"Kul Hakkı" Hakkında..
-
kul hakkını ancak kuldan hellalik alrak kurtulabilirsin yanlız ben sohbetlerde şöyle duydum ve bunu genelde hocalar anlatır allah c.c her iki kulunuda yanına çağıracak sen bukuluma hakkını helal edersen sana cennetten şu köşkü vereyim diyecek oda görür görmez kabul edecek şeklinde anlatırlar islma dini kolaylık dinidir asla zorlama yoktur..
Hea bunu duyunca sanmayın hea kul hakkını yiyim nede olsa allah affeder bu piman olan vs kşiler için geçerli gidin bi sohbet dinleyin la cuma namazında çok güzel şeyler anlatıyor hocalar valla hutbe de..
hem dinin güzelliklerini hemide bu konularda bilgilendirme yapıyorlar.. -
evet dogrudur kul hakkınn tövbesi yok tur aslında manası daha geniştir kul hakkı derken hayvanlara bitkilere varolan herseye karsı oan bir haktan bahsedilir yani olgunlaşmamış bir meyvayı koparmak yerdeki karıncanın üzerine basarak yürümek bunlar hep kul hakkına girer aslında .kul hakkından insanın kendini kurtarmasının tek yolu vardır helallik almak müslüman geleneklerinde yol a cıkarken insanlar helalleşir amac yolda basa gelebilecek bir kazada bir sorunda hakkın kimsede kalmaması ve en önemlisi cenaze namazlarında ki bu cok önemlidir imam cemaatten helallik ister ki kişi üzerinde kul hakkıyla ölmesin umarım yardımcı olmusumdur tesekkürler
-
affedilen günah için cehennemde ateşte yanmazsın.
hem kul hakkından kurtulmak için kişiden helallik dilemen gerekir. -
kul hakki çok önemli hesap gününde biri hakkini helal etmiyosa onun sevaplarindan aliyomus, sevabi yoksa gunahlarindan ona veriyomus..
ama eger bi gavurda hakkiniz kaldiysa o zaman yandiniz çünkü onlar hiç haklarini helal etmez ve senden dinini isterler hak olarak, hatta çok büyük bi günahsa müslümanligin ona geçebilirmis. -
----miş ----muş ----şöleymiş ----böleymiş
hacılar her evde mulaka olması lazım Kuranın türkce meali bakın bu indexli oluor birde mesela kul hakkı diosun sana kul hakkının gectii ayetleri sayfasıyla beraber verior zina içki cin haram cennet cehennem sevap falan ...indexten secersin sayfasıyla beaber verir ve kuskusuz tek kaynaktır
şimdi cenabetim bi abdest aldıımda bakarım :) -
graywolf nasıl oluyo öle 3 günah bir doğruyu götürüyor mu?:D senden duydum:D bozciş sende konuyu madem biliyosun ne diye soruyon :D
-
kul hakkın affedilir kardeşim bildiğim kadarıyla dünyada 2 yolu var
1-o kişiden gidip helallik alcaksın
2-mekkede hac ibadetini yaparken sana çok büyük sevap verilir ve burada o kul hakkını ödemen için sendeki sevaplar onun sevap hansine yazılır ki senin üzeridnen hakları gitsin
yada cehennemde hesabını yanarak vereceksin -
yaw harbiden forum dine döndü:Döyle zamanlar oldu ki tüm forumun hamama gitmesi şart olmuştu o derece:D.valla yapılabilicek en büyük günahı yapan bile en sonunda cennete gitcek ama çok büyük acılar çekerek.mesala inanmayanlar 7 kat altında yancakmış falan yaptığın günaha göre ama en sonunda inanmayanlar bile cennete gidecek töbe edip.
-
arkadaş lar sizlere allahın rahman ve rahim olan sıfatlarını söylemek istiyorum. allahın rahman sıfatı "Rahmet edici, merhamet eyleyen. Rahmedici. Muhafaza eden, bağışlayan. Rahmet ve merhamet sahibi, şefkat eden, gufran sahibi" dir. gerçi rahim sıfatınında manası aynıdır ama tek fark bu dünya ile öbür dünyadır.yani rahman sıfatı bu dünyada herkese eşit ister şirk yapsın ister müslümanlık olsun ister müslüman dışı bir dine mensup olsun eşit hakları vardı allah katında. istedikleri ölçüde allah onlara lütfeder. bir de rahim olan sıfat var. buda sadece hak din üzerine ölmüş kişilere öbür dünyada uygulanacak ayrıcalıktır. yani bir kul hakkına girdiniz ve buna pişman olduğunuzu belirten hissiyatı dünyada çektiniz. e allahın huzurunda iken allah hakkı yenen şahsı huzuruna çağırır ve derki hani dünya da durduk yere önüne bir frsat çıkmıştıya (veye başka bir olanak) işte onu ben bu kulumun senin hakkına girdiği durumun mükafatı olarak sana verdim ve bu kulumda senin hakkın kalmadı. diyerek araya rahim olan sıfatı ile tatlı ve adil bir biçimde bağlıyor. daha hoş muhabbet için msn mi mesaj yol ile isteyn benden. allahın rahim olan sıfatı üzerinize olsun
-
helallik alman lazım baska yolu yok.
Toplam Hit: 3721 Toplam Mesaj: 25