Kum Gibi‘Ye Ruslardan İnce Ayar...
-
zaten orjinalinden sonra herhangi bir sarkıyı baskasından dinlemeye alısamayız kolay kolay.
%90'ı icin durum böyledir bence, tabi coverları kendisinden daha iyi olan sarkılar da yok degil.
bu sarkıyı da ahmet kaya'dan daha iyi söyleyebilecek birisinin cıkacagını sanmıyorum, bu hali biraz ruhsuz olmus mesela, bana göre.
-
erdemcakmak bunu yazdı
Şarkı bok gibi olmuş. Ahmet Kaya'nın şarkılarını, Ahmet Kaya'dan değilde başkasından dinleyince aynı tadı vermiyor nedense... :)
-
HoRbY bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
ahmet kayanın da sesi borazan gibi şöyle bi düşününce. onun şarkılarına hayat veren yusuf hayaoğlu. gerisi yalan. yanlış adam meşhur olmuş.
Bi cacık bildiğin yok bari bok atma. Yusuf Hayaoğlu zaten bestelerini Ahmet Kaya'dan başkasının söylemesini istemiyordu ne kazığı atmış merak ettim. Adam burda şarkı paylaşıyor siz hemen Serdar Ortaç moduna geçiyorsunuz ayıp ya...
Edit: O bestelere o yorumu katan o sevgiyi o duyguyu katan kişide Ahmet Kaya'dır. Konuyu dağıtma hocam.
yorum budur
adamin siyasi görüşüne katilmayip ona karsi cikabilir hatta bundan dolayı sovebilirsin de aq pkk li si da diyebilirsin
lakin adamin sanatini müziğini bu neden den ötürü boklayamayiz
kim ne derse desin müzik evrenseldir,ses tonuyla yorumuyla ve turk müzik tarihinin 85-99 yillari arasındaki yeriyle,
zamanındaki olaylara ve kişilere giydirmesiyle ahmet kaya kraldir benim için her ne kadar siyasi görüşünü sevmeyip desteklemesemde
sözün ozu yiğidi öldürelim ama hakkini yemeyelim
bundan önceki diğer yorumlamalar da olduğu gibi kum gibi resmen evrim geçirmiş -
Nedense şarkıyı dinlerken aklım ikide bir "Acımasız olma şimdi bu kadar...." diye gidip gidip geldi. :D Orijinalinin yanına bile yaklaşamamışlar.
-
Müzik in evrensel olduğunu bilmeyen insanlar var hala..
-
Bir Ahmet Kaya konusunda da tartışma çıkmasın arkadaş. Çok meraklıysanız açın Ahmet Kaya teroristti diye bi tartışma konusu, yiyin oradan birbriinizi. Şu konuları bulandırmayın yeter.
-
Sozleri tercume degil yeni bi soz yazilmis muzige oturtulmus sozlerin ahmet kayanin soyledigi ile yakindan uzaktan alakasi yok.
-
bunlar hindistanlı la rus değül
-
dalga geçmişler sanki o nasıl klip -_-