"Kul Hakkı" Hakkında..
-
akLıma bişi takıLdıda soriim dedm..
biLindii gbi btün müsLümanlar ne günah işlerse işlesn imanlı bi şekLde öLürse cehennemde cezasını cekip en sonunda cennete girecek..
fakaaat Allah (c.c.) kuL hakkını asla affetmiceeni sölüor.. pki hiç affedilmicekse cehennemde nası onun cezasını cekcez ?
beLki tam olarak annatamadım ama böle bşi işte (: -
walla benim öğrendiğim kadarıyla şirk ve zina affedilmez.diğerlerine tövbe edersen af edilir öle duydum
-
:D olm sen hiç yorum yapma.. kuL hakkının affedilmiceği kesn ztn onu sormuom bn ..
şirk dersen ztn müsLümanlıktan cıkar.. bn müslüman olarak ölen birinden bhsediom..
birazcık bişiler bilen müridler yorum yaparsa sefinirm.. -
şimdi islamic_force abim burda olsaydı yapardı açıklamasını en güzelinden :(:( eski müridler babaydı yaw..
şimdi hoja mevlana diyorki ne olursan ol gel diyor.
bunun yanı sıra Allah affedicidir diyor kitap.
bide mesela orospunun teki iyice boka düştükten sonra gerçek bir şehadet getirirse ve islamın şartlarını koşullarını yerine getirirse cezasını çektikten sonra geçemicek mi cennete ?
ya da eleman gayın teki veriyo veriyo sora utanıyo Allah korkusu düşüyo içine felan töbe ediyo ekmeğine bakıyo namazını kılıyo felan bu töbe ederse cezasını yedikten sonra cennete gidemicek mi ?
ha bide şu var ne kadar töbe etmiş olursan ol cezanı çekiyorsun sonuçta. ama töbe etmezsen cenneti hiç göremiyon.
yada ReaL_KurD diye bi şerefli gidiyo ccden para yiyio ya da elalemin sitesini deface ediyor eziqçe bide üstüne para alıyor düzeltmek için. ReaL_KurD parayı bok yapınca helalinden hacca gitse töbe etse affedilmicek mi ? -
bildiim kadarıyla,Allah (c.c.) kendisine ve varlığına yapılabilecek gunahları şefaatçi olduu için affedebilio ama bir kulunun hakkını yiyen diğer kuluna da,kul rızasına bırakmıştır,yani ahirette yüzleseceksin ve kul razı olursa Allahta razı olacak.ben şahsen 3 yıl once dolandırıldım kotu bi hikayeydi,evimi ,işimi kaybettim eşimden boşandım ve sıfırdan başlamak zorunda kaldım bi o.ç. yüzünden.ona asla hakkımı helal etmeyecegim.
-
abi forumda gözle görülür bi düzelme var kendimizi dine verdik lan aman wc gibi olmayalımda :))
-
diene bak gunde 5 wakit namaz kılan sendeilmiydin(delicobanmıydı?):D
cehennemde nası onun cezasını cekcez ?
yanarak olabilirmi acaba :S -
yalan yok islam dininde birbiriyle çelişen çok şey.bunlar hurafe mi bilemem ama bugüne dek yüzlerce hareketi gerçekleştirdiğin takdirde cennete gidileceğini gene yüzlerce hareketi gerçekleştirdiğinde de direk cehennemi boylanacağını duydum.ölenin arkasından 70.000 tesbih çekilirse mefta cennete gidiyormuş vs..gibi yüzlerce şey.
pekiyi mefta kardeşimiz kul hakkı,anne babaya,dine imana saygısızlık gibi affedilmeyen günahları işlediyse ne olacak.bunlar gibi yüzlerce soru var. -
beyler nolursa olsn her müslüman en snunda cennete gdecek..
ne kdr cok gnahı varsa o kdr cok chnnemde kalcak..
sorduum sorunun cvpınıda kndim araştrdm buldm :D
cehnnemdeki derecen artıomş daha cok yanıomşsn ama yine sonunda cnnettesin..
islam dininde çeLşkiler var dien arkdaş ; islamda ceLkşkili hiç bişey yoktr ! ya hurafedr yada biz annamıoruzdur.. nese bn kndi cvpımı buldm :D -
bozcan en sonunda cennet die 1şe yoq....intihar edenler ölsede ölmese de sonsuza dek cehennemi boyluo...
yane ben böle biliom :S ama doğruluğundan eminim.. -
olurmu abi herkes eninde sonunda cennete gidecek ve asıl hayat o zaman başlıcak hiç bitmicek hiç ölmüceğimiz ahiret hayatı
Toplam Hit: 3720 Toplam Mesaj: 25