Kullandıkça Yavaşlamayan Cep Telefonu Arıyorum
-
Alacağın bütün yeni nesil mobil cihazların tamamın'da belirli bir süre sonra yavaşlama yaşarsın marka fark etmez.
Bunun başlıca sebepleri.
1: Gelişen bir dünyanın içindeyiz daima yeni yazılımlar ve güncellemeler
2: Üretici şirketin bir üst modele terfi ettirmek adına yapacağı kasıtlı işlemler
3: Üreticinin belli bir süre desteği kesmesi (xiaomi hariç)
3: Donanımın belli bir sonra yıpranması aşınması.
Şimdi bu mantıkla hareket edersek alacağın cihaz 1.5 yıl içinde oluşacak güncellemerden ve uygulamalardan dolayı yavaşlama olacaktır. Bu tabiki kişisel kullanımına göre değişiklik gösterebilir.
Sana tavsiyem
Xiaomi üst seviye cihazlarını tavsiye ederim yada Google nexus ürünlerine göz at.Apple güzel kaliteli elit bir alettir fakat aktif kullanımda batarya ve belli bir süreden sonra performans sorunları yaşatabilir:
Lg bazı ürünlerinde ciddi donanımsal arızalar var ve bunu tam anlamıyla lg çözebilmiş değil.
Sony tasarım olarak gayet hoş cihazlar üretiyor fakat ürettikleri cihazlar çok çabuk yıpranıyor ve 2.el piyasası vasat. Yazılım desteği konusun da arada sırada güncelleme yapıyorlar:)
Samsung cihazlar sağlam başarılı fakat yazılımsal olarak yaptıkları ürünlerin arkasında bellir bir süre sonra durmuyorlar. Rom vb işlemler konusunda uğraşabilirim dersen tercih sebebi olabilir.
Xiaomi hakkında yazmaya üşeniyorum internetten bakabilirsin :) -
General mobile.
Nefes alacak yer birakmadim telefonda hic yavaslamadi.
-
eski iphone uzun dönem lumia 820 eş zamanlı samsung kullanıcısı olarak diyebileceğim windows phonelar gerçekten dediğin gibi hep ilk günkü şekilde. diğer ne kadar telefon kullandıysam şişti zamanla
-
www.windowsphoneturkiye.info/nasil-yapilir/xiaomi-mi4e-nasil-windows-10-rom-atilir/
Yapanlar var mi burdan?
Yorumları okudum memnun millet
Ben android 4.4.4 ktu84p kullaniyorum fark eder mi acaba ?
-
Açılın ben doktorum. :)
Öncelikle Windows Phone'u özellikle Lumia 950 XL'ı aklından çıkar. Microsoft bile üretimini durdurdu satamadığı için. Microsoft'a mobilde güvenilmez. Her neyse...
Android'in zamanla şişmesi olayı Android 5'ten beri geride kaldı. Ha gidipte Samsung'un 500-600 liralık telefonları kullanıp Andorid kasıyor derseniz suçu kendinizde arayacaksınız.
Android zamanla şişmez cihazda kullanılan rom şişer. Bu yakın zamana kadar Samsung'ta çok vardı ama son 2 yıldır topladılar. Saf Android kullanın farkı göreceksiniz. Ha ama Samsung'un romunda kullandığı özelliklere alıştıysanız saf Android'e bune abi dersiniz.
Birde Androidlerde şöyle bir şey gözlemledim ne alakası var diyeceksiniz ama batarya zamanla ölüyor. Batarya öldükçe telefonda yavaşlıyor. Bataryayı değiştirin telefonun eskisi gibi olduğunu göreceksiniz. Tahminim eskiyen batarya işlemciye tam enerji veremiyor. Bir diğer hususta telefonun hafıza çipi (emmc) zamanla ölüyor. Bunu bir insanın alzheimer olmasına benzetebiliriz.
Sağlamlık ve yazılım konusunda marka marka gideceğim :
General Mobile :
Android One projesine dahil olana kadar Çinden üstüne marka basılmış kronik sorunlu cihazlar getiren bir firmaydı. Android One diye sattığın cihazlarda bile hala kronik sorunlar mevcut. Uzun ömürlü cihaz istiyorsanız hiç bakmayın. Bu marka telefon kullanıpta garanti süresi boyunca servise yollamayan kullanıcı görmedim.
LG :
Tek düzgün yapabildikleri telefon G2'dir. Ondan sonra her telefonunda saçma sapan bir kronik sorunu vardı. G3'ün kasa çatlaması, G4'ün anakart yakması vs vs. Maksimum 2 yıl kullanabilirsiniz LG telefon.
Samsung :
Cihazlarının kasa kalitesi sağlamdır ancak yazılımı tırttır. Amiral gemisi bile olsa cihazlarına desteği çabuk keser. Amoled ekran yanığı, kamera lekesi gibi kronik sorunları vardır. 2. elde en rahat giden Android markasıdır.
Sony :
Geçmişteki isminin arkasına saklanan firmadır. iPhone kullanılan kamera bile Sony üretimidir ancak kendi telefonlarında kullandığı kamera yazılımı yüzünden tost makinası gibi çeker. Her modelinde istisnasız ısınma ve mikrofon sorunu vardır. 2. elde en değersiz markalardan biridir.
Asus :
Yazılımı iyidir, kasa kaliteside eh işte. Piyasa ilk çıktığında yüksek fiyattan çıkar hemen düşer fiyatı. Bunlarda model ismini beceremez. Zenfone 2 diye model çıkarır 50 tane yan modeli olur. Z5511ML kodlu Zenfone 2 olur çift sim kartlı olur, Z5511MK kodlu Zenfone 2'de 4G olmaz vs. Saçma sapan bi şey kısacası. Sorsan hepsi Zenfone 2.
HTC :
Yazılımı ve kasa kalitesi iyidir ancak gereksiz pahalıdır parasını hak etmez.
Xiaomi ve Huawei :
İkisininde malzeme kalitesi ve yazılım desteği iyidir. Bu 2 markaya verdiğin paraya acıma derim. Zira karşılığını alıyorsun.
Ve Apple :
Güncelleme yapmazsan gittiği yere kadar sorunsuz kullanırsın. Birde Jailbreak patlatırsın oh mis. Telefonları çıt kırıldım gibi gözükür ama taş gibidir. Mesala bi olay anlatayım. iPhone 5'in ilk çıktığı zamanlar Burger King'de yemek yiyoruz arkadaşla. Bu telefonu masaya koymuş Whatsapp'tan yazıyor. Telefonun üstüne kola döküldü peçete ile silip kullanmaya devam etti. Dedim kola şekerlidir bozar vs. Umursamadı.
Ertesi gün telefonu gördüm ekranı su lekesi. Ama telefon hala takır takır çalışıyor. Bu mal ben kola şekerlidir deyince evde telefonu komple musluk suyunda güzelce yıkamış. O iPhone 5 kadar eziyet çeken telefon görmedim. 4-5 sefer ekranı değişti deyim gerisini siz anlayın. :)
Ve evet hala inatla çalışıyor.
mkyb tarafından 14/Ara/16 01:26 tarihinde düzenlenmiştir -
PEAK bunu yazdı
www.windowsphoneturkiye.info/nasil-yapilir/xiaomi-mi4e-nasil-windows-10-rom-atilir/
Yapanlar var mi burdan?
Attan inip niye eşeğe binmek istiyorsun hocam ? Windows Mobile market bomboş.
-
kesinlikle ipone güncelleme yapmıcakmışız ama bunu anladık. Bende de 5s var iki senedir kullanıyorum benden önce de 2 sene arkadaş kullanmış. Ben her gelen güncellemeyi yaptım. Birazcık yavaşlama oldu ama sıkıntı yok yine de süper cok memnunum. KESİNLİKLE iphone
anlayanlara bu vesile ile bi soru madem 1-güncellemeleri geri alma yani eski versiyona döndürme komple format atma imkanı var mı iphone da
2-jailbreak demişsiniz faydası var mı yapayım mı
-
mkyb bunu yazdı
Öncelikle Windows Phone'u özellikle Lumia 950 XL'ı aklından çıkar. Microsoft bile üretimini durdurdu satamadığı için. Microsoft'a mobilde güvenilmez. Her neyse...
Android'in zamanla şişmesi olayı Android 5'ten beri geride kaldı. Ha gidipte Samsung'un 500-600 liralık telefonları kullanıp Andorid kasıyor derseniz suçu kendinizde arayacaksınız.
Android zamanla şişmez cihazda kullanılan rom şişer. Bu yakın zamana kadar Samsung'ta çok vardı ama son 2 yıldır topladılar. Saf Android kullanın farkı göreceksiniz. Ha ama Samsung'un romunda kullandığı özelliklere alıştıysanız saf Android'e bune abi dersiniz.
Birde Androidlerde şöyle bir şey gözlemledim ne alakası var diyeceksiniz ama batarya zamanla ölüyor. Batarya öldükçe telefonda yavaşlıyor. Bataryayı değiştirin telefonun eskisi gibi olduğunu göreceksiniz. Tahminim eskiyen batarya işlemciye tam enerji veremiyor. Bir diğer hususta telefonun hafıza çipi (emmc) zamanla ölüyor. Bunu bir insanın alzheimer olmasına benzetebiliriz.
General Mobile :
Android One projesine dahil olana kadar Çinden üstüne marka basılmış kronik sorunlu cihazlar getiren bir firmaydı. Android One diye sattığın cihazlarda bile hala kronik sorunlar mevcut. Uzun ömürlü cihaz istiyorsanız hiç bakmayın. Bu marka telefon kullanıpta garanti süresi boyunca servise yollamayan kullanıcı görmedim.
LG :
Tek düzgün yapabildikleri telefon G2'dir. Ondan sonra her telefonunda saçma sapan bir kronik sorunu vardı. G3'ün kasa çatlaması, G4'ün anakart yakması vs vs. Maksimum 2 yıl kullanabilirsiniz LG telefon.
Samsung :
Cihazlarının kasa kalitesi sağlamdır ancak yazılımı tırttır. Amiral gemisi bile olsa cihazlarına desteği çabuk keser. Amoled ekran yanığı, kamera lekesi gibi kronik sorunları vardır. 2. elde en rahat giden Android markasıdır.
Sony :
Geçmişteki isminin arkasına saklanan firmadır. iPhone kullanılan kamera bile Sony üretimidir ancak kendi telefonlarında kullandığı kamera yazılımı yüzünden tost makinası gibi çeker. Her modelinde istisnasız ısınma ve mikrofon sorunu vardır. 2. elde en değersiz markalardan biridir.
Asus :
Yazılımı iyidir, kasa kaliteside eh işte. Piyasa ilk çıktığında yüksek fiyattan çıkar hemen düşer fiyatı. Bunlarda model ismini beceremez. Zenfone 2 diye model çıkarır 50 tane yan modeli olur. Z5511ML kodlu Zenfone 2 olur çift sim kartlı olur, Z5511MK kodlu Zenfone 2'de 4G olmaz vs. Saçma sapan bi şey kısacası. Sorsan hepsi Zenfone 2.
HTC :
Xiaomi ve Huawei :
İkisininde malzeme kalitesi ve yazılım desteği iyidir. Bu 2 markaya verdiğin paraya acıma derim. Zira karşılığını alıyorsun.
Ve Apple :
Güncelleme yapmazsan gittiği yere kadar sorunsuz kullanırsın. Birde Jailbreak patlatırsın oh mis. Telefonları çıt kırıldım gibi gözükür ama taş gibidir. Mesala bi olay anlatayım. iPhone 5'in ilk çıktığı zamanlar Burger King'de yemek yiyoruz arkadaşla. Bu telefonu masaya koymuş Whatsapp'tan yazıyor. Telefonun üstüne kola döküldü peçete ile silip kullanmaya devam etti. Dedim kola şekerlidir bozar vs. Umursamadı.
Ertesi gün telefonu gördüm ekranı su lekesi. Ama telefon hala takır takır çalışıyor. Bu mal ben kola şekerlidir deyince evde telefonu komple musluk suyunda güzelce yıkamış. O iPhone 5 kadar eziyet çeken telefon görmedim. 4-5 sefer ekranı değişti deyim gerisini siz anlayın. :)
Hocam mediamarkt yada teknosa dan iphone alırken farkliliklar varmi garanti konusunda sizce nerden almak lazım?
-
mkyb bunu yazdıPEAK bunu yazdı
Yapanlar var mi burdan?
Attan inip niye eşeğe binmek istiyorsun hocam ? Windows Mobile market bomboş.
hocam pek marketle pek işim olmuyor 1-2 oyun oynuyorum o kadar ama geçen ekranı yaptırdım garantiyi bozdum ya kaşınıyorum galiba haklısın
-
mkyb bunu yazdı
General Mobile :
LG :
Samsung :
Sony :
Asus :
HTC :
Xiaomi ve Huawei :
Ve Apple :
huawei uzmanı olarak yardımcı olabilirim huawei alacaklara. ne yaparsanız yapın lite modellerini almayın. samsung s7 edge kullanıyorum 8 ay oldu herhangi bir kasma yapmadı daha. şu ana kadar aşırı memnunum.
gelelim performans düşmesine. bütün telefonlar performans düşmesine mahkumdur. çünkü içinde bulunan hdd'nin(biliyorum hdd değil ama anlaşılır olsun) okuma yazma hızı gibi şeyler var. bu hddler zamanla sektörleri bozuluyor ve okuma yazma hızları düşüyor. daha çok SSD gibi. SSD'de zamanla bozuluyor fakat ssdde çok fazla yer olduğu için bu bozulma daha cok zaman alıyor. telefonların hafızaları daha kısıtlı olduğu için bozulma daha erken oluyor.
iphoneların gördüğüm kötü yanları (yazılım güncellemesini yaptıktan sonra bitmesi dışında) bir süre sonra sarj sorunu başlıyor. bende s3 arkadaşta 5 ve 5s vardı. benim s3 1 günü çıkartırken bu iphonelar yarım günü zor çıkartıyor. okulda da aynı problem vardı. kimde iphone varsa sarj kablosuyla geliodu okula. bi tanesi yanlışlıkla telefonu güncelledi ve cihaz kullanılmaz hale geldi. birde camları çabuk kırılıo. gördüğüm iphonların genelde camları kırık. bu batarya sorununu iphone 6 ile aştılar gibi duruyor.
iphone alacaksanız her zaman S modellerini alın. daha sağlam kasa ve ekran oluyor