folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kurumsal Hosting Tavsiyesi

Kurumsal Hosting Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    cukurova bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

abi db yi rds ten alsam bile (ki en ufak mysql micro ayda 11 dolar ediyor) bi tane ec2 lazım (o da en az ayda 10 dolar bişey tutacak), o ec2 ye web hosting, database, mail vs kurmak bunu yönetmek lazım (php siteyi çalıştırmak için daha ucuz bir yöntem var mı bilmiyorum. lambdaya şak diye atıp çalıştıramazsın çünkü).

maddi kısmı geçtim teknik bir maliyet te var. aws de bişey çalıştırmak için cloud mevzularıyla biraz haşır neşir olmak gerektiğini düşünüyorum. müridin ilk mesajdan bahsettiği port açma olayı bile aws de kolay değil imho. (google clouddan bahsediyo olsaydık ekrandaki yönergeleri bile takip edip yaparsın derdim. ). ama sonuçta ikisi de pahalı olacaktır bence.

en basitinden gidelim: elimde wordpress site var. bunu aws de çalıştırmak istiyorum + mail sunucusu da istiyorum. yılda 100 usd den ucuza maledebileceğimi düşünmüyorum

Şuna katılıyorum. Firma farketmeksizin cloud, en azından mantığı (Paas, SaaS...) ve ürünleri konusunda kısa bir eğitim ve bilgi almak gerekiyor. Amazon, google, azure farketmez bir çok eğitimleri var ve işi bir kere öğrenince herşey wizard'ler sayesinde hallediliyor aslında. Mantığını öğrenince basit.

Fiyat konusuna gelince; Eğer "Kurumsal" kullanıyorsanız ve birden fazla müşteriniz varsa normal bir hosting yapamadıklarını hesaba katarsak vps/hosting den çok daha ucuza geliyor.

Haaa ürünleri biraz araştırsanız, mesela kişisel/basit/küçük web sayfaları için bedava wordpress web sayfasınızı aws veya azure da host edebilirsiniz. Google da basit bir arama ile bir sürü adım adım örnek gelecektir.

Basit örnek senaryo vereyim; ösym web sitesi günde ortalama 1000 hit alsın ama sınav sonuçları açıklandığı zaman bu sayı dakikada 1000 hit kadar çıkar. Şimdi napacaksın, 1000/gün göre mi alacaksın, yoksa 1000/dk göre mi hizmet alacaktın ki sadece 1 ay yoğun. İşte burada bulut seni kurtarıyor. Normal yoğun olmayan zamanda az ücret ödersin, yoğunlaştığı zaman sen hiçbir şey yapmadan bulut otomatikmen load balance arkasında gerekirse 15 web server, 15 db server vs. ayağa kaldırır, paralel çalıştırır ve dakikada 1 milyon talebi yine karşılarsın. Her ay 20 dolar öderken, sadece yoğun zamanda 80-100 dolar ödersin. istersen üst limitide belirlersin. veya wep app'a redis gibi key-value store ekleme, micro service'leri dağıtma, db değiştirme, load balanced, ci/cd.... gibi bir sürü işlemi web arayüzünden çok basit şekilde yapabilirsin, herşey hazırdır.

En son sanırım 3-4 yıl önce türkiyenin en büyük datacenter(isim vermeyeyim) elektrik problemi nedeniyle patladığında oradan hizmet alan bir çok kurumsal büyük siteye erişim durmuştu. hepsiburada, gittigidiyor gibi siteler çalışmaya devam etti. En ufak bir geçikme blle olmadı. Adamların yedeklilikleri cloud üzerindeydi.

Tavsiyem; cloud kullanın demiyorum, cloud öğrenin. Bunun için zaten ücretsiz kullanım hakkıda veriyor size.

müridin ihtiyacı olan bu. kurumsal derken "hosting satıcam" demek istemiyor.

peki elimde bi wp sitesi var, bunu aws de host etmenin en ucuz yolu ne ?  benim bildiğim ve google dan karşıma çıkan yollar hostingden ucuza gelmiyor.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

müridin ihtiyacı olan bu. kurumsal derken "hosting satıcam" demek istemiyor.

peki elimde bi wp sitesi var, bunu aws de host etmenin en ucuz yolu ne ?  benim bildiğim ve google dan karşıma çıkan yollar hostingden ucuza gelmiyor.

Tekrar söylüyorum, wp sitenin özellikleri nedir?????? wp ile herşey yapabilirsin.

Kişisel blog vs yazdığın az trafikli basit bir sayfa ise, amazon free tier üstünde 12 ay bedava yayınlayabiliyorsun. Eğer öğrenciysen azure, aws, google hepsinde verdiği ekstra kredilerde var.

Lütfen google ; "aws free wordpress hosting" yazabilir misin?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

benim aylık 10-20 adet hit onda muhtemelen ben olacak bir domainim var. esas amacım bunu mail olarak kullanmak. mail de fazla gelmez ama kesinlikle hata, çökme vb olmaması gerek. en ucuz ce kaliteli nasıl yaparım? klasik hostingleri biliyorum ama cloud hiç kullanmadım. o taraf daha iyi diyorsanız nasılını araştırayım. normal hosting paketleri cpanel üzerinden 5-10 mail veriyor. sayı ve mailbox kapasitesi olarak bana fazla fazla yetiyor o yüzden beleş değilse (ki değil) yok gmail yok yandex servislerini kullanmak istemiyorum. 

up

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

benim aylık 10-20 adet hit onda muhtemelen ben olacak bir domainim var. esas amacım bunu mail olarak kullanmak. mail de fazla gelmez ama kesinlikle hata, çökme vb olmaması gerek. en ucuz ce kaliteli nasıl yaparım? klasik hostingleri biliyorum ama cloud hiç kullanmadım. o taraf daha iyi diyorsanız nasılını araştırayım. normal hosting paketleri cpanel üzerinden 5-10 mail veriyor. sayı ve mailbox kapasitesi olarak bana fazla fazla yetiyor o yüzden beleş değilse (ki değil) yok gmail yok yandex servislerini kullanmak istemiyorum. 

up

Bunun için cloud seni yorar. Eğer cloud da ücretli hazır mail servislerini kullanmazsan, tier üstünde senin kodlaman, conf etmen lazım.(AWS-Email-Forwarder gibi)

Bunun için ben yıllar yıllar önce ücretsiz zoneedit kullanıyordum. Hala aktif sanırım. (https://www.zoneedit.com/free-dns/)

DNS olarak zonedit kullan. maillerini yönlendirebilirsin. Domain gelen bütün (* kabul eder) mailleri, sabit bir (gmail vb.) hesaba forward eder.

NOT: mail forward için hosting ihtiyaçın yok, bazı domain satan firmalar bunu zaten ücretsiz sağlıyor.

EK olarak; cloudflare, cloudns... de free bu hizmeti veriyor.

cukurova tarafından 17/Kas/22 01:08 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2023 Toplam Mesaj: 25
kurumsal hosting