Laptop Şarjdan Kesiliyor
-
Lenovo marka bir laptopum var bugün şarjı bitti arkadaşın jarjını kullandım okulda.Onun laptopu başka bir marka hangisi şuan hatırlamıyorum.Neyse 10 saniye şarj edip sonra kesiliyordu simdi eve geldim 2 saat normal kullandım kendi şarjımı ama şimdi benim şarjımda 3-4 dakika dolduruyor sonra duruyor.Yani kablo hiç takılı değil gibi.
-
pc ne dell mi
-
Ekerci bunu yazdı
pc ne dell mi
çocuğunki dell olabilir benimkisi lenovo
-
arkadaşının adaptöründekivolt ve amper farkı çok fazlaysa zarar vermiş olabilir.kendi orjinal şarjın ile pc kapalıyken 8-10 saat şarja bırak sonra bak bakalım düzelecekmi
-
swordfish bunu yazdı
arkadaşının adaptöründekivolt ve amper farkı çok fazlaysa zarar vermiş olabilir.kendi orjinal şarjın ile pc kapalıyken 8-10 saat şarja bırak sonra bak bakalım düzelecekmi
tamam hocam sağol deneyeyim
-
u235 bunu yazdıEkerci bunu yazdı
pc ne dell mi
çocuğunki dell olabilir benimkisi lenovo
Cocugun laptop asusmuş hocam
-
Amperaj çok farketmez ama voltaj farkedebilir. Genelde 19V olurlar ama lenovo bazen farklı voltaj değerleri koyabiliyo. 1-2 V çok fazla fark yapmaz. Ama her zaman orjinal ya da bilgisayarınıza uygun muadil ürünler kullanın.
-
redsox bunu yazdı
Amperaj çok farketmez ama voltaj farkedebilir. Genelde 19V olurlar ama lenovo bazen farklı voltaj değerleri koyabiliyo. 1-2 V çok fazla fark yapmaz. Ama her zaman orjinal ya da bilgisayarınıza uygun muadil ürünler kullanın.
Peki şimdi nasıl düzeltirim hocam bunu.Swordfishin dediğini yapacam.Başka tavsiye var mı?
-
sedatkunak bunu yazdı
Yeni bi bataryaya yelken aç bence sen :D
muhtemelen yeni bir bataryaya ihtiyacın olacaktır. 3-4 dakika şarj olması şarj beslemesinde sıkıntı olmadığını gösteriyor. Ama güç katında bulunan mosfetler zarar görmüş olabilir. Öncelikli tavsiyem notebookdepo.com üzerinden bataryayı alman. sorun devam ederse koşulsuz şartsız iade edebilirsin. sorun çözülürse bataryayı almış olursun. bataryana bi bak bayi fiyatından alırım ben sana hocam tabi %18 kdvyi üstüne koyarak. bi bak da sen pm atarsın bayi fiyatıyla ilgili.
-
hocam öncelikle farklı voltaj ve amper değerinden dolayı başına bunlar gelmiş. internetten bak hp sayfasında vardı batarya yı konrol eden program yani sorunlu olup olmadığını sana söyliyecek.
sonra olmadı yeni batarya alırsın. arkadaşın dediğiğ gibi bir kaç saat şarjda bırak kullanmadan. sonra kendi teslerini yap ve dediğim türdeki programı bul dene. müşteri hizmetlerini ara seni yönlendirirler muhtelemelen. geçmiş olsun.
-
iyide samsung adaptörünü sen lenovoya takamazsın soket yapıları farklı zorladın mı takarken nasıl soktun o adaptörü oraya