Kullanici Adi Ve Sifresi Bilinen Kisinin Msn Yazismalarinin Gecmisini Bulma Hakkinda !
-
Merhaba arkadaslar, ben bu sitenin cok eski uyelerindenim . Cok uzun suredir siteye giris yapmiyordum fakat oyle bir olayla karsilastimki bunu once Tahribattan baska yerde paylasmak istemedim.
Sorumu sormadan once kendim hakkinda kisa bir bilgi vereyim. Ben 9-10 yillik bilgisayar gecmisine sahip bilgisayar bolumu mezunu , internet ve bilgisayar guvenligi konusunda kendisine ve musterilerine yetecek kadar bilgi sahibi profesyonel bir kullaniciyim.
Son zamanlarda bana gelen bir duyum beni rahatsiz etti ilk zamankarda asilsiz bir iddadan ibaretti fakat gittikce ciddilesmeye basladi.
Yasini basini almis büyük bir sirketin patronu kalkip bana cok ciddi bir sekilde ' Kullanici adini ( hotmail adresini ) ve bunun sifresini bilirsem senin 3-4 aylik msn gorusmelerinin gecmisine ulasabilirim ' dedi. Bu adamin birakin benimle kafa bulmaya basini kasimaya vakti yok. Ben ciddiye almadim ve bunu yapamayacagini da soyledim , benimle iddalasti ve hatta ortaya attigi idda benim mali gucumun cok ustundeydi , iddaya giremedim.
Bu olaydan 2 ay sonra bir sirketin muduru ayni iddayla geldi ve bir sohbet sirasinda Sen bunu biliyormuydun diye bana sordu bende bunun sacma oldugunu yapilamayacagini idda ettim.
Ve son olay 2 hafta once oldu , yine yasini basini almis ve zengin bir kisi bana bundan bahsetti nasil yapildigini sir gibi sakliyorlar bu kisiler birbirlerini tanimiyorlar hatta haberleri bile yok birbirlerinden ve hepsi ayni iddada bulunuyor.
Arkadaslar bu soru benim kafami cok kurcalamaya basladi, iddaya girmek istedim yapamayacaklarina dair oyle seyler ortaya attilar ki iddaya girecek mali gucu bulamadim ( sayet kaybedersem diye ) ve saitleri de var. Birkac kisiye yapmislar onlarla da konustum ' adam 2 ay onceki konusmalarimi cikardi ' diyor ve cok ciddiler.
Bunun saka olma ihtimali gittikce zayifladi fakat benim bildigim bunun yapilmasi imkansiza yakin hele ki boyle bilgisayardan birhaber hackerligin yanindan bile gecmeyen kisiler icin.
Bu soruyu sormamin nedeni sayet boyle bir olay varsa burdaki arkadaslardan birisi muhakkak biliyordur. Burdakiler bilmiyorsa olmadigina kanaat getirecem. Cunku Turkiyenin en eski hack grubunun icinden bu konuda bir aciklama gelmezse hicbir yerden gelmez.
Arkadaslar cevaplarinizi yorumlarinizi bekliyorum, sizden ricam lutfen yukaridaki kisa hakkimda bolumune goz atip oyle cevap verin.
'Seni keklemisler kardesss!!!'
'Hadi len !'
Tarzi yakismayan cumlelerle konuyu doldurmayin...
-
Bildiğim kadarıyla imkansız. Hani anca polis yoluyla falan olabilir mi acaba diye düşünüyorum ama...
-
bence olamaz böyle bı dalga keske ıddaya gırseydın hocam :D
bu arada epey bı login olmuşsun fazla zaman harcama tbtde cok zaman kaybedıcı bı yer bura :P
zaman kaybedci ne yaa :D
-
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------bence olamaz böyle bı dalga keske ıddaya gırseydın hocam :D
bu arada epey bı login olmuşsun fazla zaman harcama tbtde cok zaman kaybedıcı bı yer bura :P
-----------------------------Dostum bu benim kacinci nick degistirisim biliyormusun sen :) ? 2000 den beri netteyim ben aktif olarak ;)
Ha uzun zamandir hack forumlarindan felan sogumuslugum vardi girmiyordum , kullanmiyordum da nicklerimi o ayri konu.
Manyaki : Arkadasim bende dusundum polisle bir is birligi fakat , ben kendi dunki gecmisimi goremiyorum tum bilgilerim varken bu adamlar benim bilgisayarimi incelemeden nasil gorecekler 3 ay oncesini ?
-
bkz: ergenekon
herifler msn konuşma kayıtlarını falan bulmuşlardı olur mu olur
-
dünya içinde konuşulan seslerin kaybolmadığını
atmosfer içinde bir tabakada saklandığını biliyormuydunuz ?
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------bkz: ergenekon
herifler msn konuşma kayıtlarını falan bulmuşlardı olur mu olur
-----------------------------hocam senin mesene'yi ilk kayıt edip konusmaya başlayıp o meseneyi kullanmadığın son güne kadar ki tüm konusmaların mikrosoft sörvırlarında kayıt altına alınır pc ne beşmilyardolar defa format at zaten o konusmaların kayıt edildiği sörvırlarda sürekli yedeklenir. yani senin konusmalarına sızan kişi mikrosoftun sörvırlarına sızmış demektir. o sızıcak bilgisi olan tüm bilgilerine ulaşıcak kapasitesi vardır demektir. Tüm bilgilerine ulaşan kişi şifrenide bilir demektir. Bunları bilen bir kişi biliyorum diye iddaya girmicek kadar zeki birisidir.
artık bu döngüye göre o adamın zekasının olmadığı yaptığının kulaktan duyma bi bilgi olduğudur. PC'ne sızsa bile sen o konusma kayıtlarını tutmadığın taktirde hiçbir suretle o konusmalara ulaşması imkansız. trojanı yedirseniz bile yedirdiğiniz günden sonraki konusmalar mail olarak gelir cart curt vesayir vesayir
-
Jedah bunu yazdı:
-----------------------------mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------bence olamaz böyle bı dalga keske ıddaya gırseydın hocam :D
-----------------------------Dostum bu benim kacinci nick degistirisim biliyormusun sen :) ? 2000 den beri netteyim ben aktif olarak ;)
Ha uzun zamandir hack forumlarindan felan sogumuslugum vardi girmiyordum , kullanmiyordum da nicklerimi o ayri konu.
Manyaki : Arkadasim bende dusundum polisle bir is birligi fakat , ben kendi dunki gecmisimi goremiyorum tum bilgilerim varken bu adamlar benim bilgisayarimi incelemeden nasil gorecekler 3 ay oncesini ?
-----------------------------Aklıma şu geldi 3ay önce sen ne konuştugunu hatırlıyabilcekmisin şahsen benim aklıma gelmiyor saçma sapan bir logla karşıma çıksa inanmam ama inandırması için kişi listemi gösterse bir iki konuşma sallasa yeter oda var yanş
-
Benzer bi dert benımde başımda var.
-
çok saçma.. bulmaları imkansız çünkü bütün logları tutan bi server olduğunu düşünürsek dünyada msn kullanan milyarlarca insan var ve buna hangi server dayanır.
ve sürekli uptade yapması gerekli ki bu da bilgisayarımızda farkedeceğimiz bir durumdur..
kısacası sanmıyorum böyle bir şeyin olabileceğini..
mantık kuramadım.
-
Şifresini bildiğin bi mailin gecmiş konusmalarını elde etmek sadece soylendiğini duydum arastırdım ama nette birşey bulamadım böyle bişey işime cok yarar benim ama işte sadece soylenti .
bunu yapan varsa bana ispatlarsa ücreti ödemeye razıyım iletişime gecsin saygılar.