Laptop'a SSD Harddisk Takarken
-
Biraz bi tekno markete gidip 200 liralık bir ssd harddisk alacağım. Buraya kadar işimi iyi biliyorum. Ancak sonrasında nedir nasıl olacak bi fikrim yok.
Laptoptun kendi hddsini söküp yerine ssd olanı takacağız sanırım(Eskiyi napalım)
Sıfır km ssd harddiski takınca işletim sistemi işini nasıl yapayım? Windows 10 indirip dvd'ye mi kurup format atacağım.
İlk açılışta bios ayarları problem çıkartır mı?
Not: Eski yedekleri alma derdim yok
Kafamda deli sorular müritler yardım edin. Sormam gereken ama sormadığım şey mı?
-
1 evet , burda paylaşımını görmüştüm kutu gibi birşey onu harici harddisk gibi kullanırsın bilenler aydınlandırır buraları zaten
2 usbden formatla hacı varsa usb flashbellek
3 Sanmıyorum bilgim yok
4 delilik melilik yok çıkar aklından onu
-
laptop bu arada garantiden de çıkıyor değil mi?
-
eğer laptopunda cd sürücü varsa onun yerine "hdd caddy" takıp içinde de ssd yi takabilirsin. İki adet harddiskin olur.

-
laptoptaki hdd yi çıkarıp yerine ssd takabilirsin
çıkardığın hdd yi kullanmak istiyorsan da hdd kızağı satın alıp dvd-writer ı söküp yerine hdd yi takabilirsin.
bios kısmında problem çıkmaz.
dvd-writer artık gereksiz bir şey ben tamamen söktüm bilgisayarımdan.
işletim sistemini recuva ile flash belleğe yazıp kurabilirsin.
-
ister sata porta tak ister m sata ssd ise m sata porta tak
ister dvdwriter sök sata porta tak takarken pili çıkar
sonra ssd için bios setup tutorial videoları var ayarlarsın -
Dvd r çıkart ssd caddy al uyumlu model sonra kendi hdd ni çıkart ssd tak win kur biostan ana açılışı ssd diski seç (Windows u ssd kurduğunu düşünerek) bu kadar yeterli
-

O ne öyle ?..
-
hdd guard o scorpion firması üretmiş :)
-
Hocalar selam tekrardan
OCZ ssd aldım bitane dell marka laptop'a başarıyla(!) taktım.
Laptopu açtım ve alttaki resimler çıktı. Direk harddisk'i bulamadım diyor. Ama düzgünce yerleştirdim. Bios'dan tanımlama mı yapmak gerekiyor? Ancak 2. resimde 120 gb ssd'yi görmüş bu alet.
Bu aşamada ne yapmak lazım hocalar?
1.

2.

3.

-
Dostum sakın deneme yanılmsa yapma. 2 gün önce 850evo 259 Gb aldım. monster notebook var bende. 5 adet sata portu var.Harddiskin yanına onu da kullanayım dedim. bir türlü beceremedim. Her halde anakartı yaktım(bilgisayarlardan anlarım nasıl becerdim bende anlamadım.) Dün servise gönderdim.
ya çok araştır yada bilen birine göster. Şuan pişmanım. keşke uğraşmasaydım.