folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Ekranına Monitör LCD Paneli Uyar Mı?

Laptop Ekranına Monitör LCD Paneli Uyar Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

İnternet'ten bi 17.3 inç Ekran buldum. Aldım taktım, beyaz ekran oldu. Eski ekranı taktım çalışıyor, yenisini taktım beyaz ekran. Derken bilgisayar açıkken, acaba soket temassızlık mı yapıyor, çıkar-tak  yapayım dedim, çıkardım. Takarken çıt dedi(diye) bilgisayar kapandı şuan ,hiç elektrik almıyor, ne olmuş olabilir? Sigortası falan olur mu bu bilgisayarların, olursa nasıl onu açabilirim? :D

Bilgisayar özelinde bilmiyorum ama, aldığım ışıldak'ın(lantern(fener'in)) içinde iki ucu metal, ortası şeffaf, içinde ince tel olan, kolay takılabilir bi malzeme kopmuştu. değiştirdim , çalıştı ışıldak. 

Bilgisayar'da da kimi Controlor'lerden(yada Entegre'lerden) önce, (bir çeşit) direnç, yada diyot(emin değilim) olduğunu, okumuştum. 

devre kartı üzerinde yollarda, devre elemanları üzerinde ;yanık,kopuk,şişmiş,patlak,şekli değişmiş,renk değiştirmiş, elemanlar var mı, bir kontrol et. Varsa, üzerindeki değerleri okuyabiliyorsan, bir benzeri ile değiştirmeye bak. okuyamıyorsan da yaklaşık  değer'de bir eleman takabilirsin.

Çok katlı kartım kendisi yanmış ise, hakkında hayırlısı. (tabii ,bence.)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

hocam laptopu paramparça ettim: işlemciyi fanları ramleri harddiski söktüm sonra nasıl olduysa açıldı :D sonra hemen topladım şuan çalışıyor bilgisayar :D neyse ekranda bokluk çıktı ama çözünürlük bok gibi + renkler pembiş. neyse ara ara bakacağım artık uygun bi ekran buldummu yenisiyle değiştireceğim...

ben de sevgiden yanayım...
Toplam Hit: 1653 Toplam Mesaj: 13
uyum problemi lcd panel