folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kulağa Kalıcı Tüp Taktırmanın Olumsuz Etkisi Varmı ?

Kulağa Kalıcı Tüp Taktırmanın Olumsuz Etkisi Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

değerli tahribat halkı:

özel hastahanede 2 günlük muayenelerden sonra doktor sol kulağıma kalıcı tüp takılması gerektiğini söyledi.

kronik bir rahatsızlığım olduğu için ilaç tedavisinin artık bir işe yaramayacağını kalıcı çözüm istiyorsam tüpün takılmasını onaylamam gerektiğini söyledi.

narkozla bayıltıp 30 dakikada işi bitireceğini söyledi.

tüp takıldıktan sonra ertesi gün normal hayatıma devam edebileceğimi söyledi. 

tüp kulak zarı delinerek takılıyor videolarda izlediğim kadarıyla. ve hava akışını dengeleyerek kulak sorununu ortadan kaldırıyor.

kulak zarı delindiği zaman artık geriye dönüşü yokmuş ömür boyu tüp taklı kalması gerekiyormuş.

benim kulağımdan boğazıma giden hava yolu sürekli kapalı olduğu için tüp tedavisi tek çareymiş.

sormak istediğim: aranızda bu hastalıktan tedavi olan biri varmı ? tüpten başka çözüm yolu varmı ? alternatif tedavi şekli varmı ?

ömür boyu kulağımda bir plastikle gezeceğimi düşündüğüm zaman korkuyorum mk.

birde ucunda demir parçası var mk.

hayatımda ilk defa narkozla bayılacağım . ayaklarım beni hastaneye götürmüyor bir türlü korkuyorum mk.

yeşil ameliyat kıyafetleri içinde hemşirenin ağzıma doğru götürdüğü narkozdan sonra gelen o sessizliğe doğru gittiğimi hayal edemiyorum.

ya hiç uyanmazsam ? ya kulağım birdaha duymazsa. ? hemşire narkozu verirken elimi tutmazsa. ailem yanımda olmayacak mk. :/ tek başıma nasıl yatacam o ameliyat masasına.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Dediğin gibi zor işler bunlar, eğer senin canına çok kast etmiyorsa ben böyle devam et derim patron.

Şimdi herkesin kronik bir iki hastalığı var grip alerji diyabet gibi...

Sende öyle yaşa boşver delik açtırma :))

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

narkozdan korkma müdür hiçbişi olmuo :D mis gibi bişi. tüpe gelince bana bi iki defa geçici tüp takıldı. kendi düşenlerden. varlığını hissetmedim hiç. kalıcı olan çok farklı mıdır bilmiyorum. kulak zarı delinio falan demişin garip geldi emin misin delindiğine ? korkcak bişi yok yani bence.

black implies white, self implies other, life implies death.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Narkoz kolay , 10 a kadar say bitti gitti , hatta doktorun işi iyi biliyorsa uyandıgında ilk dakikalar hala ameliyat olmamış olacakmış gibi bile hissedebilirsin.

http://i.imgur.com/wUjCrEp.jpghttp://i.imgur.com/oZgM54s.jpg

malesef kulakzarı dediğin gibi delindikten sonra geri dönüşü yok.

peki benim meral ettiğim , herşeyin neredeyse kalbin sahtesini yapacaz da kulak zarı niye yapılamıyor ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

@zeybekustasi : yolda yürüyemez hale geldim artık. denge bozukluğu olsun ağrı olsun anlama zorluğu olsun sesin nereden geldiğini anlayamama olsun mahvetti beni. yıllardır çekiyorum. en son dayanamadım gittim kulak yarra yemiş artık ihmal etmekten.

@nurulmac11 : hacı dayı hiç araşırmadınmı ? ben hem videolarını izledim hemde doktoru bıktırana kadar sordum. kulak zarını delip içine geçiriyorlar plastik boruyu.

senin sıkıntın neydi müdür ? neden geçici taktırdın ? sürekli taktırman gerekiyormu ? hangi sıkıntı olduktan sonra takıyorlar ?

teşekürler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

malesef kulakzarı dediğin gibi delindikten sonra geri dönüşü yok.

peki benim meral ettiğim , herşeyin neredeyse kalbin sahtesini yapacaz da kulak zarı niye yapılamıyor ?

hacı doktorun işine karışılmaz ama benimde merak ettiğim östaki borusunu açmanın yolu yokmuda zarı delip boru takıyorlar ?

hadi boruyu taktılar hava yolunu dengelediler. kulaktan boğaza giden yol ömür boyu kapalı mı kalacak mk.

aklımda deli gibi soru işaretleri olduğundan konu açtım . doktora bunları sorsam siktirlan bizden iyimi bilecen bu işeri dese haklı adam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

bebekken takıldı. doğuştan iyi duymuodu benim. sonra büyüyünce gelişti kendi kendine düzeldi mi noldu artık ben de tam bilmiyorum açıkcası. dediğin gibi delinio heralde sende durumlar baya farklı o zaman hocam.

black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

öncelikle geçmiş olsun. bunu bayağı önceden bir konuda bahsetmiştin

hastalığa tam olarak ne teşhis koydular.

adı konmamış hastalıklara tedavi uygulamaya kalkanlar oluyor. bu yüzden soruyorum.

bence tek bir doktorla kalma. 2-3 hatta 4 doktora git. gerekirse özele git.

ameliyat tuzluya patlar belki ama mualeyenede çok sıkıntı olacağını sanmıyorum

çünkü geri dönüşü olmayan noktada iyi araştırmak lazım.

baş dönmesi çok kötüdür. üstelik bazı işlerde çalışmazsın Allh korusun yolda döner araba çarpar falan

illa bir sonuca ulşaman gerekir. sadece şunu söyleyim eğer takılan demirse  ilerde MR ÇEKTİREMEZSİN.

bu yüzden takılıp çıkarma durumu varmı bu tip ileri komplikasyonları risklerini falan iyi sorup araştırmalısın.

narkoz da  iyi bir doktorsa hiç korkamana gerek yok.

ama çok hafifede alınmaz. yinede bir tanışlarınla beraber gitsen iyi olur.

çünkü anneme narkozu çok verdiklerinden uyandıpında bizi tanımadı, gözleri bulanıklaştı. yer yön bulamadı. hasta ve yaşlıydı

sende aynı şeylerin olması daha uzak bir ihtimal.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun, buradan sağlık konularında fikir almanı önermem, başka doktorlarada giderek kendi kararını kendin ver bence,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

@ futu : sorduğun bütün soruların cevabı ilk postta var.

özele gittim zaten. sorun kronik orta kulak basınç düzensizliği ve ödemleşme. teşekürler.

@robinson: teşekürler. biraz daha araştırma yapıp  son çare kendimi iğnelerin neşterlerin ilaçların narkozların içine bırakacağım.:)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

şu dünyada kulak ağrısından daha büyük bir acı var mı düşünsene şu operasyonu uyuşturmadan yaptıklarını kancayı kulağın içine soktuklarını temizletirken bile ayrı bir dert adeta çin işkencesi beyine acayip bir sinyal gönderio işin özeti kulağı kurcalattırmamak lazım fazla

Toplam Hit: 2442 Toplam Mesaj: 17