folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kulağakaçan İle Mücadele

Kulağakaçan İle Mücadele

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar, bir dertten müzdaribim. Yeni taşındığım evde arkası kıskaç şeklinde olan bir böcekle karşılaştım. Araştırdığımda kulağakaçan diye bir böcek olduğunu gördüm. Duvar çatlakları vs böyle derin yerlerde yaşıyorlarmış. raid aldım yuvalarına sıktım ama bu sefer evde böcek çoğaldı. acaba yuvalarından mı kaçıyorlar bilemedim. Ama raid çözüm değil. sağda solda öbek öbek ölülerini buluyorum ve iğrenmeye başladım. Bu böcekle ilgili bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Efsane böcektir. Kulağa kaçan diye geçer ama halbuki kulağa felan kaçtığı kulak zarını kıskaçlarıyla kestiği hikayeden öte değildir. İğrenç görünümünden hariç bir zararı yoktu.

Öğrenci evinde bol bol karşılaşırdık bunlalar.

2.Kalorifer böceği

1. Kulağa kaçan

Kalorifer böceğini hiçbir şekilde yok edemedik. Kulağa kaçan için detan max öneririm. Yalnız sıkacağınız yerler hayvanın gezeceği yerler olsun. Ve sıkmadan önce güzelce temizleyip kurumasını bekleyin. Sıktıktan sonra en az 1-2 ay o bölgeleri silmeyin temizlemeyin.

DETAN%20MAXI

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Efsane böcektir. Kulağa kaçan diye geçer ama halbuki kulağa felan kaçtığı kulak zarını kıskaçlarıyla kestiği hikayeden öte değildir. İğrenç görünümünden hariç bir zararı yoktu.

2.Kalorifer böceği

1. Kulağa kaçan

Kalorifer böceğini hiçbir şekilde yok edemedik. Kulağa kaçan için detan max öneririm. Yalnız sıkacağınız yerler hayvanın gezeceği yerler olsun. Ve sıkmadan önce güzelce temizleyip kurumasını bekleyin. Sıktıktan sonra en az 1-2 ay o bölgeleri silmeyin temizlemeyin.

DETAN%20MAXI

Benim evde de daha önce öğrenciler kalmış. Üst kat boş bir tavan arası. Zaten ev gecekondu-apartman karışımı birşey. Atıl durumda kimse girip kalmıyor. Bu gün görmüştüm bu detan'ı. direk sıkınca öldürmüyo galiba? bir de böcek yemleri var ne diyorsun onlara? kıyafetlerimin içinden çıkmaya başladı huylanır oldum durmadan sanki üstümde birşey varmış gibi kaşınıyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

nalburdan 1 tane ıspatula , 2 kg dolgu alçısı al doldur boşlukları tmm dır

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

nalburdan 1 tane ıspatula , 2 kg dolgu alçısı al doldur boşlukları tmm dır

hocam boşlukları kapatırım fakat pencere kasalarında çatlaklar var + balkon ile tavan arası  arasında bir karışlık bir açlık var. oraya alçı çekemem.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Harbi harbi kulağa kaçıyor bir de amk.

Gece gece titredim -_-

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

yok dostum o hikaye. kulağa falan kaçtığı yok. ilk üye olduğum zamanlar da oturduğumuz evde akrep sorunu vardı bilenler bilir o zamanki konulardan. bir daha bir evde oturacaksam kontrata böcekle ilgili madde ekleticem.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Daha fazla bilgisi olan?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

2.Kalorifer böceği

1. Kulağa kaçan

DETAN%20MAXI

Benim evde de daha önce öğrenciler kalmış. Üst kat boş bir tavan arası. Zaten ev gecekondu-apartman karışımı birşey. Atıl durumda kimse girip kalmıyor. Bu gün görmüştüm bu detan'ı. direk sıkınca öldürmüyo galiba? bir de böcek yemleri var ne diyorsun onlara? kıyafetlerimin içinden çıkmaya başladı huylanır oldum durmadan sanki üstümde birşey varmış gibi kaşınıyorum

Böcek yemleri bir halta yaramıyor hocam.

Detan MAXi de her böcekte yaramıyor ama bizde kulağakaçanlara yaramıştı. Üzerlerine sıkmayacaksın. Direk gezindiği yerlere sıkacaksın. 6 Ay etkili oluyor zaten. O gezindikleri yerden gidip yuvalarındayken öldürüyor. Yani anlık bir öldürme yok. İlaçlı yerin üzerinden geçtikten bi müddet sonra öldürüyor.

Birde evdeki boşlukları tıkamanı tavsiye etmiş bir murit onuda gözden geçir. En azından kapatabildiklerini kapatırsın.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    o bocekten yuzlercesini gordum bizim findik cuvallarindan cok cikar. zararsiz hayvandir hic sokmadi genelde evde olmaz ama bi tane al ziraatciye gotur ilac versin.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    Mylitta bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

2.Kalorifer böceği

1. Kulağa kaçan

DETAN%20MAXI

Böcek yemleri bir halta yaramıyor hocam.

Detan MAXi de her böcekte yaramıyor ama bizde kulağakaçanlara yaramıştı. Üzerlerine sıkmayacaksın. Direk gezindiği yerlere sıkacaksın. 6 Ay etkili oluyor zaten. O gezindikleri yerden gidip yuvalarındayken öldürüyor. Yani anlık bir öldürme yok. İlaçlı yerin üzerinden geçtikten bi müddet sonra öldürüyor.

Birde evdeki boşlukları tıkamanı tavsiye etmiş bir murit onuda gözden geçir. En azından kapatabildiklerini kapatırsın.

Geçme ihtimali olan yerlere sıksam da iş görür mü hocam? kapı eşiklerine ya da kapatmadan önce o deliklere yuvaları olduğunu düşündüğüm yerlere vs?

Toplam Hit: 1865 Toplam Mesaj: 16