Laptop Çalınırsa ?
-
laptobun sabit bi wireless numarası var. bide etiketler çıkarılmamışsa altında seri numarası.
seri numara işi sökmez. wireless danda bi halt cıkmaz. geçmiş olsun hocam cana gelceğine mala gelsin takma kafana...
-
Soğuk su tedavisi şart olur hocam.
-
cep tellerindeki gibi imei takibi yok bulamazsın
-
İkinci el bilgisayar satan dükkanları falan gez.
Makinanın aynısından iste. Şansına bulursun belki.
-
benim laptop da calındı. polıs geldi, parmak izi aldı, inceleme yaptı, ifade aldı vs... sonra bı bok olmadı. aradan bıkac ay gectı bı yerden aradılar, mac adresını ıstedıler. bende de yok mac adresı kaydetmemıstım. aldıgın yere sor dedı. ben de sordum onlarda kaydetmemısler onemsememısler. anlıcan bı bok cıkmadı. gıden gıttı... calınanın bulunması bence cok zor...
-
bir formatla iş bitiyor zaten blu dan bulacaklar Seni gidi seni
-
Sen neyin çalındığına dair marka model vs hepsinin bilgilerini yinede emniyete verirsin çalan adamla büyük ihtimal 2. el alım satım yapan yerlere okutuyorlar bazı dükkan sahipleri getirilen bilgisayarı inceleyip emniyete haber verebiliyor şüphelendim hesabı bazen emniyette sorabilir ya da internetten okutuyorlar 2. el diye sahibinden gitti gidiyor filan emniyet oraları takip ediyor sende et bakarsın denk gelir.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
İkinci el bilgisayar satan dükkanları falan gez.
Makinanın aynısından iste. Şansına bulursun belki.
-----------------------------:)) bulur bulur..
-
şahsen ben çalıntı olduğuna inandığım bir laptop kullanacak olsam,
1 wireless kartı direk değiştiririm.
2 hdd yi de değiştiririm.
3 ethernetin macc ini değiştirip kullanırım.
4 üzerindeki etiketleride sökerim öyle kullanırım. bu saydıklarımıda yapan biri çıkarsa sittin sene geçse polis molis bulamaz. cep telefonu olsa neyse. makina açıldımı imeiden bulunuyo ama laptop için nafile malesef. ha şu operatörlerin sim kartı ile birlikte verdikleri netbooklardan olsa belki dicem ama laptopsa hiç ihtimal vermiyorum.
-
savcılığa şikayet edecen onlar bi dosya açacak :) çalan kişiye faili meçhul diyecek savcı :) belli bi süre rafta duracak :) sonra savcılığın daimi arama bölümüne verilir dosyan :)
sonra zaman aşımına uğrayınca dosyan arşive kaldırılacak geçmiş olsun :|