Kredi Kartımdan Haberim Olmadan Para Çekilmiş !
-
Az önce tam yatacakken AKBANK'dan bir mesaj geldi kredi kartımdan 97.99 USD tutarında harcama yapıldığına dair bir SMS geldi. Bende hemen Akbank'ın Internet Bankacılığına girdim ve Bekleyen Provizyonlara baktım
26.12.2012T REMINGTON CORPORATIO 65,97 TL
26.12.2012ODTU DONER SERMAYA ISLE 100,00 TL
27.12.2012CCBILLeu.com +18885969 178,64 TL
27.12.2012CCBILLeu.com +18885969 178,64 TL
Bugün kredi kartımdan sadece ODTÜ'ye com.tr domain ödemesi için 100 TL'lik bir ödeme yaptım. Onun dışında REMINGTON CORPORATION ile CCBILLeu.com ile alakalı hiçbir işlemim olmadı.o 97.99 USD denen tutarı iki kere çekmişler bi de ayrıca gün içerisinde 65.97 liralık bir ödeme çekmişler. Akbank müşteri hizmetlerini aradım. Mevcut kartı kapattırdım yeni kart gönderecekler bana. Bu yapılan ödemeyi nasıl geri alabileceğimi sorduğumda bir numara verdiler bana o numaraya dilekçe yazıp faks çekmemi istediler.
Daha önce böyle bir olay başınıza geldi mi ? Geldiyse ne yaptınız ? Charge Back olayını duymuştum daha önce . Parayı geri alma şansım var mı şimdi ?
Şimdi gelde uyu bu saatten sonra off offf -
Şubeye gidip dilekçe yazıyorsun benim isteğim dışında para çekilmiştir diye. ordan dilekçe doldurup faks çekiyorlar genel müdürlüğe.
Kart incelemesi yapılıyor. bakılıyor senmi yaptın başkasımı diye.
Banka geri ödeme yapayız diye kart numaranızı korumak lazımdınız gibisinden seni korkutacak.
Kesinlikle geri adım atma ve kabul etme.
3Dsecure veya şifre ile yapmadığın her işlemin geri iadesini alıyorsun. Biraz Sürer incelemesi gerçekten senin yapmadığını anlamak için.
Sonra ya onlar yasen bankayla konuşacaksınız duruma göre savcılığa bildirilecek olay. Genelde bankalar yapar ama bazen suç sizin siz verin de diyebiliyorlar.Garanti bana kök söktürmüştü ama akbank ılımlı bankadır sorun çıkarmazlar. Sen yarın ilk iş şubeye git.
Burdaki olayda seninkinden: http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=182755
blackmir tarafından 27/Ara/12 01:16 tarihinde düzenlenmiştir -
blackmir bunu yazdı
Şubeye gidip dilekçe yazıyorsun benim isteğim dışında para çekilmiştir diye. ordan dilekçe doldurup faks çekiyorlar genel müdürlüğe.
Kart incelemesi yapılıyor. bakılıyor senmi yaptın başkasımı diye.
Banka geri ödeme yapayız diye kart numaranızı korumak lazımdınız gibisinden seni korkutacak.
Kesinlikle geri adım atma ve kabul etme.
3Dsecure veya şifre ile yapmadığın her işlemin geri iadesini alıyorsun.
Sonra ya onlar yasen bankayla konuşacaksınız duruma göre savcılığa bildirilecek olay. Genelde bankalar yapar ama bazen suç sizin siz verin de diyebiliyorlar.parayı bi şekilde iade etsinlerde savcılıkla felan uğraştırmasınlar beni. zaten yeni kart yollayacaklar. eski kart bilgilerimi bilse bile çekim yapamaz bundan sonra
-
Maresca bunu yazdı
parayı bi şekilde iade etsinlerde savcılıkla felan uğraştırmasınlar beni. zaten yeni kart yollayacaklar. eski kart bilgilerimi bilse bile çekim yapamaz bundan sonra
Hocam zaten daha çekemez ben çekileni kurtarman için diyorum. Banka şüphe duyacak sendende nerden bileyim senin çekmediğini diye İnceleyecek.
-
Kartlarin sigortalimi?
Benim kartimda 16000 dolar para cekmeye calismislardi, alamayinca(nakite kapattirmistim kartimi) 2300 dolarlik alisveris yapmislar.
Kredi karti merkezi sabah beni aradi, "neredesiniz?" dedi bende "evdeyim cikmami teklif edeceksin?" yok dedi, az once amerikada bir AVM den 2300 dolar islem yapildi dedi.
Bende hemen iptal ettirdim karti. Yenisi geldi 4 gun sonra ve benden 5 kurus bile para istemediler.
-
blackmir bunu yazdıMaresca bunu yazdı
parayı bi şekilde iade etsinlerde savcılıkla felan uğraştırmasınlar beni. zaten yeni kart yollayacaklar. eski kart bilgilerimi bilse bile çekim yapamaz bundan sonra
Hocam zaten daha çekemez ben çekileni kurtarman için diyorum. Banka şüphe duyacak sendende nerden bileyim senin çekmediğini diye İnceleyecek.
Anladım hocam yarın ilk işim direk şubeye gitmek olacak zaten
-
şuan bankanın çağrı merkezini ara ve kredi kartını internete kapattır, ve durumu izah et konuşurken sinirli ol ve bankayı suçla , konuşurken kayıt alın de şikayet kayıt numaranı al takip edicem diye yardır bankanın twetter hesabını bul tweetleri sallamaya başla inan daha kolay ilgileniyorlar.
-
vay anasnı pazar günü de benim karttan 267TL 6 taksit çekilmiş.
Harcama itirazında bulundum fakat hesap kesimi geldiğinden önce ödeyip haklıysam sonra alacakmışım.
-
geçmiş olsun hocam, arkadaşların dediği gibi dilekçe ile başvur ve işin sonunu bırakma..
bu tür durumlara düşmemek için alışverişlerimi hep sanal kart ile yaparım. mesela bir ürün alacağım 90 lira diyelim.ben 100 liralık bir sanal kart
oluşturuyorum ve buna da 1 saat süre veriyorum. 1 saat sonra kapanıyor. ondan sonra sistem ne kadar art niyetli olsa da ya da yanlışlıkla iki kere
çekmeye çalışsalar da yemez :) o yüzden alışverişte bana göre önemli bir güvenlik noktası budur, kullanmanızı tavsiye ederim. tekrar geçmiş olsun
-
bende iş bankın benden kestiği 45 liralık hesap kesim ücreti için üzülüyordum duruma bak amk,
şu site sanırım parayı çeken
-
Geçmiş olsun hocam, olayı savcılığa taşıman hem işlemlerin hızlanması açısından hemde chargeback yaptırabilmen açısından daha iyi olur.
edit// https://support.ccbill.com/
burayıda dene bi istersen