folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kurtuluş Savaşındaki Şehit Sayısı?

Kurtuluş Savaşındaki Şehit Sayısı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Beyler kasıtlı olarak ölü demedim, yani kimsenin rahatsız olacağını düşünmedim. Şehit diyelim.

Ya youtubeda Atatürke söven bi vidyonun yourumlarda gördüm 10.000 sayısını. Bana da çok az bir sayı gibi geldi onun için araştırdım birçok yerde öyle yazıyor. Hatta bazı kaynaklarda detaylı olarak il il yazıyor, toplamı 10.000 etmiyor.

Ben de biliyorum şehit sayısının daha çok olduğunu ama birkaç yerde okuyunca işin aslını merak ettim.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Yorumları okumadan kısaca yazıp çıkacam.Belki benden önce yazan olmuştur.

Şeyh kurtuluş savaşının büyüklüğünü şehit sayısı ile anlayamazsın.

O savaş bir karıncanın gorili devirmesi gibi bir şeydir.Burada karınca biz oluyoruz.

Verilen savaş sadece cephede değildir.İş ki cephe savaşına dönene kadar dört bir yanına düşman ayak basmış memleketin o zor şartlarda gizlice örgütlenip, silahlanıp savaşa tutuşması ve düşmanı püskürtmesidir mesele.

Bazıları şehit sayısına bakıp bu savaş abartılıyor diyebilir.

O halde onlara muhteşem bir cevabım var benim.Aslında bunu kullanmak hiç hoşuma gitmiyor.Zira bunu söyleyince bu seferde osmanlı düşmanı diye etiketliyorlar bizi..

O öve öve bitirilemeyen İstanbul'un fethinde Osmanlı ordusu 80.000 asker, 70 gemi, 20 kadırga ve 70 top ile İstanbuku kuşatmıştır.Düşman kuvvetlerinde ise sadece 7.000 asker ve 20 gemi bulunmaktadır.

İstanbul fet edilmeden önce FAtih'in ataları tarafından defalarca kuşatılmış lakin her seferinde hiristiyan aleminden gelen destek ile elde tutulaşamış ve alınamamıştır.Fatih sırasında hiç destek gelmemiştir.Karadan yürütülen ve haliçe indirilen gemilerin ise tesiri İstanbul'un feht edilmesi anlamına gelmiyor.İstanbul zaten her koşulda düşecekti.

Hocam onu biliyorum, zaten beyin taşıyan herkez osmanlı haritasında bizansın alanına bakınca bu zaferin çok da büyük birşey olmadığını anlaması lazım. Yani belli ki bizans en az yüz yıl önce bitmiş de yaşamalarına izin vermişiz bir köşede. Bizans imparatorluğu değil küçük bir köy alınmış. (Hatta burayla neden savaştıklarını bile aklım almıyor, çevresi birkaç ay sarılsa yeterliymiş)

Ama işte gel de ortalıkta söyle bunu =) herkez uyuz oluyor ondan sonra.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Ewt çanakkale savaşı min. 75.000 ama sanırım çanakkale savaşı 1. dünya savaşına giriyor? yada girmiyor mu?

Çanakkale Savaşı değil aslında Çanakkale Cephesi'dir aslen o ve 1. Dünya Savaşı'nda olan bir cephe olduğu için ona dahil edilir.

Ayrıca yeri gelmişken de belirtmek isterim ki Türkiye yani o ara kurulmamış olan kurulacak olan Türkiye yada Osmanlı bu savaşı kaybetmiştir yani bizi s*kmişlerdir. Sırf kendi koltuklarımızı kabartmak için Almanya kaybetmiş de ondan sonra vay efendim bizi de müttefiği olduğumuz için kaybetti saymışlar da falan filan gibi zırvalar çıkarmaya hiç gerek yok. Kazandığımız cephe ismi geçen cephedir ki Çanakkale zaten sonradan insan öldürülmeden de geçilmiştir ve onun dışındaki cephelerde bizi bi' güzel becermişlerdir.

Hocam bir de bildiğim kadarıyla çanakkaledeki şehitlerin çoğu beceriksiz komutanlar sayesinde şehit olmuş. Şöyle ki makinalı tüfek ateşine süngüyle saldırmaları emredilmiş, geriye kaçanları da vurmuşlar. Tabi çok bildiğim konular değil o zamanki şartlar belkide başka bir çare bırakmamıştır. Fakat böyle bir saldırı kesin bir kayıp demek zaten, bugün pkknın dağlarda yaptığı vurkaç gibi bir taktikle daha vermli sonuç alınabilirdi bence.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Ewt çanakkale savaşı min. 75.000 ama sanırım çanakkale savaşı 1. dünya savaşına giriyor? yada girmiyor mu?

Çanakkale Savaşı değil aslında Çanakkale Cephesi'dir aslen o ve 1. Dünya Savaşı'nda olan bir cephe olduğu için ona dahil edilir.

Ayrıca yeri gelmişken de belirtmek isterim ki Türkiye yani o ara kurulmamış olan kurulacak olan Türkiye yada Osmanlı bu savaşı kaybetmiştir yani bizi s*kmişlerdir. Sırf kendi koltuklarımızı kabartmak için Almanya kaybetmiş de ondan sonra vay efendim bizi de müttefiği olduğumuz için kaybetti saymışlar da falan filan gibi zırvalar çıkarmaya hiç gerek yok. Kazandığımız cephe ismi geçen cephedir ki Çanakkale zaten sonradan insan öldürülmeden de geçilmiştir ve onun dışındaki cephelerde bizi bi' güzel becermişlerdir.

Hocam bir de bildiğim kadarıyla çanakkaledeki şehitlerin çoğu beceriksiz komutanlar sayesinde şehit olmuş. Şöyle ki makinalı tüfek ateşine süngüyle saldırmaları emredilmiş, geriye kaçanları da vurmuşlar. Tabi çok bildiğim konular değil o zamanki şartlar belkide başka bir çare bırakmamıştır. Fakat böyle bir saldırı kesin bir kayıp demek zaten, bugün pkknın dağlarda yaptığı vurkaç gibi bir taktikle daha vermli sonuç alınabilirdi bence.

Soyle dusunelim 50'ye 50 bir meydanda kavga ediyoruz bulundugumuz taraf asfaltli karsi taraf cakil..

Bizde 25 karsi tarafta 50 tane catal var..bizim kistli taslarimiz var onlar ise bulunduklari yerden sayisiz tas atabilirler..aramizdaki mesafe 100m geri kacmayacagiz ve siper alamayacagiz..bundan sonrasi matematik ve taktik isi var gerisini siz dusunun..tecrubesiz olabilirler ki ornegi sarikamista alahuekber daginda yasandi komutan orda mevsim sartlari bildigi halde yazlik uniformayla olume gonderdi orduyu..kendisi  hatirlamadigim bir diger cepheye gitti ve o daga gideceklerin basina geleceklerini biliyordu...

(Ben size savasmayi degil olmeyi emrediyorum)

Bu sozu herzaman soyle ifade ederim ki etkisi daha baskicidir..

Siz geri kacarsaniz dusman sizi oldurecek cocuklarinizi oldurecek. Es ve kizlariniza tecavuz edecek camileriniz okullariniz yakilip yikilacak bayraginiz yakilacak torunlariniz mezar tasiniza tukurecekler..

Tarih size unutacak ve sizden utanilarak bahs edecekler..haysiyet ve serefi kayipetmektense olunuz.!

İste bu sozun bittigi yer olur.

Konu ile alakasi olmadi  ama laf lafi acti..

Not: en son okudugum canakkale mahseri birkezdaha 250.000 olarak okumustum..

COURAGE_x tarafından 04/Kas/14 17:11 tarihinde düzenlenmiştir

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
Toplam Hit: 5534 Toplam Mesaj: 35