Laptop Aşırı Isınıyor
-
Resmen kafayı yiyecem, geçen sene laptopu aldığım zamanlarda makinayı yorganın içine gömer tüm hava çıkışlarını tıkar oyun oynardım hayvan gibi (x-man volverine, wolfenstein). Ulan son 6-7 aydır bıktım artık zart diyor ısınıyor zurt diyor ısınıyor soğutucu aldım fayda etmedi. Daha makinayı 2 gün önce formatım sıfırdam kurdum son driver'i kurulu herşey olması gerektiği gibi yine ısınıyor yine ısınıyor. Oyunlarda ısınıyor, derleme yaparken ısınıyor paso ısınıyor yavşak. İçini üflettim (içini açmadan, ne yazıkki fan kısmına ulaşmak için komple arka kasayı sökmek gerekiyor) yine fayda etmiyor. bir yok çare gösterin sebebi ne olabilir?
Makina: Packardbell Easynote TJ65
İşletim sistemi: Windows 7 x64 Enterprise SP1 tüm güncellemeler filan var -
İçimi açmadan olmaz. İçi açılıp temizlenmesi lazım.
-
Mandi bunu yazdı:
-----------------------------
İçimi açmadan olmaz. İçi açılıp temizlenmesi lazım.
----------------------------- -
soğuk su dök dicem ama şaha şaha bak burda donanım haberde bi güzel açıklamışlar mevzuyu incele
-
atx kasa olsa hertürlü müdahele ederimde bu notebook'u sanki açıpda kapatamayacağım gibi geliyor :)
-
garantisi varsa açmanı tavsiye etmem hocam
-
murdery bunu yazdı:
-----------------------------garantisi varsa açmanı tavsiye etmem hocam
-----------------------------
hacı 3 ay kaldı garantiye + çalıştığım için laptopu vermem imkansız zaten verdikmi 1 ay gelmiyor. bakalım bi kendime güvenirsem açarım. -
Hocam bu linke bi göz at bence http://www.tahribat.com/Forum-Laptop-Sogutucu-Hakkinda-138928/1/Laptop/ Arka kapağı açıp temizlemekle bitmiyor is maalesef Laptop tamir videosu var bende ama videolar çok büyük. İllaha acmak istiyorum diyorsan video linklerine bakarım, olmadı upload ederik, sen iste yeterki :)
-
Hava çıkışı tozdan duvar olmuştur, fanın orayı açıp temizlemen lazım.
Yakında reset atmayada başlar. Başıma çok geldi biliyorum.
-
benim laptop ısınmasın diye ayda bir söker toz duvarını temizlerim, altınada soğutucu fan koydum ama yinede çok etkili dğeil.
ısınacak cihaz her türlü ısınıyor.
normal ısısı 60-65 C olan aletin ısınmış hali 90C buluyor :D
-
sok hocam her turlu toplarsin.youtube a modeliniz yaz zaten disasembly videosunu bulursun