folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop'a SSD Harddisk Takarken

Laptop'a SSD Harddisk Takarken

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerfurkan1098
    omerfurkan1098's avatar
    Erkek

ssd caddy çok sağlam birşey değil ben taktım bazen oynuyor. Windows u hangi hdd yükleyeceksen onu ssd caddy ye takma.

Ben ssd caddy ye ssd taktım. Ama windows hdd de yüklü. Sadece oyun ve programlar ssd de.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam ilk hdd yi çıkarttığın Zaman görüyormu ? Şu ahci mod mu ne var ona bak netten efi filan

hdd takarken anakartı yakanı ilk defa duydum

ömer hoca sanırım 1 tb ssd var sende ki oyunları programları ssd atıyorsun :)

yıllardır laptopumda ssdcaddy kullanıyorum bazen kapağı kapatıp çantaya atıp çıkıyorum hiç daha birşey olmadı .

ssd ye işletim sistemi kurup o açılış hızını yaşamayacaksan almayın zaten :)) 

((extra durumlar hariç))

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

sadece windows u kurmak ve ekstra programlar çalıştırmak için uzuz yollu ssd arıyorum ne almalıyım sizce

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Hmm ssd hard disk de yeni çıktı herhalde. Aynısından ben de istiyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Erkek

Recovery bölümü ile birlikte HDD yi yeni aldığın SSD ye copyalaya biliyorsun bu şekilde recovery tuşun dahi hiçbir sıkıntı olmadan çalışabiliyor. Casper diye bir programdı galiba ama birde Saklı recovery bölümünün kilidini açman gerek önce onunda programı varda adını şu anda unuttum.Bende HDD kafa atıyordu daha önce konusunu açmıştım yeni HDD aldım bu yöntemle değiştirdim eskisi gibi kullanıyorum hiçbir sorun yok.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerfurkan1098
    omerfurkan1098's avatar
    Erkek
    Kaptan bunu yazdı

Hocam ilk hdd yi çıkarttığın Zaman görüyormu ? Şu ahci mod mu ne var ona bak netten efi filan

yıllardır laptopumda ssdcaddy kullanıyorum bazen kapağı kapatıp çantaya atıp çıkıyorum hiç daha birşey olmadı .

((extra durumlar hariç))

120 gb ssd 1tb hdd var. adobe cs6 ve autocad ve 3ds max zbrush ssd yüklü WORLD OF TANKS oyun olarakta  başka birşey sığmıyor zaten

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    omerfurkan1098 bunu yazdı
    Kaptan bunu yazdı

((extra durumlar hariç))

120 gb ssd 1tb hdd var. adobe cs6 ve autocad ve 3ds max zbrush ssd yüklü WORLD OF TANKS oyun olarakta  başka birşey sığmıyor zaten

O zaman bi anlamı yok ssd nin grafikerim dersen ps tamam oyuncuyum  dersen  oyun tamam ama standart biri için gereksiz . 

Ssd ye Windows  kur keyfine  bak hocam.

Ucuz yollu  ssd yerine  bütçeye  göre alsan  daha mantıklı. 

Ne amaçlı kullanacaksın  ona bakmak lazım. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

ve mutlu son beyler hallettim.

Sonuç gayet memnunum. Klasik harddisk kullandığın günlere lanet olsun :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

@cemnet 

Başkan ne tür değişiklikler oldu bilgisayarınızda biraz bahseder misiniz? 

Bende düşünüyorum. Fazla pahalı olmayacak ise tabii.. Bilgisayar 2011 model Packard Bell. Sağlam pc çıktı.(bana dayandı hiç değilse) Ancak Windows 10 açılışı kapanış çile olmaya başladı. Ayrıca bad sector var HDD'de tam bir sıkıntı olmaya başladı. Üstelik sıcaklığa hiç gelemiyor :)

Yani uzun lafın kısası 100 lira eder mi benim bilgisayar bilemem ama buna SSD takmayı düşünüyorum. Ne dersiniz hocalarım? :)

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerfurkan1098
    omerfurkan1098's avatar
    Erkek
    adamhakli bunu yazdı

@cemnet 

Başkan ne tür değişiklikler oldu bilgisayarınızda biraz bahseder misiniz? 

Bende düşünüyorum. Fazla pahalı olmayacak ise tabii.. Bilgisayar 2011 model Packard Bell. Sağlam pc çıktı.(bana dayandı hiç değilse) Ancak Windows 10 açılışı kapanış çile olmaya başladı. Ayrıca bad sector var HDD'de tam bir sıkıntı olmaya başladı. Üstelik sıcaklığa hiç gelemiyor :)

Yani uzun lafın kısası 100 lira eder mi benim bilgisayar bilemem ama buna SSD takmayı düşünüyorum. Ne dersiniz hocalarım? :)

ssd sabrını azaltır :D bundan sonra ssd siz pc kullanamaz duruma gelirsin. Office olsun chrome olsun saniyede açılır. Yeni alıcağın makinaya daha sonra takabilirsin.  Pc hızını artık hdd değil CPU belirler. 

Toplam Hit: 4221 Toplam Mesaj: 28
ssd harddisk