Laptop Ekranına Monitör LCD Paneli Uyar Mı?
-
kofcu bunu yazdı
İnternet'ten bi 17.3 inç Ekran buldum. Aldım taktım, beyaz ekran oldu. Eski ekranı taktım çalışıyor, yenisini taktım beyaz ekran. Derken bilgisayar açıkken, acaba soket temassızlık mı yapıyor, çıkar-tak yapayım dedim, çıkardım. Takarken çıt dedi(diye) bilgisayar kapandı şuan ,hiç elektrik almıyor, ne olmuş olabilir? Sigortası falan olur mu bu bilgisayarların, olursa nasıl onu açabilirim? :D
Bilgisayar özelinde bilmiyorum ama, aldığım ışıldak'ın(lantern(fener'in)) içinde iki ucu metal, ortası şeffaf, içinde ince tel olan, kolay takılabilir bi malzeme kopmuştu. değiştirdim , çalıştı ışıldak.
Bilgisayar'da da kimi Controlor'lerden(yada Entegre'lerden) önce, (bir çeşit) direnç, yada diyot(emin değilim) olduğunu, okumuştum.
devre kartı üzerinde yollarda, devre elemanları üzerinde ;yanık,kopuk,şişmiş,patlak,şekli değişmiş,renk değiştirmiş, elemanlar var mı, bir kontrol et. Varsa, üzerindeki değerleri okuyabiliyorsan, bir benzeri ile değiştirmeye bak. okuyamıyorsan da yaklaşık değer'de bir eleman takabilirsin.
Çok katlı kartım kendisi yanmış ise, hakkında hayırlısı. (tabii ,bence.)
-
hocam laptopu paramparça ettim: işlemciyi fanları ramleri harddiski söktüm sonra nasıl olduysa açıldı :D sonra hemen topladım şuan çalışıyor bilgisayar :D neyse ekranda bokluk çıktı ama çözünürlük bok gibi + renkler pembiş. neyse ara ara bakacağım artık uygun bi ekran buldummu yenisiyle değiştireceğim...