınıfda önlisans düzeyindende girebilir.
-
75 puan almak için g.yetenek ve g.kültür'den kaç net yapmak gerekli yada sağlam bi site var mı hesap yapan ?
2-3 site baktım hepsi farklı sonuçlar çıkartıyo
-
saybirs bunu yazdı:
-----------------------------75 puan almak için g.yetenek ve g.kültür'den kaç net yapmak gerekli yada sağlam bi site var mı hesap yapan ?
2-3 site baktım hepsi farklı sonuçlar çıkartıyo
-----------------------------75 puan almakla atanman biraz zor olur. geçen sene en düşük puan 85-90 arası oldu o yüzden sınırını zorlamaya bak
-
peki önlisans mezunu olan bir kişi (üniversitede 3 veya 4. sınıfta halen öğrenime gördüğü varsayımıyla) hem lisans hem önlisans kpss ye girme durumu nedir ? bu konu hakkında ösymde bir madde var mıdır ? net bilgiyi kim verebilir?
söylentiler; lisans kpss ye başvuranların lise/önlisans kpss'ye başvuruları kabul edilmeyeceği yönde..
-
şu an lisans okuyan birisi lisansı bitirmediği için önlisans okuduğu için önlisans olarak sınava girmek zorunda. lisans mezunları için kpss ye her sene girme hakkı var zaten. ortaöğretim yada önlisans düzeyinde sınava girilirse okulu bitirirsen bile lisans düzeyinde değil hangi düzeyde girdiysen o düzeyde kpss sınavına girmiş olursun yani ortaöğretim yada önlisans olarak girdiysen o şekilde olur.
önlisans yani 2 yıllıktan mezun olmadan önlisans yüksek okul olarak sınava girilmez bunun yerine ortaöğretim yani lise mezunu olarak sınava girer. eğer 2. sene ise okuldan geçici mezuniyet belgesi alıp öyle kayıt olmalısın kpssye. -
hocam yanlışın var önlisansta öğrenim görürken okul bitmeden önlisans kpss ye girilebiliyor. lisansta da öyle öğrenim gören birisi okul bitmeden başvurup lisans kpssye girebiliyor.
asıl öğrenmek istediğim hangisinin geçerli olduğu değil.
her ikisine de girilebiliyor mu ? yani bu günlerde lisansa başvuran adam haziranda önlisans başvuruları başladığında başvurusu kabul edilir mi?. kötü süpriz yaşamamak adına bunu öğrenmek istedim . söylentilerin gerçeklik payı nedir..