Laptop İle Desktoptan Kabloyla İnternet Alma
-
benim komşuda modem var 2miz kullanıorz kablolu modem o tatile gitti 2 hafta felan yok adam modemi açıp gitti tabiki bana kabloyla geliorn internet
benim kuzen geldi onun labtop var onun labtopu benim bilgisayara birşekilde bağlayarak internet paylaşımı yapabilirmiyiz çevredeki wireless lar çoğu şifreli şifresizlere de bağlanamıorz neyse sorunu anlatabilmişiimdir umarım benim desktop kablolu bir şekilde modeme bağlı labtop ile bir şekilde benim bilgisayara bağlantı kurark internet almak istioruz...
-
modemden gelen kabloyu bir huba takın, oradan çıkış alabilirsiniz. 4 portlu hublar var.. Sende tek ethernet kartı olduğu için cat5 ile bağlanma şansın yok..
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------En kestirme ve net çözüm hub. Zaten 10 tl gibi bir fiyatı var. Al dursun köşede gün gelir evde lan oyun oynarsınız.
-
hub la kabloyu çoğaltıp 2. kabloyla bağlancaz dmi benimde aklıma geldi o ama fiatları felan nasıl onların biliormusun ?
-
bi kaç tl ye şöyle birşey de alabilirsin ama o kadar kaliteli olmaz..

-
Nerde oturuyosun bilmiorum ama vatan da falan bakarsan webten 5 dolar falan senin işini görür. Küçük yerlerde de dediğim gibi 10 tl falan
-
ya kuzen 1 haftalıına kalcak zaten yarın bakarım ucuzsa alırım :) o hub alıcam 2tane de eternet kablosu alıcam dmi başka bşi yok ?
-
hub
iki ayrı ethernet kablo. kalitesiz birşeyler al, metresi 50 kuruş olanlardan. bi de fazla uzun kablo alma, kalite düşer.. 1 haftalık için fazla masraf yapma :)
-
İlla hub olmasına gerek yok. Kablosuz bir ağ kurup interneti paylaşıma açarsan kuzenin kablosuz olarak interneti kullanabilir.Ben şu an öyle yapıyorum, eski laptopum router görevi görüyor :)
-
smok3 bunu yazdı:
İlla hub olmasına gerek yok. Kablosuz bir ağ kurup interneti paylaşıma açarsan kuzenin kablosuz olarak interneti kullanabilir.Ben şu an öyle yapıyorum, eski laptopum router görevi görüyor :)
-----------------------------iyi de masaüstünde wireless kartının olduğunu nereden çıkarttın. Nasıl kuracaksın dekstop pc ile laptop arası wireless bağlantıyı?
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------smok3 bunu yazdı:
-----------------------------iyi de masaüstünde wireless kartının olduğunu nereden çıkarttın. Nasıl kuracaksın dekstop pc ile laptop arası wireless bağlantıyı?
-----------------------------doğru haklısın. ben ikisi de laptop gibi anladım. ama yine hub'a gerek kalmadan halledilebilir :) bilgisayarcıdan cross kablo alıp bilgisayarları birbirine bağladıktan sonra internet paylaşımı ile ikiside kullanabilir..