Laptop Ekran Sorunu
-
Esgira bunu yazdı:
-----------------------------
tmm hocalar çok saolun bir de ben lisanssız win7 kullanıyorum bi sorun yaratır mı garantide
-----------------------------bişey olmaz, yinede hesaba şifre koy
-
hocm arkadaş konuyu acmışken bende hemen sorunumu ileteyim ekranımın sol tarafında yukarıdan aşağı inen bir kırmızı çizgi var sağ tarafında ise yeşil bir çizgi var yalnız ekranı öne arkaya doğru haraket ettirdim mi cizgi kayboluyor bunun sebebi ne olabilir acep?
-
senin sorunun da benimkiyle aynı be garantiye göndercem sen de öle yap bence
-

Esgira bunu yazdı:
-----------------------------FOTOĞRAFI TEMSİLEN KOYDUM GİDİP BUNU ALMA! her modelin parçası farklı. bu puştun kablosu kopar sorun, konnektörü çıkar sorun, ekranı fazla aç kapa yaparsın yıpranır laptopun en skik kısmıdır,garanti dışındaysa 250 lirayı gözden çıkaran, toshibada sıfırı ortalama 110 usd gibidir, değişime gerek olmadan yapabilirse tamirden 80 lira civarında alırlar, bozuksa çıkmasını 70-(120)lira civarında bulmaya çalışıcan, montajdan en az 50 lira alır, garanti dışındaysa 250 lirayı gözden çıkaran, kullanıcı hatası derse ortalığı ayağa kaldır onu sen bozamazsın onu.
-
Esgira bunu yazdı:
hacı sorun aynı gibi de senin bilgisayarda da ekranı oynatınca ya da oynatmadan bi bölgeye bastırınca çizgilerde kaybolma oluyor mu? bi de benim garanti bitti :D laptopu kendim dağıtıp toplayabiliyorum :) onun için servise vermicem... konnektör kablosunda problem varsa bi şekilde halledecem artık napalım... umarım konnektörde cıkma fln olmuştur... -
Bende kaybolmuyo sürekli var
-
esirga yanlış hatırlamıyorsam garantiye verdi ve garantiden halletti olayı. zaman zaman inventer yada LVDS kablosundan olabiliyor ama çok nadir. genelde bu sorun panelin kartının panele birleştiği kısımdan oluyor. o kısmı ayırıp tekrar yerine monte edersek sorun %50 oranında çözülüyor. fakat riskli bir işlem. oradaki kart çok hassas çok kısa hatta anlık fazla ısı tutması sonucu bağlantılar tamamen haşat olabiliyor. Ehil değilseniz denemeyin :)