folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Kredi Kartı İçin Kimlik Fotoğrafı İstenmesi (Dolandırıcılık Potansiyeli)

Kredi Kartı İçin Kimlik Fotoğrafı İstenmesi (Dolandırıcılık Potansiyeli)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

yollasan bize o aldığın kimlik fotolarını sahte kimlik lazımdı da :)

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Olay dolandırıcılık yapıyorlar değil, onu demek istemedim, dolandırıcılığa müthiş müsait bir mevzu.

Bende hakkaten kimlikler olsaydı adama verseydim bir dakika düşünmeden hiç haberi olmayan insanların adına form dolduracak kredi kartı başvurusu yapmış gibi göstertecekti. Bende kimlikler vardı aslında dediğim an gözleri parladı anında zıpladı. Yapsaydı o insanlara sanıyorum zararı olacak bir şey değil ama olay zaten şu: adam bunu yapmaya çok hazırdı.

Ben şimdi adamdan aldıklarımı konuda isteyen arkadaşa versem mesela? Çocuklar bugün okulda dolanırken belki de sadece yardımcı olayım diye tamam demişler çektirmişler fotoğrafı.

@joker Hocam kusura bakma ya çok etik kaygıları olan bir insan değilimdir ama bu sefer dürttü işte, göndermeyeyim :|

Adam bunları para karşılığı da satabilir bir yere.. Telefonunda duran şey. Daha ekstrem bakarsak telefonu bugün konu açan o müridin (leadertay'di sanırım) telefonu gibi bir kadrolu hırsız tarafından çalınabilir de. Maden bulduk diye dalarlar.. Olmayacak şeyler mi bunlar? Olmuş işte, adam film gibi yaşamış. Neden kimliğiniz birinin telefonunda dursun?

Fotoğrafı vermiş olanların canını sıkmak istemiyorum büyük ihtimalle bir şey olmaz bir iki tane böyle yamuk vardır o da bana denk gelmiştir ama bence bi üstünüze kayıtlı hatlara falan da bakının..

izzmarit tarafından 03/Şub/14 20:13 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Benzer bir durumu okulda yaşamıştım. Yemekhane de arkadaşlarlar yemek yerken bizim yaşlarımızda birisi arkadaşlar bir yardımcı olabilir misiniz dedi. Masadaki boş sandalyenin üzerindeki çantayı kaldırıyordu, tabi dedik yemek yemek için geldiğini düşünerek. Ardından teşekkür etti, aynı şekil de günlük bir limitleri olduğunu sadece bir form dolduracağımızı, telefonlar aradıklarında da yok istemiyorum diyebileceğimizi söyledi. (Kredi kartı almak istermisiniz diye hiç sormadı)

O an arkadaşlar kabul etti, hepsi doldurdu, ardından iyi madem ben de doldurayım dedim, zaten ufak tefek heryerden bulunabilecek bilgilerdi. Formları verdikten sonra kimlikleri istedi, vermek istemedim, yakın bir binada standları olduğunu, okulun izin verdiğini falan söyleyince verdim ama halen pişmanım. Yemek yerken bir anlık dalgınlığıma geldi işte.  

Bankadan da birkaç defa aradılar, her defasında derste-sınavda denk geldi ve bir süre sonra aramayı bıraktılar. Geçenlerde de kredi kartı limitinizi arttırmak ister misiniz diye sms attılar. Sanırsam adıma bir hesap açtılar banka da ama kart halen onlarda. 

Toplam Hit: 2141 Toplam Mesaj: 14