Kurtuluş Savaşındaki Şehit Sayısı?
-
Ah ulan almanya , yenilmeseydin bizde yenik sayılmasaydık ..
Flagellumdei tarafından 03/Kas/14 20:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Türkiye ordusu doğu cephesinde ermenilere karşı, batı cephesinde yunanlara karşı savaştı diye biliyorum. Batı cephesinde 1.inönü ve 2.inönü savaşları esasında çatışma denecek kadar küçük savaşlar... Büyük Taarruz da yunanlara karşı yapıldı. İngiliz italyan fransızlarla önemli bir savaş olmadı diye biliyorum. Antep ve Maraş'ın içindeki fransızlarla yaşanan olayları yerel halk ayaklanması olarak düşünmek gerekir.
sanacasta tarafından 03/Kas/14 20:47 tarihinde düzenlenmiştir -
COURAGE_x bunu yazdıValentinoRossi bunu yazdıCOURAGE_x bunu yazdı
Ne demisler (imam osurursa cemaat sicar) seyhe bak Kurtulus savasi diyor (olu) diyor..
Simdi cok sey yazarim ama seyhe ayip olur(mu)
Olu kelimesi kullanmayin onlar icin.
Once bir destur cekip soyle kendinize ceki duzen verip oyle bahsedin kurtulus destanindan ve kurtulus sehitlerinden..
Dostum hassasiyetinde sonuna kadar haklisin. Ancak bu hataya belki Holyone bi anlik hatayla yazdi. Ancak 2002'den bu yana ülkeyi yöneten akp ve destekcileri Atatürk'ü kücümsemek icin, Önderligini yadsimak icin, Savasimiz'da büyük emekleri gecen askerleri hilafetci olduklarindan dolayi siyasette bertaraf ettigi icin sistemli olarak 1919-1938 döneminin aslinda önemsiz oldugunu, bu ülkenin zaten kurulucagini ve hatta asil kurtulusun 1. TBMM'deki -göstermelik cok seslilik adi alinda- hilafetcilerin oldugunu insanlara empoze etmeye calisiyorlar. Bu seneki kpss sinavinda bile sadece 2 soru cikti Atatürk ilkelerinden. Belki diyebilirsin bi sey olmaz diye. Fakat seytan ayrinti da gizlidir....
Ne olursa olsun bizler taviz vermeyecegiz irdeleyip anlatip ogretecegiz cevremize ve cocuklarimizi bu zihniyetle buyutecegiz...siyaset boyle yapiyor su soyle diyor diye kafesemi kapatacagiz kendimizi..
Rusyada samimi oldugum bi kac ermeni vardi birinin ziyaretine gittim magazada oturuyoruz bunun 3 tane arkadasi geldi birinin elinde bir poset.. Poseti ustunde bir dag resmi ustundede (ARARAT) yaziyor
Dedim araratin resmi guzelmis oda bana senin t-shortun guzel degil diye cevap verdi..
Uzerimdede turkiye bayrakli afilli bir t-short vardi.
Dedim bunu sevmeni beklemiyorum sen ancak uzaktan ararati seversin.
Derken tartisma basladi.
Bu dediki vay ararat bizim kars bizim van agri vs onlari sizden geri alicaz siz hitler gibi fassitsiniz dedi..
Dedim erevandan ararat gorunuyor dimi!
Evet dedi..
Dedim ararat bizde dag olarak goruyoruz ama siz erevandan boyle goruyorsunuz diyip orta parmagimi kaldirip aha alacaginiz boyle bir y..ktir diyip ben fasitim evet sizi kestik gotunuz kasinsa yine keseriz..dedim en son birine kafa attigimda burunun yamuldugunu gordum sonrasi...
Sonra 2 hafta yataktan kalkamadim:))) iyi bir dayak yemistim..
Nerde ne sekilde ne pahasina olursa olsun dogru bildigimi soylemekten cekinmeyecegiz..
Türk bayrağı kanunu madde 7;
Türk bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez...
Keşke üstün hassasiyetinizi bu konuda da gösterseydiniz. Savaşta sadece savaşan ölmez. Ülkesi için kılını kıpırdatmamış adam sırf o ortamda diye de şehit rütbesi verilmez. Şehit rütbesi ne yazık ki son zamanlarda ele ayağa düşürüldü. Konuda bahsi geçen ölüm sayısında da sadece askeri ölümler, hizmet ölümleri verilmez.Edit:
Muhtemelen tefe konulacağım. Ama bu ve benzeri hassasiyetleri başka konularda da gösterseydiniz bugün çok farklı konumda olurduk. Bazı meseleleri herkesin aşması lazım.
Austen tarafından 03/Kas/14 20:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Turania bunu yazdı
Kurtuluş Savaşı ile 1. Dünya savaşını karıştırmayın arkadaşlar...

-
I. dünya savaşında toplam 6 milyona yakın insan ölmüştür.
Kurtuluş Savaşında ise yani Kuvai milliye, ilk çete ve mahalle direnilerinden 9 Eylül'de Yunanlıların İzmirden denize dökülmesine kadar geçen süreçte 100.000'den biraz daha fazla bir kayıp olduğu söyleniyor. Yaralılar ile birlikte (kaçakları da kayıp olarak gösterir bazı kaynaklar) bu sayının 500.000 civarında olduğunu iddia ediyorlar. O dönemde Türkiyenin nüfusunun 13 milyon olduğunu düşünürsek çok büyük bir kayıp...
-
Muhtemelen 10 bin kişinin yaşamını yitirmesi gerçektir.
Çünkü Kurtuluş savaşı genel olarak Yunanlılara karşı verildi kaldı ki sürekli yenilip 1 ay içinde İzmir'den kaçıp gittiler.
O yüzden rakamın çok yüksek olmaması olası bir gerçektir bence.
-
Tartışmaya bak şimdi işin haklı haksız kısmına girmiyorum da, Treasure HolyOne'dı aslında efsanelerini doğrular nitelikte :D
-
HolyOne bunu yazdı
Ewt çanakkale savaşı min. 75.000 ama sanırım çanakkale savaşı 1. dünya savaşına giriyor? yada girmiyor mu?
Çanakkale Savaşı değil aslında Çanakkale Cephesi'dir aslen o ve 1. Dünya Savaşı'nda olan bir cephe olduğu için ona dahil edilir.
Ayrıca yeri gelmişken de belirtmek isterim ki Türkiye yani o ara kurulmamış olan kurulacak olan Türkiye yada Osmanlı bu savaşı kaybetmiştir yani bizi s*kmişlerdir. Sırf kendi koltuklarımızı kabartmak için Almanya kaybetmiş de ondan sonra vay efendim bizi de müttefiği olduğumuz için kaybetti saymışlar da falan filan gibi zırvalar çıkarmaya hiç gerek yok. Kazandığımız cephe ismi geçen cephedir ki Çanakkale zaten sonradan insan öldürülmeden de geçilmiştir ve onun dışındaki cephelerde bizi bi' güzel becermişlerdir.
-
Yorumları okumadan kısaca yazıp çıkacam.Belki benden önce yazan olmuştur.
Şeyh kurtuluş savaşının büyüklüğünü şehit sayısı ile anlayamazsın.
O savaş bir karıncanın gorili devirmesi gibi bir şeydir.Burada karınca biz oluyoruz.
Verilen savaş sadece cephede değildir.İş ki cephe savaşına dönene kadar dört bir yanına düşman ayak basmış memleketin o zor şartlarda gizlice örgütlenip, silahlanıp savaşa tutuşması ve düşmanı püskürtmesidir mesele.
Bazıları şehit sayısına bakıp bu savaş abartılıyor diyebilir.
O halde onlara muhteşem bir cevabım var benim.Aslında bunu kullanmak hiç hoşuma gitmiyor.Zira bunu söyleyince bu seferde osmanlı düşmanı diye etiketliyorlar bizi..
O öve öve bitirilemeyen İstanbul'un fethinde Osmanlı ordusu 80.000 asker, 70 gemi, 20 kadırga ve 70 top ile İstanbuku kuşatmıştır.Düşman kuvvetlerinde ise sadece 7.000 asker ve 20 gemi bulunmaktadır.
İstanbul fet edilmeden önce FAtih'in ataları tarafından defalarca kuşatılmış lakin her seferinde hiristiyan aleminden gelen destek ile elde tutulaşamış ve alınamamıştır.Fatih sırasında hiç destek gelmemiştir.Karadan yürütülen ve haliçe indirilen gemilerin ise tesiri İstanbul'un feht edilmesi anlamına gelmiyor.İstanbul zaten her koşulda düşecekti.
CyberAngel tarafından 03/Kas/14 23:16 tarihinde düzenlenmiştir -
osman pamukoğlu ist üni de açıklamıştı konferans videosunda 30 bin filan diyordu
kaygusuz tarafından 04/Kas/14 00:22 tarihinde düzenlenmiştir
hatta kurtuluş savaşında bu kadar şehit vermemiş millet bu kokarcalarla kaybettiğimiz emniyet personeli kurtuluş savaşını geçti diyordu
kurtuluş savaşı : inönü savaşları eskişehir kütahya afyon sakarya savaşları dahili savaşları ve en son taarruz savaşı. yani kıçıkırık yunanlılarla yaptığımız savaş