Kredi Kartıyla Alışveriş Yapabilecek Olan ? (1000 Lira Civarında)
-
ben olayı anlamadım gene.
biri senin için kredi kartını kullanıcak. taksitle telefon alıcak sen ona 500 tl peşin vericen kalanını taksitlemi ödücen ?
-
robinson_cruise sanırsam yardımcı olabilir.heralde istanbulda ikamet ediyordu.
-
hacı o ıs zor anca ne olur bılıyormusun
Sen parayı verırsın kartı olan arkadas alır urunu dıger takstı de verırsın urunu alırsın.
Ustelık eleman komısyon ıster yuzde on 20
yanı 100 lıra fılar ıster ustene
-
herkese kredi kartı vermezler diyenler bankaların bu işten ne kadar kazandıklarından habersiz sanırım. evet herkese verirler çünkü ne kadar alışveriş onlar için o kadar kazanç. gelirinin olmaması falan dha iyi ki faiz koysunlar iyice :)
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
herkese kredi kartı vermezler diyenler bankaların bu işten ne kadar kazandıklarından habersiz sanırım. evet herkese verirler çünkü ne kadar alışveriş onlar için o kadar kazanç. gelirinin olmaması falan dha iyi ki faiz koysunlar iyice :)
-----------------------------Gördük hoca MortGage olayında da.
Amerika senin mantığınla ilerleyerek cebinde beş kuruş parası olmayan insanları yüzlerce bin dolarlık ev sahibi yaptı ve işi takside bağladı, ne de olsa daha iyi faiz koyup alacaklardı, peki noldu? Fakirler ödeyebildi mi o parayı? Hayır. Sonuç ne oldu? Kriz! Bütün dünya krizde, hepsinin nedeni piç Amerika'nın fakir fukaraları birden mal sahibi yapması.
Onun için iyi gelirli olmayan insanların kredi kartı çıkartması çok çok zordur. Hatta bankaların çoğu üzerine ev tapusu ya da araba ruhsatı falan istiyor.
Arkadaş 19 yaşında çıkarttığını söylemiş. Ya çok iyi geliri vardır ya da annesi babası sağlamdır ya da torpil vardır ama bi şey vardır yani.
-
Liquid bunu yazdı:
ben olayı anlamadım gene.
biri senin için kredi kartını kullanıcak. taksitle telefon alıcak sen ona 500 tl peşin vericen kalanını taksitlemi ödücen ?
-----------------------------hocam telefon 1000 lira. atıyorum 3 taksite mi böldük. ben kart sahibine 3 ayda ne kadar vermem gerekiyorsa onu ödeyecegim.
@ obie
haklısın ona da bi sorayım.
@ hipokondriyak1
iste komisyon istemeyecek birini arıyoruz :)
bi kisi pm attı ondan dönü$ bekliyorum bakalım bu aksam sorusturacak..
-
c0der bunu yazdı:
JackDaniels bunu yazdı:
ne komisyon vercek gider kredi kartı çıkartır 500 ünü nakit verir 500 ünü 4 e böler alır . Sonra kredi kartını iptal ettirir.
BAHAHAHA :D
oldu amk her önüne gelene kredi kartımı veriyorlar :D
birde kullancak bi tek o işlem için sonra kapıcak mı :) yıllık aidatıda geçirirler artık :D
-----------------------------Okulun yanındaki Finansbank'ın önünden geçerken "Siz üniversitelisiniz dimi? Kredi kartı istermisiniz?" dediler. İsterük tabi dedik, kimliklerin fotokopisini, adresi ve velimizin adını verdik. Sigara ve çayda ikram ettiler. 9 gün sonra kart elimdeydi. İlk baştaki 10 liralık kart ücreti dışında başka bişey ödemiyorum.
@Andrei Hacı hiç uğraşma git bi Finansbank'a goo card iste. Sıra yoksa işlemler 5dk sürmez, en geç 2 haftada alırsın kartı.
-
wking bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------Gördük hoca MortGage olayında da.
Amerika senin mantığınla ilerleyerek cebinde beş kuruş parası olmayan insanları yüzlerce bin dolarlık ev sahibi yaptı ve işi takside bağladı, ne de olsa daha iyi faiz koyup alacaklardı, peki noldu? Fakirler ödeyebildi mi o parayı? Hayır. Sonuç ne oldu? Kriz! Bütün dünya krizde, hepsinin nedeni piç Amerika'nın fakir fukaraları birden mal sahibi yapması.
Onun için iyi gelirli olmayan insanların kredi kartı çıkartması çok çok zordur. Hatta bankaların çoğu üzerine ev tapusu ya da araba ruhsatı falan istiyor.
Arkadaş 19 yaşında çıkarttığını söylemiş. Ya çok iyi geliri vardır ya da annesi babası sağlamdır ya da torpil vardır ama bi şey vardır yani.
-----------------------------tamamda senin dediğin ancak limitsiz kredi kartları için geçerli bir durumdur. zira ben 21 yaşındayım ve 18 - 20 yaşlarında çıkarttığım 2 adet kredi kartı var. birinin limiti 750 birininki 500. hiçbir gelirim yok öğrenciyim. adam bana neden 750 liralık kredi kartı çıkartmasınki borcumu ödeyemezsem kartın kullanımı direk duruyor faiz işliyor sadece. 3 ayda hadi desenki 1500 2000 lira gibi bi borcun oldu, hacize geldiklerinde çok rahat çıkarırlar o parayı. sen merak etme eğer bu dünyada kriz varsa yine bankalar istediği için kriz vardır. zarar yapmayan tek kurum.
-
hocam öğrenci adamsın eywallah bende herkes gibi öğrenci oldum bırak 1.000 TL lik telefonu 20 tl lik kontoru zor buluyordum öğrenci adama göre 1.000 tl lik telefon :S inş yardımcı olan olacaktır
-
wallaha caddeye bi cikiyosun bankalarin onunde standlar war onunede boy boy asmislar ogrenciye ew hanimina kosulsuz sartsiz kredi karti werilir diye.. Gelen gidene 3 er 5 er weriyolar lafin gelisi.. Nasil alamiyo millet anlamiyorum..