folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Kullandıkça Yavaşlamayan Cep Telefonu Arıyorum



Kullandıkça Yavaşlamayan Cep Telefonu Arıyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mart/2008
    Erkek

    Lg g3 32 gb kullaniyorum 2.5 sene oldu makine tik demedi yavaslik,yazilim konusunda. Etrafimada hala bu modeli tavsiye ederim. Ekranini,goruntusunu cok seviyorum. Hizli,kamerasi iyi,sifirini yapsinlar yine gidip alirim oyle guzel telefon.

    Gelelim eksilerine LG'nin :

    Garantisi berbat(Turkiye'den cekiliyor hatta Lg sanirim baska bir servise birakacak Turkiye'yi)(sensor sorunundan gonderdim elime almadan bi daha gitti geldi)

    G4 ve G5 kronik olarak kullanilamiyor alma bence(G3te kasa catlagi ciddi sorun olmadi bana)

    Samsung amiral gemisi bile olsa para verip almam cabuk yiyor omrunu. Artik dandik mi yapiyorlar,bilerek mi yapiyorlar ama para verilmez.


    _ICEMAN_
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    Kız arkadaşımdaki iphone4 bendeki iphone6 kadar hızlı çalışıyor.


    The Beginning and The End.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek
    hallederi_55 bunu yazdı

    Lg g3 32 gb kullaniyorum 2.5 sene oldu makine tik demedi yavaslik,yazilim konusunda. Etrafimada hala bu modeli tavsiye ederim. Ekranini,goruntusunu cok seviyorum. Hizli,kamerasi iyi,sifirini yapsinlar yine gidip alirim oyle guzel telefon.

    Gelelim eksilerine LG'nin :

    Garantisi berbat(Turkiye'den cekiliyor hatta Lg sanirim baska bir servise birakacak Turkiye'yi)(sensor sorunundan gonderdim elime almadan bi daha gitti geldi)

    G4 ve G5 kronik olarak kullanilamiyor alma bence(G3te kasa catlagi ciddi sorun olmadi bana)

    Samsung amiral gemisi bile olsa para verip almam cabuk yiyor omrunu. Artik dandik mi yapiyorlar,bilerek mi yapiyorlar ama para verilmez.

    aynen LG servis de tamir edemiyorlarmış. Biz gönderdik bir ay oldu hala gelmedi. Bu şekilde bekleyenler olmuş 40-45 gün sonra bir üst model sıfır göndermişler :D biz de öyle bişi bekliyoruz hadi bakalım g2 göndermiştik sıfır bi g3 gelirse on numara olur :D

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Hocam ben kemerime takılı çağrı cihazı kullanıyorum. Mesaj gelirse ankesörlüden geri dönüyorum.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Genel olarak mesajları okudum karışık cevap vereceğim.

    -Türkiye'de resmi olarak satılan iPhonelar arasında fark yok. Dünyada ABD, Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinde satılan iPhonelar farklı diye biliyorum sadece. ABD'de satılanların bir bölümünün operatör frekansları farklı. Arap ülkelerinde satılanlarda ise devlet yasaları gereği Facetime yok. Sonradanda yüklenemiyor.

    -iPhone 6'ya kadar evet iPhonelarda batarya sorundu. Apple bataryayı arttırmak yerine işlemciyle uğraşarak sorunu çözdü. Mesala iPhone Se'lerin bataryası çok iyi. Ancak 5S'lerin ki kötü. 5S ve SE bilineceği üzere aynı kasaya sahip ve bataryaları arasında ki fark 65 mah. SE'nin bataryası 65 mah daha güçlü. Ancak işlemciden dolayı 5S gün sonunu göremezken SE ertesi günü bile görebiliyor.

    Cam konsuna gelecek olursak. iPhonelarda kullanılan cam çizilmeye dirençli cam. Kırılmaya dayanılılık gibi bir iddası yok. Samsunglarda ki cam ise Gorilla Glass teknolojisine sahip. Yere düşünce oluşan darbeyi üstünde titreyerek yok etmeye çalışır. Gorilla Glass kırılırsa değişimi masraflıdır. Sonylerde ise yakın zamana kadar Mitsubishi üretimi bir cam teknolıjisi kullanılıyordu. Bu cam eğer kırılırsa dokunmatik çalışmıyordu. Sonyde son çıkan modellerinde Gorilla Glass'a döndü diye biliyorum bu yüzden.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2012
    Erkek
    ShyRain bunu yazdı
    xylgn_ bunu yazdı

    şuan bende iphone 5s kullanıyorum. güncelleme olmadan evet gerçekten çok iyi. ama iphone da öyle bir cihaz ki kendini güncelletmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. aynı şekilde uygulamalarda öyle. geçen hafta facebooku silmek zorunda kaldım. telefondan 1 gb alan açıldı.

    lumia 950 xl düşünüyordum windows phonelarıda geçin dediniz

    xiaomi ve asus üzerine araştırcam. lg ve sonyler nasıl kullananız var mı?

     

    1,5 yıldır Asus Zenfone 2   (Ram: 4GB, dahili 32GB) olan modelinden kullanıyorum yorumlarımı eklemek isterim.

    ilk 6 ay gözümü kapatıp herkese Asus Zenfone 2 aldırdım çünkü harikaydı.

    Sonra 2. sim yuvası bozuldu olsun dedim , sabrettim 1.ciside bozulunca mediamarka götürdüm verdim 3 hafta sonunda yapılıp geldi.

    Tekrar başladım kullanmaya 2ay geçmedi gene bozuldu sim yuvaları gene gönderdim bu sefer 2 haftada geldi komple değişmiş.

    Aldım elime teli Gps çalışmıyor way babayın dedim göndermiycem garantiye dedim kullandım 6 ay daha.

    Dün gittim garantiye verdim gene çünkü artık ekranın sağ üstünden sarı bir ışık, renk ne dersen işte gelmeye başladı ve dokunmatik düzgün çalışmıyordu. GPS zaten Allahlıktı.

     

    Telefon intel olduğu için midir nedir Antutu test yapıyorum 63356 skor veriyor , akrabalarımdaki Samsung A5, J7, A7 , İphone 5S, LG 4G hiçbiri bu skora yetişemiyor hepsinin telefonuda yeni alındı.

    Antutu saçmalıyor ben inanmam diyorsanız 3D ekran görüntüleri var aynı şeyi açıyoruz benimki akıcı bir şekilde gösterirken diğerleri takılarak gösteriyor mesela, gibi görselde bile fark atabiliyor.

    Performans ve kullanıma gelince ben iş için kullanıyorum ve elimden gün içinde hiç düşmüyor 8 saat şarjı zor gidiyor. Ve işin en kötüsü pil kullanımına baktığımda %36 Android OS, %15 Android işletim sistemi  gözüküyor. Bu ne demek ya ne diyon diyenlere androiddeki bu saçmalığı bilmediğimi ama 2 tane android işletim sistemi gösterdiğini belirteyim Pil kullanımında...

    Tüm bunların dışında Asus Zenfone 2  normal hali ile  Cyanogenmod 13 karşılaştırması var güya androidin saf ve çok hızlı hali ancak aralarında 1sn bile yok çoğu yerinde yani Asus kendi 75 uygulamasını androide ekleyip nasıl bu kadar optimize ve iyi çalışan bir tel yaptı tebrik etmek isterim ben çok beğeniyorum çok düşünceli uygulamaları mevcut.

    Ya burda şöyle birşey olsa süper olurdu dediğin anda sağında solunca bir buton kesin oluyor ve istediğin her şey yapılabiliyor.

    Bu arada rootlama gereği hiç duymadım çünkü gerçekten ihtiyacım olduğunu düşünmedim her anlamda.

    Bunlar dışında genellemem gerekirse;
    Valla bozulduktan sonra ekranıydı , ayar tutmamasıydı insanı canından bezdiriyor.
    Android 5.0 da kaldı devamı gelmedi gelecek dediler malesef gelemedi benim telefona.
    Ekran kendi kendine sapıtıyor çoğu kişi aynı fikirde bu konuda internette gördüğüm.
    Android çok fazla şarj yiyor kendi kendine ama ben bir sürü mailimi ve uygulamamı , akıllı bileklik dahil, araç bluetooth kontrol falan dahil kullanıyorum.
    Performansından hiç şikayetçi olmadım PC gibi kullandım iş için(vpn+ofis bilgisayarına remote atıp exchange sorununu çözme gibi birden fazla birleşeni olan işler) hiç teklediğini dahi görmedim 1 kere bile dondu ya bu napıcaz demedim 1.5 yılda.
    Uygulamaları çok yardımcı her konuda, mesela google takvimini kullanıyorsunuz bir etkinlik koydunuz herşey bitti geri sayım sayacı koyuyum mu diyor Asus size koy diyorsunuz kilit ekranına haırlatma düşüyor ve günlük azalıyor falan küçük ama sevimli başka hiçbir telefonda görmedim.
    Kendinden daha pahalı bir çok telefona performansta fark attığını antutu ile görmüş oldum.
    Çift sim kartın ikiside aktif mesela aynı anda kendi kendini arayabiliyor bu çoğu çift sim kartlı telefonlarda yok ,bu da simlerden biri ile konuşurken diğeri pasif oluyor anlamına geliyor kötü bence.
    Deli gibi uygulama yüklüyorsun ve şişmiyor nasıl oluyorsa , uygulamalar kendi kendine arkada çalışmasın diye yönetici var izin verirsen çalışıyor yoksa kapalı kalıyor Asus uygulaması kontrol ediyor...

    Tavsiye eder misin dersen; endişelerim var bozulursa pişman olursun ama bozulmaz ekran gitmezse çok memnun kalırsın derim....
    tamirden gelsin gene kullanıcam inşallah , mi mix bekliyorum :)))

    Umarım faydalı olur tecrübelerim..

    NOT: cümlelerimi düşük ve konuşurmuş gibi yazdığımın farkındayım, düzenleyebilecek kadar vaktim yok affedin lütfen.

    Yukarıdakilere katılıyorum. Kasılmaması ve şişmemesi harika. Ben sim sorunu yaşamadım. Üstelik 2 simkartı da efektif kullanabilmen çok iyi.

    Asus Zenfone 5 kullanıyorum. Aynı sarı leke bendede var ama kullanmama engel değil. 1.5 yıl oldu. şarjı günü çıkarıyor. Günde en az 2 saat görüşmem oluyor. Şirket telefonu olarak kullanıyorum. Servis'e bakıyorum. İnternet falan açık. Hiç donmadı. Hiç kasılma görmedim henüz. Oyun falanda oynarım. Hearthstone örn. Biraz ısınıyor oyun oynarken. 

     

    Kötü bişe dersen, şaçma sapan şekilde rehberin harf sırası karışıyor. Mesela H harfinin altında T harfi ile başlayanlar var. Bazen oluyor. Alfabatik sıra bpzulmadığı için sıkıntı yok.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek

    bende sevince gitmeyen hatun arıyorum ama işte

    herşeyi takmamak lazım olmayınca olmuyor


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Homo

    bütün yazılanları okudum genelde Apple, Xiaomi ve Huawei üzerinde fikir birliği var. Windowsu komple eledim. Esasında youtube da gördüğüm kadarıyla bana göre çok akıcı ama burda bir kişi bile tavsiye etmediğine göre kafadan elemedim. 

    iphone gereksiz pahalı olduğundan xiaomi ve huawei ye yönelcem

Toplam Hit: 2846 Toplam Mesaj: 29
cep telefonu