folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Kredi Kartı İçin Kimlik Fotoğrafı İstenmesi (Dolandırıcılık Potansiyeli)

Kredi Kartı İçin Kimlik Fotoğrafı İstenmesi (Dolandırıcılık Potansiyeli)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Selamlar müridler,

Bugün bizim okulda çarşı tarafında dolanıyorum, banka şubesi var o tarafta bir sürü. Biri durdurdu bir dakikanızı alabilir miyim diye. Tabii dedim.

YapıKredi Bankasının çalışanıymış arkadaş. Kredi kartınız var mı/neden yok/ama şu avantajı var bu avantajı var falan diye standart başladı. Dedim teşekkürler ama hiç niyetim yok boşuna vaktimizi tüketmeyelim. Baktı almayacağım; bizim günlük doldurmamız gereken bir kota var rica etsem ufak bir form doldurur musunuz, formda detaylı bilgi istenmiyor, sonra sizi onay için arayacakları zaman istemiyorum vazgeçtim dersiniz, olur mu dedi. Dedim olabilir, forma bir bakayım.

Hani zararsız bir şeyse, atıyorum isim soy isim, karta başvurmak istiyorum imza gibi bir şeyse neyse hadi tamam doldurayım diyeceğim. Hakkaten de öyle bir şeymiş, isim soy isim okuduğun okul.. sallasan gayet sallayacağın şeyler var. Zararsız gördüm, doldurdum, verdim.

Kimliğinizi alabilir miyim, fotoğrafını çekeceğim dedi arkasından :D Dedim ne fotoğrafı? Lazımmış da işte falan filan. Banka dibimizde zaten, tamam bankaya fotokopisini bırakırım şimdi yanımda değil dedim. Fotokopi olmaz bende önlü arkalı fotoğrafı durması lazım dedi. Niye dedim, öyleymiş..

O zaman kusura bakmayın kimliğim yanımda yok dedim. Hemen alıp gelseniz ben 6ya kadar burdayım dedi arkadaş. İstersem benimle yurda kadar gelebilirmiş de. Ya da whatsapptan kendim çekip daha sonra gönderebilirmişim önlü arkalı.

Burda adam banka için ciddi ciddi böyle mi çalışıyor, dolandırıcılık mı yapmaya çalışıyor ya da sadece bana mı yazıyor onu anlamadığım için bi dürteyim istedim.

Ya sizin de işiniz zor tabii şimdi kimliğimin fotoğrafını çektirmem diyenler oluyordur, nasıl ikna ediyorsunuz, dedim. Açtı telefonundan kimlik fotolarını gösterdi. Herkes çektiriyor bakın diye gösteriyorum insanlara ikna oluyorlar, dedi. Günlük kotanız kaç kişi burda durmak yorucu oluyordur bütün gün, dedim. Anlattı bir şeyler. En son, ya aslında bende böyle kimlik resimleri var ben şu şu topluluk için çalışırken arkadaşların kimliklerini böyle çekmiştik, aslında size büyük kolaylık olur ama nasıl yapsak ki, şimdi para istemek falan olmaz sizin de ekmek paranız ama isterseniz takas yapabiliriz bende bi elli tane kadar olacak, dedim. Herif hiç duraksamadan tamam dedi.

Bluetooth açtık. Dedim siz göndermeye başlayın ben de bir klasöre toplayacağım hepsini bir gönderirim. Arkadaş çakal ama salak çakallardan. Gönderdi 10-15 tane.

Bende de hafızanın birinden diğerine taşınınca varmış gibi görünen kırık .jpegler vardı onlardan attım, açılmıyor dedi, bilgisayarda deneyin olmazsa ben yine gönderirim siz bana telefonunuzu verin hem gerisini de gönderirim diye telefonunu adını da aldım.

Arkasından YapıKredi'ye gittim, sizin böyle böyle sokakta dolaşıp insanlardan kimlik fotoğrafı isteyen çalışanlarınız, böyle bir çalışmanız var mı dedim. Var arkadaşlar yapıyor bazen öyle, dediler. İyi dedim çıktım.

Diyeceğim şu ki.. Olur denk gelirsiniz boş bulunup böyle adamlara kimlik fotosu falan vermeyin.

Temelde bankaların böyle bir şey yapması çalışanlarına bunu yapın demesi hatalı. İnsan işte. Üç cümle sonra lap diye tamam dedi milletin kimliğini gönderdi.

Bi de ben bu adamı ne yapayım şimdi şikayet mi edeyim ne diye şikayet edeyim? Bankayı mı şikayet edeyim?

keyword olsun şunlar da: yapı kredi yapıkredi bankası öğrenciler için düşük faizli kredi kartı satış kimlik fotokopisi fotoğrafı form dolandırıcılık

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Genelde yapılan bir uygulama. Kart simsarlarına çok baskı var. Para kazanabilmek için değişik teknikler geliştirmek zorunda kalıyorlar ama yasal hiçbir dayanağı yok. Kişisel verilerin gizliliğini ihlal anlamına geliyor. Adını istesen vermez, kimlik istiyorsun fotosunu veriyorlar :) Bu arada keywordler biraz sıkıntılı geldi bana.

Errare Humanum Est
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Özet: Kredi kartı satmak için kimlik fotoğrafı çekiyorlarmış. Adam on dakika muhabbetten sonra daha önceden çektiği kimlik fotoğraflarını bana gönderdi. Şikayet edeyim mi? Ve dikkat edin kimlik fotosu isteyen olursa boş bulunup vermeyin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Erkek

adamlar kredi kartı aldırmak için hertürlü yolu deniyorlar, günde 2 defa görevli geliyor eve kart almak istermisiniz diye :D

wAreX!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    TaRuZ bunu yazdı

Genelde yapılan bir uygulama. Kart simsarlarına çok baskı var. Para kazanabilmek için değişik teknikler geliştirmek zorunda kalıyorlar ama yasal hiçbir dayanağı yok. Kişisel verilerin gizliliğini ihlal anlamına geliyor. Adını istesen vermez, kimlik istiyorsun fotosunu veriyorlar :) Bu arada keywordler biraz sıkıntılı geldi bana.

hala düzeltebiliyorken düzelteyim hocam keywordlerin nesi var ne yazayım?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Sokaktaki adama kimlik mi verilir arkadaş verenlerin akılsızlığı ama o adama da kimbilir nasıl kart sat diye baskı yapıyorlardır o banka için demiyorum her sektörde hizmet sektöründe satış baskısı olur o da garibim ne yapsın ama akıl karı değil resmin renkli olmasının fotokopi olmamasının sebebi 

sisteme kimliği taratmaları yani normalde görevli gerçek kimliği sisteme şubeden sizi görüp taratması gerekirken hileyle renkli çıktıyı tarıyorlar sisteme sizi öyle ekliyorlar 

yarın bunları görüp dolandırma teknikleri geliştirebilirler 

kredi kartım olacak derken batık işletmeyi yaparlar üstüne :)

SeRDaR tarafından 03/Şub/14 16:45 tarihinde düzenlenmiştir

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aeros
    aeros's avatar
    Erkek

aynı adamlarla 2 sene önce kkm civarında karşılaştım play kart için resmi de çektirdim kartı da aldım şu an için bi sıkıntı görmedim umarım olmaz da

La Vittoria Sara Nostra
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byincesu
    byincesu's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Özet: Kredi kartı satmak için kimlik fotoğrafı çekiyorlarmış. Adam on dakika muhabbetten sonra daha önceden çektiği kimlik fotoğraflarını bana gönderdi. Şikayet edeyim mi? Ve dikkat edin kimlik fotosu isteyen olursa boş bulunup vermeyin.

hocam güvenebilirsin bu kişiler düşük ücretle prim usulü çalışıyorlar. sende hayır işlemiş oldun...

Ayrıntılı bilgi:

Direkt satış diye adlandırılan bu birimler bankalar arası rekabetten dolayı dahada çok arttı. tablet ile ilk kredi kartı başvurusu finansbank yaptıktan sonra hsbc ve yapı kredi başladı. şuan hemen hemen tüm bankaların çat kapı satış hizmeti var. istismara açık bir konu farkındayım...

byincesu tarafından 03/Şub/14 19:27 tarihinde düzenlenmiştir

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

dolandırıcı değiller galiba :D çünkü bizim ünide kafeye 2 saat otursan abartısız söylüyorum 4-5 farklı kişi gelip kart ister misiniz diye masa masa dolaşıyolar genelde güzelli hatun seçiyolar kekoları kandırsınlar diye. artık hepsine var o kartım var o kartımda demekten bıktım direkt yok hiç zamanınızı almayayım ben kredi kartı istemiyorum diyorum yinede bu devirde kredi kartsız olmaz felan fistan gına geldi ya.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Lan ben verdim ya hala kart mart yok :(

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

1 yıl önce garanti bankasından bi görevli blackberry ile benim kimlik fotosunu çekmişti çekmişti başımıza iş gelirmiki ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 2140 Toplam Mesaj: 14