Laptopta Delicesine Dosya Gizlemek
-
bir olay icin bilgisayari 1 hafa önce vermek gerekiyor icini arastiriyolar konu ile ilgii materyal varmi diye. Eger varsa öpüp geri yolluyolar gerisin geriye gözlerde yaslarla. Ne sekilde saklayabilirim ki bulamasinlar yüzlerine güliyim arkalarindan isler ceviriyim. Ama yakalanma ihtimali yüzünden 3.5 atiyorum.
-
hocam öyle delicesine yazmışsın ki :|
okurken kendimi şaşırdım..
gizleyeceğine harici bul dosyaları at , yeni sistem kur laptopu ister hediye paketi ister poşetleyip gönder hiç bişi olmaz.
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------hocam öyle delicesine yazmışsın ki :|
okurken kendimi şaşırdım..
gizleyeceğine harici bul dosyaları at , yeni sistem kur laptopu ister hediye paketi ister poşetleyip gönder hiç bişi olmaz.
-----------------------------Aynen gizlemek istediğin dosyaları harici flash diske yedekle, sonra wipe at pc ye.
-
senin amacın baskın öncesi bilgileri filan gizlemek mi? yani değildir de öyleyse truecrypt kullan ama fazla bızzıklarsan programı verilerini kaybedebilirsin ;)
-
saklıyacağın klasörü yeniden adlandır ama şöyle
alt tuşuna basılı tut 255 yaz klasör isimsiz olur
sonra özelliklerden simgeyi renksiz yap orda var gorursun simge görunmez olduktan sonra şunu yap
belgelerim/araçlar/klasör seçenekleri/görünüm
burda basit dosya paylaşımı kullan seçeneğini kaldır
tamam de çık
sonra renksiz ve isimsiz yaptığın klasöre sağ tıkla /özellikler/güvenlik/administrator/gelişmiş
burada
bağımlı nesnelere uygulanan izin girdilerini ana öğeden devral
seçeneğini kaldır
karşına pencere açılacak ordada kaldırı tıkla
tamam de eveti tıkla
hepsi bu
yanlışlıkla bulsalar dahi erişim engellendi der açamazlar ve silemezler
o klasörü ancak bu yazdıklarımı okuyan açabilir :)
-
flasha falan at dosyaları. sonra format cd/usbsi ile gir gelişmiş seçenek de hddyi sil. sonra tekrar kur istersen. tam olayı anlayamadım amao lur böle :|
-
http://www.xoslab.com/index.html
bu ufak programı kullan kanka :D
-
usbye gizle wipela
-
1. Kullanmadığın bir bilgisayar ver
2. Tüm bilgileri ezberle, sonra herşeyi sil, wipe
3. Laptopun harddiskini değiştir.
-
wipelemedikten sonra gizli klasörmüş bilmem neymiş her türlü bulurlar hocam. Harici bir diske atma şansın yoksa şöyle yapıyorsun.... ulan çok uzun iş be siktiret harici bir diske at en iyisi
-
secure usb al kendine kingstom un boyle bir cihazi vardi yada ironkey al olmadi truecrypt kur usb al fle shreader al bide dosyalari onla silersin ama ironkey daha iyi tabi