folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kum Torbası Asmak ?

Kum Torbası Asmak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

kronik bunu yazdı:
    -----------------------------

koridor gibi bi yere demir koyup ona assan olmaz mı? :S "T"  şeklindeki gibi :D

-----------------------------

Çok mantıklıymış aslında bunu acayip tuttum dolapların içindeki askılık sistemi gibi yan duvarlara sağlam çelikten 2 tane oturtmalık yer yapılır sonra çelik kalın bi sopada ortasına asılır kancaylada ona takarsın kum torbasını (y)

Avukat/Hukukçu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

plastik kapı doğrama yapan yerlerden birine git onlarda akıllı vida dedikleri zımbırtıdan var direk matkap ile vidalıyosun öle dübele filan gerek kalmıyor. fakat bu akıllı vida dediğim kanca şeklinde değil normal vidanın çok daha büyüğü şeklinde yok illa kancalı olsun diyosan hırdavatçılarda çelik dübel satılır en sağlamı odur plastik dübelden daha sağlam olur.

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Tesisatcılık yapıyorum...

Yapımarketlerde yada büyük Hırdavatcılarda 20 lik 15 lik kanca vidalar var...

Bunlara uygun, uzun dubeller var...

Binanın yapısını bilmiyorum tabiki işkembeden sallamak olmaz, hazırbeton vb sistemde 14 15 cm lik duvarı normal matkapla delemezsin, hilti gerekir...

Normal beton tavanlarda ise sorun olmaz kaliteli bi matkapla matkabı yakmadan atarsın dubeli...

Dikkat edilecek noktalar : Tavanı delerken, buat, ampul, elektrik prizi, anahtar üclemesinin çevresinden uzak dur, açtığın delikte elektrik kablosunu bulma...

Binada, eryamanda hazır betonlu binada tabandan tavana asma kapı takarken, üst katın kalorifer tesisatını delenler var :) tabanın kalınlığına dikkat et, hilti kullan dedim,  dubeli takacam diye 30 cm ucla üst kattan cıkma...

Yanlız, Merdiven atlı kasaplığım sırasında, tavana bu şekilde attığıız bir dubel, en fazla 20-25 dakika sonra iniyodu...

Çareyi kolon demirine bağlamakta bulduk...

Fotoğrafı varmı diye baktım, bi fotonun köşesinde yakaladım şurada yaptığım gibi...

Sonradan alçı ile düzeltilebilir...

http://img690.imageshack.us/img690/6800/kiris.jpg

Not : arşivimde bunun bile fotosu cıktıya :) jübile yapmak lazım artık...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 14908 Toplam Mesaj: 24