Kullandiginiz İss, Kullandiginiz Paket, Memnuniyet Dereceniz?
-
Kablonet'in yaygın olmamasına bir sebepte eski binalarda kablo altyapısının olmaması. Eski binalarda genel olarak Kablonet altyapısı yok ama TT altyapısı var hepsinde. Kablonet ilk kurulduğu yıl 1988'de PTT'ye aitti. İnternetin Türkiye'de doğduğu yıllar olan 1995'te Türk Telekom'a devredildi ve yan şirketi oldu. 2005'e kadar Türk Telekom hem kendi altyapısını kurdu hemde Kablonet için ayrı altyapı kurdu. Türk Telekom kiraya verilmeden kısa bir süre önce 2 firmayı ayırdılar. Kablonet Türksat'a geçti. SOL, VodafoneNet, Türknet vs bunlar hep TT altyapısı üstünden hizmet veren firmalar. SOL ve VodafoneNet kendi altyapısın kurmaya çalışıyor sadece. Onlarda artık bakır kabloyla uğraşmıyorlar fiber döşüyorlar ki bence mantıklı bir hareket gelecek için.
mkyb tarafından 16/Ağu/17 17:58 tarihinde düzenlenmiştir -
end bunu yazdı
Ben TTNET'ten İşyerim Yalın Ultranet Limitsiz 50Gb paketini kullaniyorum. Aylik 64 tl oduyorum, ay dolmadan AKK limitim dolmus oluyor. (Ne bir sey izlerim ne de indiririm.). Soz verilen AKK sonrasi kisitlanan hiz 5 mbps fakat 0,60 mbps tas catlasin 1,80 mbps falan aliyorum. Kafalarina gore guncelliyorlar tabii bu akk limitini (Her 10 dakikada bir kesilen internetimde snr degeri bir 15 oluyor bir 9.5, intervaled ve fastpath zamazingosu ve maksimum hiz degerleri de degisiyor her kesintinin ardindan.).
Soz verilen hiz 16 mbps'e kadar fakat ben maksimum 6 mbps goruyorum. Bunlar disinda sik sik kesilir internetim :)). Vaktiyle Smart Net kullanmisligim da var onda da maksimum 7 falan aliyordum. Sanirim santral'a olan uzakligimla alakali bir durum ;D. Kisaca memnun degilim.
Sizde durumlar nasil tarikat?
türknet çok iyi o konuda şuan 45 mbit aylık 150gb kota hız düşünce 16 mbit alıyorum ev telefonu içinde aylık 1000 dakika görüşme 59 tl ödüyorum tahattüd' de yok
-
Evde ofiste TurkNet kullanıyorum. Sunu diyeyim turknetten önce internet kullanmıyormuşum.
-
special_man34 bunu yazdıend bunu yazdı
Ben TTNET'ten İşyerim Yalın Ultranet Limitsiz 50Gb paketini kullaniyorum. Aylik 64 tl oduyorum, ay dolmadan AKK limitim dolmus oluyor. (Ne bir sey izlerim ne de indiririm.). Soz verilen AKK sonrasi kisitlanan hiz 5 mbps fakat 0,60 mbps tas catlasin 1,80 mbps falan aliyorum. Kafalarina gore guncelliyorlar tabii bu akk limitini (Her 10 dakikada bir kesilen internetimde snr degeri bir 15 oluyor bir 9.5, intervaled ve fastpath zamazingosu ve maksimum hiz degerleri de degisiyor her kesintinin ardindan.).
Soz verilen hiz 16 mbps'e kadar fakat ben maksimum 6 mbps goruyorum. Bunlar disinda sik sik kesilir internetim :)). Vaktiyle Smart Net kullanmisligim da var onda da maksimum 7 falan aliyordum. Sanirim santral'a olan uzakligimla alakali bir durum ;D. Kisaca memnun degilim.
Sizde durumlar nasil tarikat?
türknet çok iyi o konuda şuan 45 mbit aylık 150gb kota hız düşünce 16 mbit alıyorum ev telefonu içinde aylık 1000 dakika görüşme 59 tl ödüyorum tahattüd' de yok
Türknette 100 mbps olarak geçiyor ama hat desteklemiyorsa düşük veriyorlar. Buraya kadar sorun yok ama akk dolduğu zaman neden 16mbps veriyorlar? Ödenen ücret 100 mbps ile aynı olduğu için 100mbps nin akk dolduktan sonra düştüğü hıza düşürmesi gerekmez mi?
-
Türknet AKK dolunca 24 megabite düşüyor yanlışın var hocam.
-
mkyb bunu yazdı
100mbit alıyorsa hattın evet 24mbit e düşer 50mbit alıyorsa 16 düşüyor 24 isede 8 düşüyor sanırsam
-
mkyb bunu yazdı
Parasını verdiğin hızı birebir görmek istiyorsan tek çare Kablonet. Neyse onu veriyorlar. AKK güya var pek uygulamıyorlar.
75 GB AKK (ayın ilk haftası bitmeden doluyor) + 50 megabit down, 4 megabit up + kablolu sinema paketleri açık yayın + her ay 100 dakika her yöne sabit hat + modem parası falan toplam : 60 lira.
Evdede şifresini bulduğum komşu wifi'ını kullanıyorum. Vodafone net oda 16 megabit geliyor gösteriyor ama 11 hız alıyorum. 60 kb upload var ama iş görüyor sonuçta.

uydunet abı yanı kablonet en uygunu en kalıtelısı servısı ararsın gelır kutunla ılgılenırler eve gelırler randevu alırlar ararlar catır catır calısıor adamlar .
-
special_man34 bunu yazdımkyb bunu yazdı
100mbit alıyorsa hattın evet 24mbit e düşer 50mbit alıyorsa 16 düşüyor 24 isede 8 düşüyor sanırsam
Hayır. Sana sattıkları paketin hızını alırsın.
-
mkyb bunu yazdıspecial_man34 bunu yazdımkyb bunu yazdı
Hayır. Sana sattıkları paketin hızını alırsın.
Sattıkları paket 50mbit ve 100 mbit oda aynı fiyat 59.90tl Onu belirttim zaten alıyorsa dedim dikkat edersen hattın
-
turknet alacaklar benden referans alırlarsa 1 ay bedava :D
internet servis saglayici kim nasil dudukleniyor turkiyemde kaliteli hizmet