Kulağakaçan İle Mücadele
-
Selam arkadaşlar, bir dertten müzdaribim. Yeni taşındığım evde arkası kıskaç şeklinde olan bir böcekle karşılaştım. Araştırdığımda kulağakaçan diye bir böcek olduğunu gördüm. Duvar çatlakları vs böyle derin yerlerde yaşıyorlarmış. raid aldım yuvalarına sıktım ama bu sefer evde böcek çoğaldı. acaba yuvalarından mı kaçıyorlar bilemedim. Ama raid çözüm değil. sağda solda öbek öbek ölülerini buluyorum ve iğrenmeye başladım. Bu böcekle ilgili bir çözüm önerisi olan var mıdır?
-
Efsane böcektir. Kulağa kaçan diye geçer ama halbuki kulağa felan kaçtığı kulak zarını kıskaçlarıyla kestiği hikayeden öte değildir. İğrenç görünümünden hariç bir zararı yoktu.
Öğrenci evinde bol bol karşılaşırdık bunlalar.
2.Kalorifer böceği
1. Kulağa kaçan
Kalorifer böceğini hiçbir şekilde yok edemedik. Kulağa kaçan için detan max öneririm. Yalnız sıkacağınız yerler hayvanın gezeceği yerler olsun. Ve sıkmadan önce güzelce temizleyip kurumasını bekleyin. Sıktıktan sonra en az 1-2 ay o bölgeleri silmeyin temizlemeyin.
-
DrKill bunu yazdı
Efsane böcektir. Kulağa kaçan diye geçer ama halbuki kulağa felan kaçtığı kulak zarını kıskaçlarıyla kestiği hikayeden öte değildir. İğrenç görünümünden hariç bir zararı yoktu.
2.Kalorifer böceği
1. Kulağa kaçan
Kalorifer böceğini hiçbir şekilde yok edemedik. Kulağa kaçan için detan max öneririm. Yalnız sıkacağınız yerler hayvanın gezeceği yerler olsun. Ve sıkmadan önce güzelce temizleyip kurumasını bekleyin. Sıktıktan sonra en az 1-2 ay o bölgeleri silmeyin temizlemeyin.
Benim evde de daha önce öğrenciler kalmış. Üst kat boş bir tavan arası. Zaten ev gecekondu-apartman karışımı birşey. Atıl durumda kimse girip kalmıyor. Bu gün görmüştüm bu detan'ı. direk sıkınca öldürmüyo galiba? bir de böcek yemleri var ne diyorsun onlara? kıyafetlerimin içinden çıkmaya başladı huylanır oldum durmadan sanki üstümde birşey varmış gibi kaşınıyorum
-
nalburdan 1 tane ıspatula , 2 kg dolgu alçısı al doldur boşlukları tmm dır
-
samaccc bunu yazdı
nalburdan 1 tane ıspatula , 2 kg dolgu alçısı al doldur boşlukları tmm dır
hocam boşlukları kapatırım fakat pencere kasalarında çatlaklar var + balkon ile tavan arası arasında bir karışlık bir açlık var. oraya alçı çekemem.
-
Harbi harbi kulağa kaçıyor bir de amk.
Gece gece titredim -_-
-
yok dostum o hikaye. kulağa falan kaçtığı yok. ilk üye olduğum zamanlar da oturduğumuz evde akrep sorunu vardı bilenler bilir o zamanki konulardan. bir daha bir evde oturacaksam kontrata böcekle ilgili madde ekleticem.
-
Daha fazla bilgisi olan?
-
Mylitta bunu yazdıDrKill bunu yazdı
2.Kalorifer böceği
1. Kulağa kaçan
Benim evde de daha önce öğrenciler kalmış. Üst kat boş bir tavan arası. Zaten ev gecekondu-apartman karışımı birşey. Atıl durumda kimse girip kalmıyor. Bu gün görmüştüm bu detan'ı. direk sıkınca öldürmüyo galiba? bir de böcek yemleri var ne diyorsun onlara? kıyafetlerimin içinden çıkmaya başladı huylanır oldum durmadan sanki üstümde birşey varmış gibi kaşınıyorum
Böcek yemleri bir halta yaramıyor hocam.
Detan MAXi de her böcekte yaramıyor ama bizde kulağakaçanlara yaramıştı. Üzerlerine sıkmayacaksın. Direk gezindiği yerlere sıkacaksın. 6 Ay etkili oluyor zaten. O gezindikleri yerden gidip yuvalarındayken öldürüyor. Yani anlık bir öldürme yok. İlaçlı yerin üzerinden geçtikten bi müddet sonra öldürüyor.
Birde evdeki boşlukları tıkamanı tavsiye etmiş bir murit onuda gözden geçir. En azından kapatabildiklerini kapatırsın.
-
o bocekten yuzlercesini gordum bizim findik cuvallarindan cok cikar. zararsiz hayvandir hic sokmadi genelde evde olmaz ama bi tane al ziraatciye gotur ilac versin.
-
DrKill bunu yazdıMylitta bunu yazdıDrKill bunu yazdı
2.Kalorifer böceği
1. Kulağa kaçan
Böcek yemleri bir halta yaramıyor hocam.
Detan MAXi de her böcekte yaramıyor ama bizde kulağakaçanlara yaramıştı. Üzerlerine sıkmayacaksın. Direk gezindiği yerlere sıkacaksın. 6 Ay etkili oluyor zaten. O gezindikleri yerden gidip yuvalarındayken öldürüyor. Yani anlık bir öldürme yok. İlaçlı yerin üzerinden geçtikten bi müddet sonra öldürüyor.
Birde evdeki boşlukları tıkamanı tavsiye etmiş bir murit onuda gözden geçir. En azından kapatabildiklerini kapatırsın.
Geçme ihtimali olan yerlere sıksam da iş görür mü hocam? kapı eşiklerine ya da kapatmadan önce o deliklere yuvaları olduğunu düşündüğüm yerlere vs?