Laptop Aşırı Isınıyor
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
Termal macun ve fan alıp içini açıp temizleyecem anlaşılan sağolun. ama şu bakır borunun etrafının termal macunla sıvanması olayı bana ilginç geldi deneyen oldumu başka?
-----------------------------takipteyim.deneyip sonuç alırsan mutlaka yaz hocam.ona göre bende el atayım laptopa
-
http://www.youtube.com/watch?v=Je1cAmp64uY&NR=1 -
Hocam bak ufak bi vihaz var laptopun altına koyuyorlar pervaneli fan hem ısınmasını önlüyor hemde düz bir zeminde olmasını sağlıyor..
Tahminen çok ucuz birşey öyle pek para edecek birşey değil gibi görünüyor bi araştır..
-
-içini temizlet tozlarını falan
-bi de işlemci macununu yenilet veya biliosan kendin dök
son zamanlarda oyunlarda donma oluyodu ısıya baktım oyun oynarken 105 derece :/
laptop buharlaşmadan gittim 5 liraya çektirdim macunu
-
aç aç aç dediniz, hayaldi gerçek oldu! açamadım :) hacılar biz eski kafa tabi oturduk arkadaki tüm vidaları söktük pederle sonra allah allah açılmıyor ele gelen birşey yok :D sonra biraz kurcalarden diş miş, klavyenin ön taraftaki led'li paneli çıkarttırdık onun ardından ekranın bağlantı yerleri filan derken ekranı yerinden söktük (ekrana giden ufacık çok ince bir kablo var şaşırdım daha kalın birşey bekliyordum) neyse lan ekranı sökünce onun birleşim yerinde vidalar vardı onuda söktük filan derken bir kısmı ayrıldı kasanın ama oda yetmiyorki klavyenin altı arka tarafta anakartın üzerinde bir sürü vida sükmek filan. Anladıkki bu işi arakadn değil önden devam etmek gerek. ama saat geç oldu cesaret edemedik filan derken operasyon yarıda kaldı. aç aç demesi kolayda harbi zormuş lan heryerde diş var enteresan kombisayonlar filan var. ama çok ilginç işlemci üzerinde fan yok :S işlemci klavyenin hemen altında hatta sertçe vursam direk işlemci ile temas edebilrim. grafik kartta soğutucu var.
-
vay arkadaş ya adamın yarın final sınavı var mezun olma/olamama arasında gidip gelirken şu saatte uğraştığı şeye bak :) .. seni hiddetle ve şiddetle kınıyorum ..