Laptop'a SSD Harddisk Takarken
-
ssd caddy çok sağlam birşey değil ben taktım bazen oynuyor. Windows u hangi hdd yükleyeceksen onu ssd caddy ye takma.
Ben ssd caddy ye ssd taktım. Ama windows hdd de yüklü. Sadece oyun ve programlar ssd de.
-
Hocam ilk hdd yi çıkarttığın Zaman görüyormu ? Şu ahci mod mu ne var ona bak netten efi filan
hdd takarken anakartı yakanı ilk defa duydum
ömer hoca sanırım 1 tb ssd var sende ki oyunları programları ssd atıyorsun :)
yıllardır laptopumda ssdcaddy kullanıyorum bazen kapağı kapatıp çantaya atıp çıkıyorum hiç daha birşey olmadı .
ssd ye işletim sistemi kurup o açılış hızını yaşamayacaksan almayın zaten :))
((extra durumlar hariç))
-
sadece windows u kurmak ve ekstra programlar çalıştırmak için uzuz yollu ssd arıyorum ne almalıyım sizce
-
Hmm ssd hard disk de yeni çıktı herhalde. Aynısından ben de istiyorum.
-
Recovery bölümü ile birlikte HDD yi yeni aldığın SSD ye copyalaya biliyorsun bu şekilde recovery tuşun dahi hiçbir sıkıntı olmadan çalışabiliyor. Casper diye bir programdı galiba ama birde Saklı recovery bölümünün kilidini açman gerek önce onunda programı varda adını şu anda unuttum.Bende HDD kafa atıyordu daha önce konusunu açmıştım yeni HDD aldım bu yöntemle değiştirdim eskisi gibi kullanıyorum hiçbir sorun yok.
-
Kaptan bunu yazdı
Hocam ilk hdd yi çıkarttığın Zaman görüyormu ? Şu ahci mod mu ne var ona bak netten efi filan
yıllardır laptopumda ssdcaddy kullanıyorum bazen kapağı kapatıp çantaya atıp çıkıyorum hiç daha birşey olmadı .
((extra durumlar hariç))
120 gb ssd 1tb hdd var. adobe cs6 ve autocad ve 3ds max zbrush ssd yüklü WORLD OF TANKS oyun olarakta başka birşey sığmıyor zaten
-
omerfurkan1098 bunu yazdıKaptan bunu yazdı
((extra durumlar hariç))
120 gb ssd 1tb hdd var. adobe cs6 ve autocad ve 3ds max zbrush ssd yüklü WORLD OF TANKS oyun olarakta başka birşey sığmıyor zaten
O zaman bi anlamı yok ssd nin grafikerim dersen ps tamam oyuncuyum dersen oyun tamam ama standart biri için gereksiz .
Ssd ye Windows kur keyfine bak hocam.
Ucuz yollu ssd yerine bütçeye göre alsan daha mantıklı.
Ne amaçlı kullanacaksın ona bakmak lazım.
-
ve mutlu son beyler hallettim.
Sonuç gayet memnunum. Klasik harddisk kullandığın günlere lanet olsun :)
-
@cemnet
Başkan ne tür değişiklikler oldu bilgisayarınızda biraz bahseder misiniz?
Bende düşünüyorum. Fazla pahalı olmayacak ise tabii.. Bilgisayar 2011 model Packard Bell. Sağlam pc çıktı.(bana dayandı hiç değilse) Ancak Windows 10 açılışı kapanış çile olmaya başladı. Ayrıca bad sector var HDD'de tam bir sıkıntı olmaya başladı. Üstelik sıcaklığa hiç gelemiyor :)
Yani uzun lafın kısası 100 lira eder mi benim bilgisayar bilemem ama buna SSD takmayı düşünüyorum. Ne dersiniz hocalarım? :)
-
adamhakli bunu yazdı
@cemnet
Başkan ne tür değişiklikler oldu bilgisayarınızda biraz bahseder misiniz?
Bende düşünüyorum. Fazla pahalı olmayacak ise tabii.. Bilgisayar 2011 model Packard Bell. Sağlam pc çıktı.(bana dayandı hiç değilse) Ancak Windows 10 açılışı kapanış çile olmaya başladı. Ayrıca bad sector var HDD'de tam bir sıkıntı olmaya başladı. Üstelik sıcaklığa hiç gelemiyor :)
Yani uzun lafın kısası 100 lira eder mi benim bilgisayar bilemem ama buna SSD takmayı düşünüyorum. Ne dersiniz hocalarım? :)
ssd sabrını azaltır :D bundan sonra ssd siz pc kullanamaz duruma gelirsin. Office olsun chrome olsun saniyede açılır. Yeni alıcağın makinaya daha sonra takabilirsin. Pc hızını artık hdd değil CPU belirler.