Kredi Kartımdan Haberim Olmadan Para Çekilmiş !
-
http://safebrowsing.clients.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=ccbill.com/&client=googlechrome&hl=tr
-
İnternetten yapacağınız yada normal yapacağınız tüm alışverişlerde
mail order yapılmak zorundadır, marketlerden kart çekimlerinde sizden şifre girilmesinin nedeni budur.
İnternetten çekimlerde ise 3d security olmak zorunadır, bu şekilde laım yaptıysan paranı geri alamazsın.
Ama bunların hiç biri değilse sike sike sana o parayı geri ödeyecekler.
Genel müdürlüğe faks çekildikten sonra genel müdürlükte o firmaya bu işlemi yaptığınıza dair bize evrak gönderin der, onlarda 3d security ile çekmişse onun bilgilerini normal çekmiş ise mail order (Nufus cüzdanın ve kredi kartı fotokopinin olduğu evrağı göndermek zorundalar.) Tek buda yetmez o kağıt üzerine imzada atmak zorundasın.
Bunun dışındaki herşeyden söke söke paranı alırsın telaşlanma, Banka bu işlemleri yapacaktır ama biraz uzun sürer.
Geçmiş olsun
-
edit: aynısını aşağıda yazmışım tekrardan
Ratbat tarafından 27/Ara/12 13:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Şimdi Akbank'ın müşteri temscilisi ile görüştüm. Ödeme şu an Bekleyen Provizyonlarda görüldüğü için talebiniz alınmaz. Öncelikle ödemenin çekilip dönem için işlemlerde görüldükten sonra itiraz dilekçenizi gönderin dediler. Arkadaşa sordum. Sen yine şimdiden dilekçeyi gönder aksi takdirde dönem içi işlemlere geçtikten sonra o parayı ödemek zorunda kalacaksın. Daha sonra o para senin hesabına iade olur. Bende şimdi hem akbank imes sanayi şubesine hemde akbank güvenlik birimine faks çektim. Bakalım ne olacak
-
Maresca bunu yazdı
Şimdi Akbank'ın müşteri temscilisi ile görüştüm. Ödeme şu an Bekleyen Provizyonlarda görüldüğü için talebiniz alınmaz. Öncelikle ödemenin çekilip dönem için işlemlerde görüldükten sonra itiraz dilekçenizi gönderin dediler. Arkadaşa sordum. Sen yine şimdiden dilekçeyi gönder aksi takdirde dönem içi işlemlere geçtikten sonra o parayı ödemek zorunda kalacaksın. Daha sonra o para senin hesabına iade olur. Bende şimdi hem akbank imes sanayi şubesine hemde akbank güvenlik birimine faks çektim. Bakalım ne olacak
benim bildiğim ccbilleu gibi bu tarz ödeme alma firmaları ödemeyi onaylamadan 2 yada 3 gün çalıştığı fraud firmasına gönderiyor kart ve ödeme bilgilerini. Bu firmalarında devasa binlistleri mevcut yani kartın şubesine kadar çıkartıyorlar, eğer ödeme yapan ip ve bilgiler kartın bulunduğu yer ve bilgiler ile eşleşmez ise filtreye takılıyor. bu durumda firma 3 ila 5 gün içinde ödemeyi geri gönderiyor hesabına.
Ama bu işi yapanlar profesyonel adamlar ise ayrıca ellerinde adresin ve kişisel bilgilerinde mevcut ise vpn, socks5 gibi şeyleri kullanarak senin adres bilgine yakın biryerden ödeme yapılmış gibi gözükecektir mesela türkiye/istanbul/taksimden ödeme yapılmış gibi gözükecek ve bu işlem filtreden geçecektir. Bu şekilde olursa firma geri iade yapmaz ancak bankanın itiraz etmesi ve geçerli evrakları istemesi gerek, firma geçerli evrak sunamazsa uluslararası prosedürler gereği paran gene iade olur ama uzun sürer.
paranı iade alırsın hertürlü çünkü 1 pin girmemişsin, kimlik yada kredi kartı fotokopisi göndermemişsin, herhangi bir belgeye imza atmamışsın, herhangi bir yazışma yapmamışsın dolayısı ile firmanın itiraza sunacağı hiçbir şey yok. sabretmen gerek sadece.