Kurumsal İçin Hangi Antivirüs?
-
Selam Müritler,
Şirkette workstation, masaüstü pc, laptop vs.. çok çeşitli bilgisayarlar kullanıyoruz. Bir de Server sistemimiz var ve Forti Wifi 30D Firewall üzerinden bağlantı sağlıyoruz.
Güvenlik maksadıyda tüm bilgisayarlara lisanslı antivirüs kuralım dedik fakat hangisini almak gerekir? Hangisi bilgisayarları yormaz? Hangisi daha güvenlidir? Hangi markanın hangi ürününü almak gerekiyo acaca?
Önerileriniz ne olur?
Yoksa rahvan moduna mı girmek lazım :)
-
hocam ben comodo düşünüyorum çalışıtıgım şirkete.
-
Ben bilgi işlemini yönettiğim 2 şirkette NOD32 kullanıyorum. Sistemde az kaynak tüketiyor ve en güzeli güncellemeleri 1 defa sunucuya indiriyor ve bütün kullanıcılar sunucu üzerinden alıyor o güncellemeyi. Tavsiye ederim.
-
avira pro veya comodo ikisinden biri
-
Yazilimci bunu yazdı
Ben bilgi işlemini yönettiğim 2 şirkette NOD32 kullanıyorum. Sistemde az kaynak tüketiyor ve en güzeli güncellemeleri 1 defa sunucuya indiriyor ve bütün kullanıcılar sunucu üzerinden alıyor o güncellemeyi. Tavsiye ederim.
buna kesinlikle katılıyorum özellikle güncellemelerde çok güzel ama comodoyu da denemek lazım
-
Şöyle bir site buldum. Elemanlar test etmişler filan. Sizce nasıl?
https://www.av-test.org/en/antivirus/business-windows-client/windows-8/
Bu arada server i kuran elemanlar trend micro diyor...
-
Bizim firmada Symantec Endpoint Protection kullanılıyor. Ne kadar iyi kötü bilemem sadece kullanılıyor fikir olsun :)
-
Eset Endpoint kesinlikle.
-
NOD32 folloş. En basitinden gubidik flash virüsünü bile buyur gel gardaş diye sisteme yerleştirdiğine şahit oldum (son bir yıl içinde).
İlk tavsiyem mümkünse domain'e geçmeniz olur. İkincisi de kullanıcılara admin değil de normal hesaplar vermek. Firewalldan exe, zip, rar vs. çalıştırılabilir dosyaların indirilmesini engellemelisiniz (e-posta sunucunuza imtiyaz verebilirsiniz, kişisel e-postalar da engelli kalsın). Windows'un autorun olayını da kaldırdınız mı virüslerin yayılmasını en az %50 oranında engellediniz demektir. Hatta usb disklerin bağlanmasını önleyin.
Antivirüs için de kurumsal bir çözüm seçmeniz gerekli. Her istemciye ayrı lisansla antivirüs kurulumu hem zor olur hem de pert (adam kapatır korumayı vs.).
-
nortonu oneriyorum
-
YeniHarman bunu yazdı
NOD32 folloş. En basitinden gubidik flash virüsünü bile buyur gel gardaş diye sisteme yerleştirdiğine şahit oldum (son bir yıl içinde).
İlk tavsiyem mümkünse domain'e geçmeniz olur. İkincisi de kullanıcılara admin değil de normal hesaplar vermek. Firewalldan exe, zip, rar vs. çalıştırılabilir dosyaların indirilmesini engellemelisiniz (e-posta sunucunuza imtiyaz verebilirsiniz, kişisel e-postalar da engelli kalsın). Windows'un autorun olayını da kaldırdınız mı virüslerin yayılmasını en az %50 oranında engellediniz demektir. Hatta usb disklerin bağlanmasını önleyin.
Antivirüs için de kurumsal bir çözüm seçmeniz gerekli. Her istemciye ayrı lisansla antivirüs kurulumu hem zor olur hem de pert (adam kapatır korumayı vs.).
Hocam çoğu bilgisayar single lang. olduğu için hepsine domain e alamıyoruz.