Kürtçe Bilen Asker Sinsi Oyunu Bozdu
-
Mardin mazidağı'na bağlı bilge köyünde 44 kişinin öldürüldüğü katliamdan sonra 12 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan biri de katliam emrini verdiği iddia edilen 'şıh' lakaplı Mehmet Çelebi'ydi. Olaydan sonra nezarete atlan Mehmet Çelebi adamlarına kürtçe olarak ''Kökleri kurudu şerefsizlerin. Kimse paniğe kapılmasın. Bir kişi üstüne alsın,diğerleri hiçbir şekilde suçu kabul etmesin'' dedi. Mehmet Çelebi'nin talimatına göre adamları ''Biz dışarıda gözcülük yaptık. Bir kişi içeri girip ateş etti'' diyecekti. Ancak Mehmet Çelebi'nin bu talimatını nezaretin kapısında nöbet bekleyen ve kürtçe bilen Diyarbakırlı bir er duydu. Er durumu hemen komutanına anlattı. Komutanı da Cumhuriyet Savcılığı'na iletti. Er gidip tanık sıfatıyla ifade verince Mehmet Çelebi'nin oyunu bozuldu
-
iyi oldu bu bakalım belki bişileri çözerler bu sefer:W
-
oncelıkle admının ellerıne saglık askerde adam gıbı adammıs hll olsun
-
gayet rahat ifade edicem çünkü yanlış bişe demedim her zaman dediğim gibi kürtçe konuşulmasından hoşlanmadığım fikrini yine söylüyorum ve her diyologtada bahsediyorum bundan kürt olabilirsin ama türk vatandaşısın devletimiz bir bayrağımız bir dilimiz bir milletimiz bir ben bunu savunduğumdan kürtçe konuşulmasına her zaman karşıyımdır ayrıca başbuğ olsa ne yapardı die bi soru gelmiş
aha izle : http://www.youtube.com/watch?v=9OKNEmc1TGs
-
edit
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------gayet rahat ifade edicem çünkü yanlış bişe demedim her zaman dediğim gibi kürtçe konuşulmasından hoşlanmadığım fikrini yine söylüyorum ve her diyologtada bahsediyorum bundan kürt olabilirsin ama türk vatandaşısın devletimiz bir bayrağımız bir dilimiz bir milletimiz bir ben bunu savunduğumdan kürtçe konuşulmasına her zaman karşıyımdır ayrıca başbuğ olsa ne yapardı die bi soru gelmiş
aha izle : http://www.youtube.com/watch?v=9OKNEmc1TGs
-----------------------------peki kürkçe konuşulmasın diyon yurtdışında türkçe yasaklansın ?
beje hele mıre kurro:W
-----------------------------Türklerinde avrupada devlet kurma emeli olsun türkçe isim vermek bile yasak olur ki avrupada türkçe kanal yok
-
lan kreyzı ne adamsın yaw
bu konu hakkında dıyaloga gırmek ıstedıgım ınsanların ıcınde sen yoksun hocam yalnız turk senden bahsedıyorum saygılar hocam görüşünede düşüncelerinede saygılar
-
edit
-
@adamgibi
mükemmel demişsin ben zaten sizin gibiler bana bişey demediği sürece muhatap olmuyorum....
-
edit
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------olmasın kürkçe kanal ne fark eder ama ben anneme yemek hazır mı die zazaca sorarsam kimse karışamaz :W
devlet içine girsin mi diyoz yok sen sürekli karıştırıyorsun herkesi pkk görüyorsun :W
-----------------------------kimseyi sebepsiz yere pkk lı görmem ama burada ben birine pkk lı demedim , sadece kürtçe konuşulması türkiye cumhuriyeti devletinin yapısına aykırıdır dedim