folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kurumsal Hosting Tavsiyesi

Kurumsal Hosting Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    ExpirE bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı

Arkadaşlar şirketim için uygun bir firma arıyorum. Bir kaç sorum var.

1) Kurumsal Hosting paketi nedir? Normal ile Kurumsal arasında ne fark var?

benim gördüğüm: bi fark yok, marketing için uydurmuşlar. napıcak adam sunucuya kıravat mı takıcak ? 

2) Şuan NATRO kullanıyorum bana pahalı geldi. Yabancı kurumsal çalışan güvenilir bir hosting firması önerir misiniz?

bunlar en saygı duyulanlar : siteground, bluehost, dreamhost 

Hostingde port açılımına sorun çıkartmaması lazım 4567 portunu açmam gerekiyor.

bunda sorun çıkacağını hiç sanmıyorum. normalde senin istek attığın porta karışmaması lazım zaten hostingin

Bu konuda bana fikir verir misiniz?

Teşekkürler :))) Saçma gelebilir ama soracağım bu yabancı hosting firmaları ile .com.tr uzantılı domainlerimi kullandığımda mail hesaplarımda problem olmaz değil mi? .com.tr yine kullanabilirim ve mail adreslerim yine .com.tr uzantılı olabilri dimi?

olmaz olmaz. hostingi baska yerden maili baska yerden de kullanabilirsin bu arada. 

yandex mail falan kullanıyosan maili taşımadan hostu taşıyabilirsin

Yok ya com.tr uzantılı maili kullanıyoruz. Yandex mailden faydalanıp aynı zamanda .com.tr yi kullanmak mümkün değil di değil mi? Bu arada NATRO hostingde oluşturduğumuz mail hesaplaro 250mb kotalı. Proya geç 1 gb olsun diyor :D Azıtmışlar arkadaş.

neden mümkün olmasın ? 

yandex mail paralı ama şu an. daha önceden açtığın bir free hesap varsa ona domain olarak ekleyebilirsin sadece.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    cukurova bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı

Hocam bu devirde hosting mi kaldı. Neden cloud düşünmüyorsun? aws, google cloud, azure.....

Hem fiyat ve modelleme çok daha esnek, normal hostingde olmayan binlerce servis ve garanti var...
    Cloud'lar yavaş yavaş hosting firmalarının sonunu getiriyor bence. Bunu bir düşün.

Hocam şuanda yıllık 105 dolar ödüyorum. Bu şekilde aylık/yıllık kaç dolara patlar peki? En ucuz ne kadara patlar yada güncel fiyatlardan haberiniz varsa paylaşır mısınız?

Hocam, barındıracağım sitenin özellikleri nedir? e-ticaret sitesimi, api kullanıyor mu vb.... ??? Normal statik bir web sitesiyse amazon s3 alırsın aylık 1-3 $. aynı zamanda depolama için drive olarak kullanırsın.

https://aws.amazon.com/tr/getting-started/hands-on/host-static-website/services-costs/

https://aws.amazon.com/tr/getting-started/hands-on/host-static-website/faq/

Cloud da sadece kullandığın hizmetlerin ücretini ödersin. İsteğin servisi ekler veya çıkartırsın, aylık ona göre faturalandırılır.

hosting kullanan adamı aws ye geçirmek pek doğru bir hareket değil bence. ve kesinlikle daha ucuz olacağını sanmıyorum + teknik yükü çok fazla olacak.

rds de bi veritabanı açsa sadece o 100 dolardan fazla tutar muhtemelen yıllık.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

hosting kullanan adamı aws ye geçirmek pek doğru bir hareket değil bence. ve kesinlikle daha ucuz olacağını sanmıyorum + teknik yükü çok fazla olacak.

@yolbulucu öncelikle çok daha ucuza gelecektir, hatta kişisel kullanırsan bedavaya gelen bir sürü ürün var. rds dediğin eğer mysql ise oda sana aylık 1-2$ gelir. Burada önemli olan; websitesi içeriği nedir? trafiği/hiti nedir? gibi soruların cevabı . Yoksa sana rds bedavada veriyor.

Genelde problem; aws'nin milyon tane hizmeti, servisi var ve bu insanları korkutuyor. Adamlar ücretsiz deneme, para iadesi gibi hizmetleri de var. Artıları standart bir hosting göre kat ve kat fazla. ( x100 diyebilirim)
    Fiyatlandırma çok çeşitli; ister hizmete göre al, ister limitlere göre al, istersen kullandıkça öde gibi modeller var, kafaları karıştıranda burası zaten.

Alacağın hizmete göre hesap makinası var, oradan ücreti hesaplatabilirsin : https://calculator.aws/

Ayrıca üst limit koyabiliyorsun. Bence cloud yönetim rahatlığına alışınca bir daha sabit hosting kullanmaya tövbe edebilirsiniz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Hetzner

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

benim aylık 10-20 adet hit onda muhtemelen ben olacak bir domainim var. esas amacım bunu mail olarak kullanmak. mail de fazla gelmez ama kesinlikle hata, çökme vb olmaması gerek. en ucuz ce kaliteli nasıl yaparım? klasik hostingleri biliyorum ama cloud hiç kullanmadım. o taraf daha iyi diyorsanız nasılını araştırayım. normal hosting paketleri cpanel üzerinden 5-10 mail veriyor. sayı ve mailbox kapasitesi olarak bana fazla fazla yetiyor o yüzden beleş değilse (ki değil) yok gmail yok yandex servislerini kullanmak istemiyorum. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

https://www.r10.net/hesap-lisans-alisverisi/2936558-128997-aradigin-hersey-burada-128999-github-student-pack-129000-copilot-amp-jetbrains-amp-digitalocean-amp-free-domain-129001-a.html

100 tl ye digitalocean 200 dolar kredisi alip 2gb ram 1 cpu lu sunucuyu 1 sene calistirabilirsin.

3 domaine kadar bedava plesk te var DO da

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

https://www.r10.net/hesap-lisans-alisverisi/2936558-128997-aradigin-hersey-burada-128999-github-student-pack-129000-copilot-amp-jetbrains-amp-digitalocean-amp-free-domain-129001-a.html

100 tl ye digitalocean 200 dolar kredisi alip 2gb ram 1 cpu lu sunucuyu 1 sene calistirabilirsin.

3 domaine kadar bedava plesk te var DO da

Ha teşekkürler mantıklıymış bak bu :))

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    cukurova bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

@yolbulucu öncelikle çok daha ucuza gelecektir, hatta kişisel kullanırsan bedavaya gelen bir sürü ürün var. rds dediğin eğer mysql ise oda sana aylık 1-2$ gelir. Burada önemli olan; websitesi içeriği nedir? trafiği/hiti nedir? gibi soruların cevabı . Yoksa sana rds bedavada veriyor.

Genelde problem; aws'nin milyon tane hizmeti, servisi var ve bu insanları korkutuyor. Adamlar ücretsiz deneme, para iadesi gibi hizmetleri de var. Artıları standart bir hosting göre kat ve kat fazla. ( x100 diyebilirim)
    Fiyatlandırma çok çeşitli; ister hizmete göre al, ister limitlere göre al, istersen kullandıkça öde gibi modeller var, kafaları karıştıranda burası zaten.

Alacağın hizmete göre hesap makinası var, oradan ücreti hesaplatabilirsin : https://calculator.aws/

Ayrıca üst limit koyabiliyorsun. Bence cloud yönetim rahatlığına alışınca bir daha sabit hosting kullanmaya tövbe edebilirsiniz.

abi db yi rds ten alsam bile (ki en ufak mysql micro ayda 11 dolar ediyor) bi tane ec2 lazım (o da en az ayda 10 dolar bişey tutacak), o ec2 ye web hosting, database, mail vs kurmak bunu yönetmek lazım (php siteyi çalıştırmak için daha ucuz bir yöntem var mı bilmiyorum. lambdaya şak diye atıp çalıştıramazsın çünkü).

maddi kısmı geçtim teknik bir maliyet te var. aws de bişey çalıştırmak için cloud mevzularıyla biraz haşır neşir olmak gerektiğini düşünüyorum. müridin ilk mesajdan bahsettiği port açma olayı bile aws de kolay değil imho. (google clouddan bahsediyo olsaydık ekrandaki yönergeleri bile takip edip yaparsın derdim. ). ama sonuçta ikisi de pahalı olacaktır bence.

en basitinden gidelim: elimde wordpress site var. bunu aws de çalıştırmak istiyorum + mail sunucusu da istiyorum. yılda 100 usd den ucuza maledebileceğimi düşünmüyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanoonline
    kanoonline's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı

Hocam bu devirde hosting mi kaldı. Neden cloud düşünmüyorsun? aws, google cloud, azure.....

Hem fiyat ve modelleme çok daha esnek, normal hostingde olmayan binlerce servis ve garanti var...
    Cloud'lar yavaş yavaş hosting firmalarının sonunu getiriyor bence. Bunu bir düşün.

Hocam şuanda yıllık 105 dolar ödüyorum. Bu şekilde aylık/yıllık kaç dolara patlar peki? En ucuz ne kadara patlar yada güncel fiyatlardan haberiniz varsa paylaşır mısınız?

Hocam, barındıracağım sitenin özellikleri nedir? e-ticaret sitesimi, api kullanıyor mu vb.... ??? Normal statik bir web sitesiyse amazon s3 alırsın aylık 1-3 $. aynı zamanda depolama için drive olarak kullanırsın.

https://aws.amazon.com/tr/getting-started/hands-on/host-static-website/services-costs/

https://aws.amazon.com/tr/getting-started/hands-on/host-static-website/faq/

Cloud da sadece kullandığın hizmetlerin ücretini ödersin. İsteğin servisi ekler veya çıkartırsın, aylık ona göre faturalandırılır.

aws çok daha pahalıya geliyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

abi db yi rds ten alsam bile (ki en ufak mysql micro ayda 11 dolar ediyor) bi tane ec2 lazım (o da en az ayda 10 dolar bişey tutacak), o ec2 ye web hosting, database, mail vs kurmak bunu yönetmek lazım (php siteyi çalıştırmak için daha ucuz bir yöntem var mı bilmiyorum. lambdaya şak diye atıp çalıştıramazsın çünkü).

maddi kısmı geçtim teknik bir maliyet te var. aws de bişey çalıştırmak için cloud mevzularıyla biraz haşır neşir olmak gerektiğini düşünüyorum. müridin ilk mesajdan bahsettiği port açma olayı bile aws de kolay değil imho. (google clouddan bahsediyo olsaydık ekrandaki yönergeleri bile takip edip yaparsın derdim. ). ama sonuçta ikisi de pahalı olacaktır bence.

en basitinden gidelim: elimde wordpress site var. bunu aws de çalıştırmak istiyorum + mail sunucusu da istiyorum. yılda 100 usd den ucuza maledebileceğimi düşünmüyorum

Şuna katılıyorum. Firma farketmeksizin cloud, en azından mantığı (Paas, SaaS...) ve ürünleri konusunda kısa bir eğitim ve bilgi almak gerekiyor. Amazon, google, azure farketmez bir çok eğitimleri var ve işi bir kere öğrenince herşey wizard'ler sayesinde hallediliyor aslında. Mantığını öğrenince basit.

Fiyat konusuna gelince; Eğer "Kurumsal" kullanıyorsanız ve birden fazla müşteriniz varsa normal bir hosting yapamadıklarını hesaba katarsak vps/hosting den çok daha ucuza geliyor.

Haaa ürünleri biraz araştırsanız, mesela kişisel/basit/küçük web sayfaları için bedava wordpress web sayfasınızı aws veya azure da host edebilirsiniz. Google da basit bir arama ile bir sürü adım adım örnek gelecektir.

Basit örnek senaryo vereyim; ösym web sitesi günde ortalama 1000 hit alsın ama sınav sonuçları açıklandığı zaman bu sayı dakikada 1000 hit kadar çıkar. Şimdi napacaksın, 1000/gün göre mi alacaksın, yoksa 1000/dk göre mi hizmet alacaktın ki sadece 1 ay yoğun. İşte burada bulut seni kurtarıyor. Normal yoğun olmayan zamanda az ücret ödersin, yoğunlaştığı zaman sen hiçbir şey yapmadan bulut otomatikmen load balance arkasında gerekirse 15 web server, 15 db server vs. ayağa kaldırır, paralel çalıştırır ve dakikada 1 milyon talebi yine karşılarsın. Her ay 20 dolar öderken, sadece yoğun zamanda 80-100 dolar ödersin. istersen üst limitide belirlersin. veya wep app'a redis gibi key-value store ekleme, micro service'leri dağıtma, db değiştirme, load balanced, ci/cd.... gibi bir sürü işlemi web arayüzünden çok basit şekilde yapabilirsin, herşey hazırdır.

En son sanırım 3-4 yıl önce türkiyenin en büyük datacenter(isim vermeyeyim) elektrik problemi nedeniyle patladığında oradan hizmet alan bir çok kurumsal büyük siteye erişim durmuştu. hepsiburada, gittigidiyor gibi siteler çalışmaya devam etti. En ufak bir geçikme blle olmadı. Adamların yedeklilikleri cloud üzerindeydi.

Tavsiyem; cloud kullanın demiyorum, cloud öğrenin. Bunun için zaten ücretsiz kullanım hakkıda veriyor size.

cukurova tarafından 16/Kas/22 22:59 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2005 Toplam Mesaj: 25
kurumsal hosting