Lanet Olası Dedeler
-
Merhabalar başımızda saçma sapan bir durum var sizce nasıl bir yol izlenilmeli hukuki açıdan ; Sivas'ta deden kalma yerler var, yerleri büyükler 50 60 yıl önce Tapu yerine işte burası senin olsun burası benim olsun diye şifayen bölmüş ler asıl en büyük sorun köy evi dedem vefat ettikten sonra babam kardeşleriyle konuşmuş falan hak talebinde bulunmayacalarmis vsvvsvsvssvsvs ( köy evi hisseli) babamda 4 yıl önce su elektrik aboneliklerini üstüne aldırmış 2. İkametide ordaya aldırdı ufak tekef tadilat eşya alımı da yaptı. Şimdi sorun şu o eve halam bizden habersizce çilingirci ile kapıyı actirmiş 10 gün falan kalmış babama artık ben burda kalıcam senin kadar benimde hakkım var demiş :) sizce nasıl bir yol izlenilmeli?
-
Yapacak bir şey yok söz uçar yazı kalır. Hakkı olan hakkını alır yasal olarak.
-
Tanıdığım ne kadar Sivas lı var ise benzer konular ile boğuşuyor. Kimileri dertten öldü gitti, geride kalan çoluk çocuk aynen devam.
Genelde kıçı kırık tarla yüzünden birbirlerine giriyorlar. Allahtan şirketler, holdingler, kupon araziler kalmıyor yoksa kan gövdeyi götürecek.
-
GoQaN bunu yazdı
Tanıdığım ne kadar Sivas lı var ise benzer konular ile boğuşuyor. Kimileri dertten öldü gitti, geride kalan çoluk çocuk aynen devam.
Genelde kıçı kırık tarla yüzünden birbirlerine giriyorlar. Allahtan şirketler, holdingler, kupon araziler kalmıyor yoksa kan gövdeyi götürecek.
Anne tarafında yerler var , annem hergun teyzelerine beddua ediyor :)) oradaki mevzu mahkemye düşelim dükkanları ucuza kapatalım babam tarafı gariban mk
-
ordan gelecek mirasa acil bir şekilde ihtiyacınız yoksa salın bence. bu tarz şeylerle uğraşanların anca huzuru kaçıyo.
işin gücün varsa, ordan gelecek mirasa vs ihtiyacınız yoksa 3 günlük dünyanın 1 gününü miras peşine harcamaya değmez bence
-
Nemzer durum bizdede vardı,
Niğde de toplamda 1 milyon 750 bin metrekare toplamda arazi çıktı, zamanında biz paylaştık falan diyip bizim paya çökmüşlerdi, 1 tanede köy evi vardı 4 ortak, aynı şekilde kardeşlerden biri tadilat falan yaptı kendisinin miş gibi kullanmaya kalktı. Anneannem ölene kadar sabrettim. Geçen yıl bir dava açtım hepsinin tapusu artık annemde. ekmeye biçmeye kalktıklarında bi jandarma aradım durdurduttum ekmeyi biçmeyi, şimdi ben biçiyorum.bir an önce git tapuları üzerine al. çok kolay adım adım anlatayım bilmiyorsan yada merak eden varsa.
mahkemeye falan gerek yok artık.
önce ilk mirasçı kimse onu notere götürüp arazi ve ev kimden kalıyorsa veraset ilamı al. benim mirasçı annem di, mriası bırakanda anneannem di.
dolayısıyla notere gittik annem anneannem için verasetname çıkarttı. bu verasetname ile gittim tapuya intikal başvurusunda bulundum (adı bu) verasetnameyi aldılar imzalar falan vs. bu kadar. 2 haftada tapular sende.
-
yolbulucu bunu yazdı
ordan gelecek mirasa acil bir şekilde ihtiyacınız yoksa salın bence. bu tarz şeylerle uğraşanların anca huzuru kaçıyo.
işin gücün varsa, ordan gelecek mirasa vs ihtiyacınız yoksa 3 günlük dünyanın 1 gününü miras peşine harcamaya değmez bence
Paraya değer vermeyen canim kardesim benim
Matepad labdobunu salmazsin ama bana simdi 5k ya?
-
ExpirE bunu yazdı
Nemzer durum bizdede vardı,
Niğde de toplamda 1 milyon 750 bin metrekare toplamda arazi çıktı, zamanında biz paylaştık falan diyip bizim paya çökmüşlerdi, 1 tanede köy evi vardı 4 ortak, aynı şekilde kardeşlerden biri tadilat falan yaptı kendisinin miş gibi kullanmaya kalktı. Anneannem ölene kadar sabrettim. Geçen yıl bir dava açtım hepsinin tapusu artık annemde. ekmeye biçmeye kalktıklarında bi jandarma aradım durdurduttum ekmeyi biçmeyi, şimdi ben biçiyorum.bir an önce git tapuları üzerine al. çok kolay adım adım anlatayım bilmiyorsan yada merak eden varsa.
mahkemeye falan gerek yok artık.
önce ilk mirasçı kimse onu notere götürüp arazi ve ev kimden kalıyorsa veraset ilamı al. benim mirasçı annem di, mriası bırakanda anneannem di.
dolayısıyla notere gittik annem anneannem için verasetname çıkarttı. bu verasetname ile gittim tapuya intikal başvurusunda bulundum (adı bu) verasetnameyi aldılar imzalar falan vs. bu kadar. 2 haftada tapular sende.
Teşekkürler bir kavolayalim bakalım da hissedar çok fazla mesela bir tarla var 100 tane hissedar var :((. 1 milyon 750 bin M2 Niğde sizin mi komple ?
-
darkroques61 bunu yazdı
Yapacak bir şey yok söz uçar yazı kalır. Hakkı olan hakkını alır yasal olarak.
Aynen bu kadar.
-
LaNCeLoT bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Paraya değer vermeyen canim kardesim benim
Matepad labdobunu salmazsin ama bana simdi 5k ya?
suriyeli bi çocuğa hibe ettim ya o laptopu. eve usta çağırdım çırak olarak geldi. kod mod gördü benim monitörde. dedi ben de yazılımcı olcam ama bilgisayarım yok vs vs. zaten türkçesi de yok garibin :D haftalık 500 veriyomuş adam buna. onu biriktiriyomuş pc almak için.
dedim al götür çalışırsın akşamları.numaramı da verdim whatsappten soruyo vs arada. laravelden yürüyo bakalım. 1-2 aya ufak tefek iş paslayabileceğim seviyeye gelir heralde. akıllı çocuk
-
https://www.youtube.com/watch?v=NA-t6hSJzA4
Başlığı okuyunca seneler öncesindeki şu müziği hatırladım. :D