Lanet Olası Dedeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sqlmappentester
    sqlmappentester's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı

Nemzer durum bizdede vardı,
    Niğde de toplamda 1 milyon 750 bin metrekare toplamda arazi çıktı, zamanında biz paylaştık falan diyip bizim paya çökmüşlerdi, 1 tanede köy evi vardı 4 ortak, aynı şekilde kardeşlerden biri tadilat falan yaptı kendisinin miş gibi kullanmaya kalktı. Anneannem ölene kadar sabrettim. Geçen yıl bir dava açtım hepsinin tapusu artık annemde. ekmeye biçmeye kalktıklarında bi jandarma aradım durdurduttum ekmeyi biçmeyi, şimdi ben biçiyorum.

bir an önce git tapuları üzerine al. çok kolay adım adım anlatayım bilmiyorsan yada merak eden varsa.

mahkemeye falan gerek yok artık.

önce ilk mirasçı kimse onu notere götürüp arazi ve ev kimden kalıyorsa veraset ilamı al. benim mirasçı annem di, mriası bırakanda anneannem di.

dolayısıyla notere gittik annem anneannem için verasetname çıkarttı. bu verasetname ile gittim tapuya intikal başvurusunda bulundum (adı bu) verasetnameyi aldılar imzalar falan vs. bu kadar. 2 haftada tapular sende.

nğde 7312 km karedir senin konduğun arazilerde 1.75 km karedir. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gremlin
    gremlin's avatar
    Erkek
    AslanAmca bunu yazdı

Merhabalar başımızda saçma sapan bir durum var sizce nasıl bir yol izlenilmeli hukuki açıdan ; Sivas'ta deden kalma yerler var, yerleri büyükler 50 60 yıl önce Tapu yerine işte burası senin olsun burası benim olsun diye şifayen bölmüş ler asıl en büyük sorun köy evi dedem vefat ettikten sonra babam kardeşleriyle konuşmuş falan hak talebinde bulunmayacalarmis vsvvsvsvssvsvs ( köy evi hisseli) babamda 4 yıl önce su elektrik aboneliklerini üstüne aldırmış 2. İkametide ordaya aldırdı ufak tekef tadilat eşya alımı da yaptı. Şimdi sorun şu o eve halam bizden habersizce çilingirci ile kapıyı actirmiş 10 gün falan kalmış babama artık ben burda kalıcam senin kadar benimde hakkım var demiş :) sizce nasıl bir yol izlenilmeli? 

Geçmiş olsun öncelikle. 

Söz uçar yazı kalır sözü doğru olsa da tapu işlerinde durum biraz farklı. 

@ExpirE dediği yol doğrudur.  Birde iş dava ya giderse köyün en yaslilarindan 1 2 kişi bilirkişi gibi burası bunun demesi yeterlidir. Zaten araştırırken onlara sorular. 

imza.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Geçen hafta Sivasta cenazedeydim, anneannemi kaybettim. Bu vesile ile dayımın araziye çöktüğünü öğrenmiş oldum. Takipteyim :')

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    kartalenes bunu yazdı

Geçen hafta Sivasta cenazedeydim, anneannemi kaybettim. Bu vesile ile dayımın araziye çöktüğünü öğrenmiş oldum. Takipteyim :')

Benim dayım da işgalci.  Ama kendisi eski özel harekâtçı olduğu için 8 kardeş ve 50 yeğenden kimse gıkını çıkaramıyor.

Dayım öldükten sonra sicili en kabarık alfa ben olduğum için ben çökecem dedemin eve. 

Adanalıyız biz avcı toplayıcıyız. Bizde kanun, güçlünün ağzından çıkan sözdür. 

Şaka şaka herkes cenazedeyken çilingirle kapıyı kırıp 8 anahtar yaptırıp herkese dağıtacam yoksa diğer dayılarım da pusuda bekliyor çökmek için :D 

tabi lan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

la tapuyu alın gidin intikal yapın nasıl çökecekler çökemez kimse kismenin malına

"bea"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

agalar bütün köy bir birinin üzerine qweqweq ,  ev tek tapunun üstünde  ama 3  ev var, 25 hissedar var . siksen  çözülmez . En azından babam İkametide aldırmışta  bir daha olursa  jandarma eşliğinde evden attırıcak, sonra mahkemede sürünsünler diyor babam XD 

ZalımMadam.10.07.24
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Elektiriği suyu filan kapattırın,

Robinson_Crusoe tarafından 19/Ağu/24 15:52 tarihinde düzenlenmiştir

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı

Niğde de toplamda 1 milyon 750 bin metrekare toplamda arazi çıktı, zamanında biz paylaştık falan diyip bizim paya çökmüşlerdi, 1 tanede köy evi vardı 4 ortak, aynı şekilde kardeşlerden biri tadilat falan yaptı kendisinin miş gibi kullanmaya kalktı. Anneannem ölene kadar sabrettim. Geçen yıl bir dava açtım hepsinin tapusu artık annemde. ekmeye biçmeye kalktıklarında bi jandarma aradım durdurduttum ekmeyi biçmeyi, şimdi ben biçiyorum.

bir an önce git tapuları üzerine al. çok kolay adım adım anlatayım bilmiyorsan yada merak eden varsa.

önce ilk mirasçı kimse onu notere götürüp arazi ve ev kimden kalıyorsa veraset ilamı al. benim mirasçı annem di, mriası bırakanda anneannem di.

dolayısıyla notere gittik annem anneannem için verasetname çıkarttı. bu verasetname ile gittim tapuya intikal başvurusunda bulundum (adı bu) verasetnameyi aldılar imzalar falan vs. bu kadar. 2 haftada tapular sende.

veraset ilamı alınca 4 kişinin de payı olan tapu tek hissedara mı kalıyor oraya anlayamadım 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek
    raul bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı

veraset ilamı alınca 4 kişinin de payı olan tapu tek hissedara mı kalıyor oraya anlayamadım 

veraset ilamı verdin mi tapu ölen kişinin varislerine ortak tapu olarak verilir. kimsenin yeri belli değildir herkes ortaktır araziye anlaşamazsalar mahkemeye gidip izaleyi İzale-i Şuyu davası acarsın yani oraklıgın giderilmesi malı devlet bölsün dersen 100 yıl süren davalar var en kolayı yerlerin satılarak parasının bölünmesi e ihaleye cıkar teklifler verilir yer satılır tabi itaraz ederler süreç uzar ama bölme işinden kısa sürer 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    sqlmappentester bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı

nğde 7312 km karedir senin konduğun arazilerde 1.75 km karedir. 

evet hocam haklısın bu arada. 7 bin 3 yüz 12 km kare, ben yanlış yazmışım, bendeki de 1.75 km kare ediyo evet

"bea"
Toplam Hit: 3260 Toplam Mesaj: 37
sivas miras köy