Kulağınıza Böyle Bişi Geldimi ?
-
Herkes hemen kendilerini din ulemasi\din alimi ilan etmisler. Din dedigimiz doktrinlerin zaten bilimselligi sifirdir. Renegadealien'a katiliyorum, gercektende din anlayisi sifir olan birisi o kisi.
-
Derinin terlememesi derinin çürüyeceği anlamına gelmez.Bi iş kadını koltuk altları çok terlediği için oradaki ter bezlerini aldırdığını okumuştum. Yani vucut terle attığı suyu idrarlada atabiliyor terlemesede olur.
Gelelim dövmeye sonuçta orda bir boya var gözenekleri tıkamasada bir yerin üstünde duruyor o durduğu yerin altına su işlemiyorr. Su işlemeyen yer olduğu içinde güsül abdesti dediğim şey tam olarak olmuyor.
-
Domuz günahtır diye bırakın yemeyi görmeye bile tamulu olmayıp catır catır fuhus yaparlar.İki adım da bir cami yaptırıp içkinin dibine vurular.Agzından küfür,sikinden elini eksik etmeyip dövmeye süpheyle bakan ey halkım madem Tanrıya inanıyorsun onu kandırabilcegin kanısına nerden vardın ?
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
Domuz günahtır diye bırakın yemeyi görmeye bile tamulu olmayıp catır catır fuhus yaparlar.İki adım da bir cami yaptırıp içkinin dibine vurular.Agzından küfür,sikinden elini eksik etmeyip dövmeye süpheyle bakan ey halkım madem Tanrıya inanıyorsun onu kandırabilcegin kanısına nerden vardın ?
-----------------------------yürü be hocam :l
-
Dövmeli yer o doku terlemesi gerekiyor terlemesse su da deyemez bu yüden cünup oluosun
-
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1538Dövme yaptırmak Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
CEVAP
Evet günahtır.
Sual: Kalıcı dövme yaptıranın ne yapması gerekir? Abdeste veya gusle zararı olur mu?
CEVAP
Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.
:/ -
BAAL bunu yazdı:
İşte konudaki tartışmalara noktayı koyan yorum!
Helal kardeşim..
Ayrıca dövme günahtır ama gusle engel değildir.. -
"Yemin olsun, biz, bu Kur'an'da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk. İnsan ise varlığın, tartışmaya en çok tutkun olanıdır."
-
Uzun zaman dövme yaptırmayı düşündüğüm ve benzer çekincelerim olduğu için, bu konuda zamanında baya sayfa karıştırdım. Okuduklarımda neden dinimizde dövmeye iyi bakılmadığını tatmin edici bi şekilde anlatan bilgilere rastlayamadım :(
Bu konuda kendim bi karara varmam gerektiğini düşündüğüm bi anda Şu ayet ile kaşılaştım..
Kuran-ı kerimde şöyle buyrulmuştur;
"Andolsun ki biz insanı en güzel surette yarattık."(Tin suresi/4)
Bu ayet bu konudaki fikrimin netleşmesini sağladı, umarım aklınızdaki sorulara bi nebze olsun ferahlık verir bu ayet..
-
Ne günahı ya benim sol kolumda pentagram var yıllardır hiç bişey olmuyo:)