Laptop Soğutucusu
-
Merhaba
1 yıl önce aldığım laptop soğutucum Thermaltake massive 23lx 4-5 derecelik fark oluşturdu. Sizden 200mm civarında 2500rpm-3000rpm hıza sahip bildiğiniz hazır notebook soğutucusu tavsiye edebilirmisiniz?
Aslında benim istediğim kendi soğutucumu hazırlamak:
http://www.hepsiburada.com/liste/frisby-fcl-f8b-kasa-fani-8cm-fan/productDetails.aspx?productId=bd300003&categoryId=1125#Gorseller
15 adet bu fandan alıp kendi soğutucumu yapmak istiyorum. Yalnız bu konu hakkında pek bilgim olmadığı için sizlerden fan seçimi, adaptör ve montajı hakkında fikirlerinizi bekliyorum.
Bildiğiniz iyi hazır güçlü bir soğutucu varsa onuda yazabilirsiniz.
Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. -
ufak ufak 15 fan nasıl bir gürültü yapar sen biliyormusun ses açısında bi tane büyük alman lazım
edit: laptop alındıgından beri hiç açılığ temizlendimi
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------ufak ufak 15 fan nasıl bir gürültü yapar sen biliyormusun ses açısında bi tane büyük alman lazım
edit: laptop alındıgından beri hiç açılığ temizlendimi
-----------------------------evet temizlendi. sesi hiç önemli değil soğutsun yeter :)
-
dostum çıldırmışsın sen ben fan sesine hiç dayanamıyorum anasını satim
-
ben dizüstü bilgisayarımı günlük 18 saate yakın açık tuttuğum için soğutucum yetersiz kalıyor. bide yapacağım soğutucu için fan kontolcüsü takmayı düşünüyorum. fikirlerinizi alayım ..
-
bende kendi odama almak istiyorum bir tane, alıcam sonra usb kablosu alıcam. kabloları birbirlerine bağlıycam. usb portuna takıcam. soğutsun beni pc başındayken. usb çıkışından gelen 5 volt yeter mi ?
-
Laptopun içindeki fan, hava çıkışı temiz ise düzgün soğutmayı zaten kendisi sağlar, dış soğutucuların pek etkisi olmuyor, boşuna çalışıyorlar, önemli olan heatsinklerin soğuması.
-
hocam çok zor ve karmasik bir şey değil yapacağının bir tane usb çıkış kablosu bul ( kesin fazla vardır )yoksa da satın falan alma çıkar bir yerlerden (bozuk usb li mouse klavye falan da olur ) ucundaki 0 usb çıkışını kes içine 3 kablo vardır bunları fanların kablolarına 3 çıkışına deneme yanılma yolu ile yap zaten dokununca hemen dönemye başlıyorlar by çekilde hepsini güzelce bantla( elektirik bantı ile) sonra da eğimli bir kutuya çok fazla delik açıp düzgünce yerleştir oldu bitti.
NOT: fandan bahsettiğim işlemci fanı idi benim senin fanalrında usb çıkısı olabilir .
NOT2: fanalrın board da bağlantı ucunu kes at orası işe yaramaz gerekirse enim yaptığım var bi tane video yollabilir yapına dair ( 1 fanı usb yapma diye )
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------hocam çok zor ve karmasik bir şey değil yapacağının bir tane usb çıkış kablosu bul ( kesin fazla vardır )yoksa da satın falan alma çıkar bir yerlerden (bozuk usb li mouse klavye falan da olur ) ucundaki 0 usb çıkışını kes içine 3 kablo vardır bunları fanların kablolarına 3 çıkışına deneme yanılma yolu ile yap zaten dokununca hemen dönemye başlıyorlar by çekilde hepsini güzelce bantla( elektirik bantı ile) sonra da eğimli bir kutuya çok fazla delik açıp düzgünce yerleştir oldu bitti.
NOT: fandan bahsettiğim işlemci fanı idi benim senin fanalrında usb çıkısı olabilir .
NOT2: fanalrın board da bağlantı ucunu kes at orası işe yaramaz gerekirse enim yaptığım var bi tane video yollabilir yapına dair ( 1 fanı usb yapma diye )
-----------------------------zaten başka türlü yapılmaz da, usb den çıkan 5v yeterli olur mu bu iş için ?
-
gardaş kademeli adaptör al,
git bi 5-10 liraya usb soutucu al, kes kablosunu, daya adaptöre. temiz.
usb 5v 0.5 A gibi bişi, ne verim bekliosun.
hem pcyi boşa yoruyosun,benim laptop'un fan'ı duralı aylar oldu, skindirik bi usb soutucu vardı 10 liralık 3 kucuk fanlı
verdim coşkuyu verdim coşkuyu, encode, oyun, her boku yapıom pcde
edit: konuyu adam akıllı okudum da, uçtun mu hocam 15 adet fan falan?
laptopun altına bozdolabı kuracan herhal!
-
Örnek olarak:
http://www.youtube.com/watch?v=GSllkFWVhJI&feature=related