folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kulağınıza Böyle Bişi Geldimi ?

Kulağınıza Böyle Bişi Geldimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Concept
    Concept's avatar
    Erkek
    Herkes hemen kendilerini din ulemasi\din alimi ilan etmisler. Din dedigimiz doktrinlerin zaten bilimselligi sifirdir. Renegadealien'a katiliyorum, gercektende din anlayisi sifir olan birisi o kisi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Erkek

Derinin terlememesi derinin çürüyeceği anlamına gelmez.Bi iş kadını koltuk altları çok terlediği için oradaki ter bezlerini aldırdığını okumuştum. Yani vucut terle attığı suyu idrarlada atabiliyor terlemesede olur.

Gelelim dövmeye sonuçta orda bir boya var gözenekleri tıkamasada bir yerin üstünde duruyor o durduğu yerin altına su işlemiyorr. Su işlemeyen yer olduğu içinde güsül abdesti dediğim şey tam olarak olmuyor.

birgün olmasada birgün mutlaka
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Domuz günahtır diye bırakın yemeyi görmeye bile tamulu olmayıp catır catır fuhus yaparlar.İki adım da bir cami yaptırıp içkinin dibine vurular.Agzından küfür,sikinden elini eksik etmeyip dövmeye süpheyle bakan ey halkım madem Tanrıya inanıyorsun onu kandırabilcegin kanısına nerden vardın ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------
    Domuz günahtır diye bırakın yemeyi görmeye bile tamulu olmayıp catır catır fuhus yaparlar.İki adım da bir cami yaptırıp içkinin dibine vurular.Agzından küfür,sikinden elini eksik etmeyip dövmeye süpheyle bakan ey halkım madem Tanrıya inanıyorsun onu kandırabilcegin kanısına nerden vardın ?

yürü be hocam :l

Merhabaaaaa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byercie
    byercie's avatar
    Erkek
    Dövmeli yer o doku terlemesi gerekiyor terlemesse su da deyemez bu yüden cünup oluosun

-
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Dövme yaptırmak

Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Kalıcı dövme yaptıranın ne yapması gerekir? Abdeste veya gusle zararı olur mu?
    CEVAP
    Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.

:/

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1538 

Ben bu insanları anlamıyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    İşte konudaki tartışmalara noktayı koyan yorum!
    Helal kardeşim..

Ayrıca dövme günahtır ama gusle engel değildir..

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    "Yemin olsun, biz, bu Kur'an'da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk. İnsan ise varlığın, tartışmaya en çok tutkun olanıdır." 

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Uzun zaman dövme yaptırmayı düşündüğüm ve benzer çekincelerim olduğu için, bu konuda zamanında baya sayfa karıştırdım.  Okuduklarımda neden dinimizde dövmeye iyi bakılmadığını tatmin edici bi şekilde anlatan bilgilere rastlayamadım :(

Bu konuda kendim bi karara varmam gerektiğini düşündüğüm bi anda Şu ayet ile kaşılaştım..

Kuran-ı kerimde şöyle buyrulmuştur;

"Andolsun ki biz insanı en güzel surette yarattık."(Tin suresi/4) 

Bu ayet bu konudaki fikrimin netleşmesini sağladı, umarım aklınızdaki sorulara bi nebze olsun ferahlık verir bu ayet.. 

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ne günahı ya benim sol kolumda pentagram var yıllardır hiç bişey olmuyo:)

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
Toplam Hit: 8692 Toplam Mesaj: 51