folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kulağakaçan İle Mücadele

Kulağakaçan İle Mücadele

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    o bocekten yuzlercesini gordum bizim findik cuvallarindan cok cikar. zararsiz hayvandir hic sokmadi genelde evde olmaz ama bi tane al ziraatciye gotur ilac versin.

hocam burası da sakarya hendek. benim ev sahibimin fındığı hasattan sonra bir süre balkonda durmuş. büyük ihtimal o sardırdı eve.

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    Mylitta bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

Efsane böcektir. Kulağa kaçan diye geçer ama halbuki kulağa felan kaçtığı kulak zarını kıskaçlarıyla kestiği hikayeden öte değildir. İğrenç görünümünden hariç bir zararı yoktu.

Öğrenci evinde bol bol karşılaşırdık bunlalar.

2.Kalorifer böceği

1. Kulağa kaçan

Kalorifer böceğini hiçbir şekilde yok edemedik. Kulağa kaçan için detan max öneririm. Yalnız sıkacağınız yerler hayvanın gezeceği yerler olsun. Ve sıkmadan önce güzelce temizleyip kurumasını bekleyin. Sıktıktan sonra en az 1-2 ay o bölgeleri silmeyin temizlemeyin.

DETAN%20MAXI

Benim evde de daha önce öğrenciler kalmış. Üst kat boş bir tavan arası. Zaten ev gecekondu-apartman karışımı birşey. Atıl durumda kimse girip kalmıyor. Bu gün görmüştüm bu detan'ı. direk sıkınca öldürmüyo galiba? bir de böcek yemleri var ne diyorsun onlara? kıyafetlerimin içinden çıkmaya başladı huylanır oldum durmadan sanki üstümde birşey varmış gibi kaşınıyorum

Böcek yemleri bir halta yaramıyor hocam.

Detan MAXi de her böcekte yaramıyor ama bizde kulağakaçanlara yaramıştı. Üzerlerine sıkmayacaksın. Direk gezindiği yerlere sıkacaksın. 6 Ay etkili oluyor zaten. O gezindikleri yerden gidip yuvalarındayken öldürüyor. Yani anlık bir öldürme yok. İlaçlı yerin üzerinden geçtikten bi müddet sonra öldürüyor.

Birde evdeki boşlukları tıkamanı tavsiye etmiş bir murit onuda gözden geçir. En azından kapatabildiklerini kapatırsın.

Geçme ihtimali olan yerlere sıksam da iş görür mü hocam? kapı eşiklerine ya da kapatmadan önce o deliklere yuvaları olduğunu düşündüğüm yerlere vs?

Olur hocam. Ama dediğim gibi sıktıktan sonra o bölgeleri en az 1-2 ay Silmeyin temizlemeyin. Sıkmadan önce temizleyin öyle sıkıntı tozla toprakla kalkamsın ilacın etkisi. Temizken daha iyi yapışır yüzeye.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hacı detanın paylaşılan spreyi yağ bazlı olduğu için onlara yapışıyor ve yuvalarında ölüyorlar çok etkilidr aslında.

ama çok yuvaları olduğu için hemen yok olmamışlardır.onların şehir kurduğu bir yer vardır oraya ilaç yetişmiyordur.

bak ben1 yıl bir kirada bir evde oturdum. tam bir yıl hamamböceği derdi çektim. ulan belki 1000 lira harcadım hala kökleri kurumadı.

neyse birgün ev sahibi kanalzisyon borusnu yaptırayım diye tamirci çağırdı. bişiler patlamış filan yapmak için kazıyorlar.

ustalar kazıyor filan tek tük hamam böcekleri topraktan çıkmaya başladı. en son yarım metre kazdıktan sonra bunların bir büyük valiz büyüklüğünde yuvalarına denk geldi ustalar. kazmayı küreği bıraktılar uzaklaştılar. bir hamam böceği çıkıyor aklın hayalin dudur.

lan kalazisyon borusun birleştiği taş geniş borunun etrafına şehir kurmuşlar hamam böcekleri. beyaz beyaz yavruları filan.

bir anda bir dağılmaya başladır. sana diyim bir fıçı kadar hama böceği düşün sağa sola kaçışıyorlar. hangi birini öldürecen :D

o gün bu gündür böcek gördüğüm zaman kendimden geçiyorum. 

demek istediğim vuvaları gizli saklı bir yerde olablir. önce yuvalarını bulmaya çalış. tahmin  ettiğin her yere detanı sık.

mutlaka yok olmaları lazım çünkü detan öyle böyle değil iyi bir ilaçtır müdür. farklı bişiler arayarak vakit harcama.

tuvalet köşesi tavan arası delikler nere varsa bulmaya çalış.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

hocam chrysamed subazlıdır her türlü derde devadır. hayvanı felç ederek öldürür. Su bazlı olduğu için vücuda sürülen tipleri de var. 

http://chrysamed.com/tr/anasayfa

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek

hepsiburada bu tür ürünler var ama ne kadar işe yarıyor bilmiyorum.

Toplam Hit: 1866 Toplam Mesaj: 16