Kuyumcular Çok Kazanıyorlar, Fikir İstiyorum.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıGusFring bunu yazdırahmandaburda bunu yazdıasi_mali bunu yazdı
gram altın al kafan ağrımasın.özel kapalı paketlerde olabiliyor bazıları.alım satım farkı az olur ve eski yeni tarih olayı olmaz .(benim fikrim).
hakikaten sitelerde baktım alım satım farkı çok az, keşke bunu daha önce öğrenseydim
Bence en temizi fiziki Dolar olarak kenarda tut. Hem Türkiye'nin enflasyonundan korunmuş olursun hem de yok eskiymiş, yeniymiş uğraşmazsın.
Dostum bu da kağıt(?)parçası değil mi, ya bir gün bu kağıdın sahipleri kağıt için hükümsüz'dür derse ne olacak. Ben arkasında durmuyorum derse, ne olacak. Bundan sonra, bu mal ve hizmetleri şu kağıttan satıyorum derse ne olacak? Dolaşıma yeni banknot sokarsa ne olacak?
Ama Kıymetli Metal öyle mi? işte onu da taşıması sıkıntı.
BitCoin veya benzerleri diyeceksin, e bunun da kullanım alanları, bütüne baktığında sınırlı kullanımı var.
Merak ettim, dünya savaşına yada -larına katılmamış ferah içinde bir bölge kara parçası var mıdır? @GelecekÇi nerelerdesin?
Hocam adam Türkiye'den endişeli dünyadan değil. Dediğin durumda distopik bir şey ve öyle yaptım oldu şeklinde pat diye gerçekleşmez ancak güzel bir film senaryosu olur.
-
bu durumu araştırmıştım. eski veya yeni tarihli fark etmiyor aslında.
sadece kuyumcunun daha fazla kar elde etmek için kuyumcunun uydurduğu birşey.
böyle şeylerde yüzsüz olmak lazım. altın altındır deyip 30 tl fark olmaz. 10 tl fark vereyim alıyorsan al. almıyorsan başka yere gidicem deyip net olmak lazım
-
Uveys bunu yazdı
bu durumu araştırmıştım. eski veya yeni tarihli fark etmiyor aslında.
sadece kuyumcunun daha fazla kar elde etmek için kuyumcunun uydurduğu birşey.
böyle şeylerde yüzsüz olmak lazım. altın altındır deyip 30 tl fark olmaz. 10 tl fark vereyim alıyorsan al. almıyorsan başka yere gidicem deyip net olmak lazım
bu gerçekse Allah belalarını versin hepsinin.
rahmandaburda tarafından 29/Haz/19 17:21 tarihinde düzenlenmiştir -
GusFring bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıGusFring bunu yazdı
Bence en temizi fiziki Dolar olarak kenarda tut. Hem Türkiye'nin enflasyonundan korunmuş olursun hem de yok eskiymiş, yeniymiş uğraşmazsın.
Dostum bu da kağıt(?)parçası değil mi, ya bir gün bu kağıdın sahipleri kağıt için hükümsüz'dür derse ne olacak. Ben arkasında durmuyorum derse, ne olacak. Bundan sonra, bu mal ve hizmetleri şu kağıttan satıyorum derse ne olacak? Dolaşıma yeni banknot sokarsa ne olacak?
Ama Kıymetli Metal öyle mi? işte onu da taşıması sıkıntı.
BitCoin veya benzerleri diyeceksin, e bunun da kullanım alanları, bütüne baktığında sınırlı kullanımı var.
Merak ettim, dünya savaşına yada -larına katılmamış ferah içinde bir bölge kara parçası var mıdır? @GelecekÇi nerelerdesin?
Adam, Türkiye'den endişeli, dünyadan değil. Dediğin durumda distopik bir şey ve öyle yaptım oldu şeklinde pat diye gerçekleşmez ancak güzel bir film senaryosu olur.
Doğru diyorsun. Türkiye özelinden Dünya geneline çıkmışım.
Bence de Barış zamanında, dolaşımda yeni para cinsinden para bulundurmaları gerekir, pat diye olmaz gibi ama, Aniden gelişen Savaş zamanı vb (olağanüstü koşullarda) ülke içi ve/veya dışı yerel(yada bölgesel)düşünmediğimizde, Dolar yinede geçersiz kalmıyor mu? Şartlar yine çok belirsizleşiyor o zamanda.
O zaman da Bölgesel olarak kimde YerAltı, YerÜstü, Teknoloji var önem kazanıyor gibi.
-+-
* Paranın Sahipleri dedim ama Emisyon'a çıkaran'ları, yada Dolaşıma çıkaran'ları demek dâhâ anlamlı gelmeye başladı.
+Dolaşımdaki Para Miktarı, ifadesi de ilginç gelmeye başladı. M1, M2 filan.
-İyice Felâket Senaryoları gelmeye başlıyor. Daha az film izleyeyim.√
-0-
@RahmanDaBurada '^^", son mesajın niye düzenle'din diye sormuyorum ama, kısmen belli.
RitmFarbRacourci tarafından 29/Haz/19 20:13 tarihinde düzenlenmiştir