Laptop Soğutucusu
-
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------hocam çok zor ve karmasik bir şey değil yapacağının bir tane usb çıkış kablosu bul ( kesin fazla vardır )yoksa da satın falan alma çıkar bir yerlerden (bozuk usb li mouse klavye falan da olur ) ucundaki 0 usb çıkışını kes içine 3 kablo vardır bunları fanların kablolarına 3 çıkışına deneme yanılma yolu ile yap zaten dokununca hemen dönemye başlıyorlar by çekilde hepsini güzelce bantla( elektirik bantı ile) sonra da eğimli bir kutuya çok fazla delik açıp düzgünce yerleştir oldu bitti.
NOT: fandan bahsettiğim işlemci fanı idi benim senin fanalrında usb çıkısı olabilir .
NOT2: fanalrın board da bağlantı ucunu kes at orası işe yaramaz gerekirse enim yaptığım var bi tane video yollabilir yapına dair ( 1 fanı usb yapma diye )
-----------------------------zaten başka türlü yapılmaz da, usb den çıkan 5v yeterli olur mu bu iş için ?
----------------------------iç dirençleri bilemem ama paralel bağlarsan yeter gibi dene hocam ya ne olacak durana yada zayıflana kadar ekle paralel bir yerde dur 2 usb ye gec 2 tane kullan yada direk bağla adapter ile 220v a:D
-
İsterseniz laptopun altına 220v vantilatör koyun, fan çıkışı tozdan kapanmışsa soğutamazsınız. En fazla laptopun alt kapağını soğutursunuz içerdeki heatsinkler soğumaz.
-
UPPPPP
-
trampfd bunu yazdı:
-----------------------------İsterseniz laptopun altına 220v vantilatör koyun, fan çıkışı tozdan kapanmışsa soğutamazsınız. En fazla laptopun alt kapağını soğutursunuz içerdeki heatsinkler soğumaz.
-----------------------------laptop'un altını aç bu kadar basit, ben nası fan'ım durduğu halde 2 skindirik fan ile idare ediyorum :)