folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopta Teknik Servisin Çözemediği İlginç Sorun(Yardım)

Laptopta Teknik Servisin Çözemediği İlginç Sorun(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

Hp dv6 1241 et model laptop ta; dengeli veya güç tasarrufu modunda ac güçte kullanırken, aniden pile geçtiği anda makinada inanılmaz bir kasma meydana geliyor.Bu kasmanın olması için sadece flashlı bir sitede dolaşmak veya video izlemek yeterli makina kendinden geçiyor hiçbir hamle yapılmaz hale geliyor.6 kez servise gitti,3 kez recovery atılıp geri yolladı hp,daha sonra anakartı değiştirdi,daha sonra hdd değiştirdi üst üste 2 kere,fakat sorun devam ediyor.Driver ların yada bios un güncel olmasıda bişey değiştirmiyor. Sorun ile ilgili bir fikri olan var mıdır ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pi0T13
    Pi0T13's avatar
    Erkek

emre1095 bunu yazdı:
    -----------------------------

Hp dv6 1241 et model laptop ta; dengeli veya güç tasarrufu modunda ac güçte kullanırken, aniden pile geçtiği anda makinada inanılmaz bir kasma meydana geliyor.Bu kasmanın olması için sadece flashlı bir sitede dolaşmak veya video izlemek yeterli makina kendinden geçiyor hiçbir hamle yapılmaz hale geliyor.6 kez servise gitti,3 kez recovery atılıp geri yolladı hp,daha sonra anakartı değiştirdi,daha sonra hdd değiştirdi üst üste 2 kere,fakat sorun devam ediyor.Driver ların yada bios un güncel olmasıda bişey değiştirmiyor. Sorun ile ilgili bir fikri olan var mıdır ?

hocam anakart ve hdd değiştirildiyse bi işlemci kalmış demektir :)

.... Hamdım, Piştim, Yandım ....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

servise göndermeye devam et, garanti kapsamındaysa değişim iste, tüketici mahkemesine başvuracağını söyle, servis görevlilerinin de ismini al cihazı servise verirken, şikayet bölümüne de daha önce servise verildiği tarihleri yaz. 5 kezden sonra değişim yapmaları gerekirdi.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

Malesef öyle görünüyor fakat bunu yetkili servise nasıl belirte biliriz ? Vista yükleyip yolluyolar fakat problem win7 de daha belirgin.Fakat win7 yükleme yetkileri yokmuş...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

@iret ürün değişimi için parça değişimi olması gerekiyormuş Hp nin açıklaması bu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pi0T13
    Pi0T13's avatar
    Erkek

hocam bulunduğun şehrin valiliğine gidiyorsun, orda tüketici hakları var oraya bir yazılı dilekce veriyorsun, servise kaç kez yolladığını ve sorunun çözülmeden ürünün geri geldiğini bildiriyorsun, servis takip formları elindeyse ek olarak beyan ediyorsun ve dilekçeyi veriyosun, dilekçenin kayda geçtiğini emin ol ve takip numarasını al..

Bunu valiliğe gitmeden yapmanın yolu www.turkiye.gov.tr yani e-devlet kapısı, burası devlet dairesindeki işleri sanal olarak yapabilceğin bi yer fakat ptt den 1tl ye şifre alman gerekiyor sonrası gene aynı dilekçeyi ver, servise de hakkınızda tüketici haklarına suç duyurusunda bulundum yeter çektiğim diye bi mail at..

Tüketici haklarından bire bir değişim yada ücretsiz tamir gibi taleplerde bulunabilirsin sorunun çözülür emin ol :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

Tükoder e gitmiştim 870 tl ye kadar fatura bedelli ürünleri halledebiliyoruz diye saçma bişey söylemişti dediğin olaya bakayım birde.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pi0T13
    Pi0T13's avatar
    Erkek

emre1095 bunu yazdı:

Tükoder e gitmiştim 870 tl ye kadar fatura bedelli ürünleri halledebiliyoruz diye saçma bişey söylemişti dediğin olaya bakayım birde.

Hocam Tükoder snn sorununu takip ediyor, burda kendi işini kendin görüyosun..

Şunu unutma hocam en güzel sözlü şikayetten

En kötü dilekçe üstündür..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

servise göndermeye devam et, garanti kapsamındaysa değişim iste, tüketici mahkemesine başvuracağını söyle, servis görevlilerinin de ismini al cihazı servise verirken, şikayet bölümüne de daha önce servise verildiği tarihleri yaz. 5 kezden sonra değişim yapmaları gerekirdi.

katılıyorum.

ayırca yeni cihaz iste tabi istek kaldıysa içinde aynı makinayı kullanmak için. Olmadı paranı iade edecekler geri.

Donanımsal bir problemin var hocam bios'la alakası yok. İşlemci kaynaklıda olabilir. Parça değişimini kabul etme aynı hatalar yine baş göstermeye başlarsa. kullanıcıdan kaynaklı der kağıt yazıp bırakırlar elinde patlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

hocam elektrikten kesip kendi bataryasıyla çalıştırdığın anda yapıyor diyorsun yanlışmı anladım eğer öyleyse pilin bozuk olduğunu göstermezmi

🥒
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

@tahref156  makinanın pilide 2-3 sefer değişti.

Tüketici haklarında hakkımı aramaktan başka seçenek kalmadı sonuç olarak yarın ilk işim ihtarname oluşturmak.

Toplam Hit: 2243 Toplam Mesaj: 15