Krishnamurti, Osho V.S. Ruhani Öğretmen Meseleleri
-
Arkadaşlar biliyorsunuz bu iki kişi de hintli ve kişisel gelişim tadında bir şeyler anlatıyorlar. Başkaları da var böyle, onlar da hep hintli. Şimdi merak ettiğim nedir bu ruhsal öğretmenlik işi, neden bu adamlar hep hintten çıkıyor ve bu adamları takip ediyorsanız anlattıkları şeyler elle tutulur şeyler mi, hayatınıza ne katıyor? Gerçi birkaç video izledim etkileyici bir anlatım ama krişnamurtide artistlikten başka bir şey görmedim(video efektleri falan). Osho daha iyi anlatıyor ama onda ise genel temayı yakalayamadım kısa videolardan. Al ekitap oku anlarsın demeyin vaktimi vermeye değer mi diye bilgi edinmek için açtım bu başlığı zaten.
-
Osho akar hocam kesinlikle tavsiye ederim. Ama dine imana çok bağlıysan okuma.
-
Yok hocam niye hindistana malettin, bende varım Türkiyede işte.
Abü ruhani öğretmenler var tamamda ne öğrenmeyi umuyorsun asıl soru bu. Ne öğretiyormuş bunlar ve o bilgiye gerçekten ihtiyacın var mı?
HolyOne tarafından 22/Ağu/12 10:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Beni rahatlaticak, karsilastigim sorunlarin ustesinden getirtcek, kafam her zaman guzel olsa :))) ufacik seyleri cok dert ediyorum..
-
HolyOne bunu yazdı
Yok hocam niye hindistana malettin, bende varım Türkiyede işte.
Abü ruhani öğretmenler var tamamda ne öğrenmeyi umuyorsun asıl soru bu. Ne öğretiyormuş bunlar ve o bilgiye gerçekten ihtiyacın var mı?
İşte ben de onu soruyorum ne öğretiyor bunlar? Nihai amaç ne?
Mesela şöyle güzel bir video var:
http://www.youtube.com/watch?v=mb5LhNgnKL4
Burada ne anlıyorum? Bir şey hakkında konuşarak o şeyi aşabiliriz. Aşmaktan ne anlıyorum, o şey hakkında daha hassas ve derin idrak geliştirebilme. Bunu yapınca ne olacak? O şeyi ihtiva eden problemlere daha sağlam çözümler getireceğiz. Hayat problem çözmektir. (bu da popper'in bir kitabının adıydı aklıma geldi :) )
Bu sadece bu video'dan çıkartıklarım, peki bunlar genel olarak ne öğretiyor. Genel tema ne?
Fatih tarafından 22/Ağu/12 11:07 tarihinde düzenlenmiştir -
cem yılmaz çok güzel bir şekilde açıklamıştı o olayı.
-
tagext bunu yazdı
?
-
Fatih bunu yazdıtagext bunu yazdı
?
-
tagext bunu yazdı
Aynen benımde aklıma o geldı
-
çoklar onların kültüründe dininde buna müsait şeyler var. türkiye'de olunca sorgulamadan dinini öğreniyon, fazla kurcalarsan dinden çıkıyon. adamlarda ise sürekli sorgulamak var, kendini aramak var, başkasından öğrenmek değil kendin deneyimlemek var. vesaire...
tabi new age akımını çok güzel ticari başarılarla süsleyenler de var.
Osho gerçekten iyidir. mutlaka birşeyler katar insana. bakış açını değiştirmene katkı sağlar veya tamamen de değiştirebilir zamanla. okuyana da bağlı.
kimi anlamaz, kiminin eğilimi yoktur, kiminin ilgisi yoktur, kimi okumak için okur. özellikle meşhur olduğundan dolayı mutlaka çok fazla kişi vardır "okudum" demek için okuyan.bunları ruhani öğretmen diye kakalamak da ayrı mevzu. kendine birşeyler katabiliyorsan faydalan. karakterine güzel şeyler eklemenin nesi kötü? bu kadar basit mesele aslında.
-
Ferrarisini-satan-bilge geldi aklıma bir de askerdeydik bir kadının müritleri falan gelmişti om falan fişman şeyler yapıyorlardı katıldık yok her gün cinsel organını tuzlu su ile yıkayacaksın garip şeyler anlatmışlardı çarşı iznin de gitmişdik aine :D bir arkadaşım var dı ismini unutum milet gözünü kapatmış bir şeyleri tekararlıyorlardı ben gülüyordum :D çok keyif almışdım iyi gelir deneyin derim yanın da hele arkadaşınız varsa kafasına falan da vurun hatunların göğüslerine bakıyordum pijlik olsun diye hayatım da o kadar gülmedim çocuk kovacaklar diyor sesizce bana ben de bunlar aşmış lan görmüyorlar transa geçmişler diyordum bir de sanırım bunlar dünya bankalarından fon alıyorlar. Bildiğim kadarı ile