Laptoplarda Gömülü Batarya Hakkında
-
x-files bunu yazdı
Macbook larda da aynı öyle. Benim batarya öldü. Yeni batarya alacam uğraşmıyorum.
Uzun ömürlü olması için macbook larda ne yapmak gerekli hocam ?
-
YeniHarman bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
... bataryayı şöyle bozarsın şarjdan söküp pil gücüyle oyun oynamaya kalkarsan işte o zaman bozarsın.
...
not : cep telefonları da aynı şekilde , bataryası bozulan kişiler telefonu kullanmayı bilmeyenler , cep telefonu günde 1 defa şarj edilir edildiğinde %100 şarj edilir , bizim millet napıyor 5dk takıyor sora çıkartıyor sora tekrar takıyor 30dk oyun oynuo sora tekrar takıo batarya da ayvayı yiyo. laptopta sen sürekli tak çıkar tak çıkar yapmazsan yani buna bozmak denir zaten hiç bişi olmaz 4 5 sene götürür en kötüsü
??? Ciddi misin yazdıklarında?
hocam bir çok kişi böyle kullanıyor ve o kullananların cihazları daha çabuk pert oluyor. tak çıkar tak çıkar ömrünü yiyorsunuz aletin.
-
vallahi hocam gömülü batarya deneyimime 2012 macbookpro retina ile başladım neredeyse 5 sene olacak şuanda pil ömrü %80 genelde şarjda takılı kullanıyorum şarjdan çıkardığımda genelde pil bitene kadar kullanıyorum ki bu çok uzun bir süre gidiyor 2-3 saat aralığında kurgu yapıyorsam 1 saat civarı ve %100 olana kadar sarjdan çıkarmıyorum
-
PanxeR bunu yazdıYeniHarman bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
... bataryayı şöyle bozarsın şarjdan söküp pil gücüyle oyun oynamaya kalkarsan işte o zaman bozarsın.
...
not : cep telefonları da aynı şekilde , bataryası bozulan kişiler telefonu kullanmayı bilmeyenler , cep telefonu günde 1 defa şarj edilir edildiğinde %100 şarj edilir , bizim millet napıyor 5dk takıyor sora çıkartıyor sora tekrar takıyor 30dk oyun oynuo sora tekrar takıo batarya da ayvayı yiyo. laptopta sen sürekli tak çıkar tak çıkar yapmazsan yani buna bozmak denir zaten hiç bişi olmaz 4 5 sene götürür en kötüsü
??? Ciddi misin yazdıklarında?
hocam bir çok kişi böyle kullanıyor ve o kullananların cihazları daha çabuk pert oluyor. tak çıkar tak çıkar ömrünü yiyorsunuz aletin.
O olay pilin sarj desarj omru ile alakali.
Ornegin bir pilin sarj omru 500 dolum veya 1000 dolum olsun. İster 1dk doldur ister tam doldur her sarjda o omurden 1 defa eksiltiyorsun. Cok sarj desaj edersen omur de cabuk dolar