Laptoptaki Vista İşletim Sistemini Nasıl Xp"Ye Ceviririm ? Donanımcılar Ve Fırmalarda Calısanlr Yrdm
-
totalvoltage bunu yazdı:
-----------------------------
nuhtemelen sata olduğu için normal xp cd si hdd yi tanımayabilir.Onun için ya da sata entegre edicen(internette entegre edilmiş halde vardır) ya da bios tan sata kısmını iptal edicen ve xp yi yükleyecen sonra gerekl, driverları sata dail bunları yükleyince tekrardan sata yi enable yapabilirisn.
-----------------------------
Hocam benim harddisk sata ve 5 yıllık xp sp2 cd si ile formatlıyom hiçbir problem yok. Arkadaşın makinayı da 2 hafta önce kurdum o da sata. Ondada problem yok. Yani görür, sorun olmaz.Kaldı ki arkadaşın sorduğunun senin anlattığınla ilgisi nedir anlamadım. :S
Endotoksin hocam, sen xp cd sini bul (bence xp sp3 olsun olmuşken yeni çıktı hem) bildiğin formatla makinayı.
Bugün bile 4-5 yıl önceki makinanın driverları bulunuyorsa seninki de bulunur elbet.
Ha işimi garantiye alayım diyorsan önce driverları bul öyle formatla.
Not: xp sp2 de kursan sp3 de kursan çok büyük bir ihtimalle bütün driverları otomatik algılayacaktır. Lakin; sen anakart ve özellikle ekran kartının driverını genede kurmalısın. Yoksa oyun oynarken sürekli sorun yaşarsın, verim alamazsın.
vistanın o ram olayı beni de deli ediyo haklısın. ie yi açarken bile canı çıkıyo nası bişeyse :S:S 700mb ram yiyo.
-
hardiskin sata ise xp cdsini tak cd den onyukleme kısmından sonra f6 yasman gerekir.Bastıktans osnra senden bi disket ister.Diskette ise Anakartının sata raid driveri olmalı.Anakartın marka ve modeline göre sitesinden indirebilirsin.Sonra işletim sistemi kurulur.bir kaç doannımı tanımaz.Öncelikle anakartın sitesine girip eksik donanımları tamamlarsın.
Chipset , Audio(PcI Bus) , Ekran kartı(OnBoard ise) ,Lan
bu tür donanımlar anakartın sitesinden indirilebilir.
Ekran kartın varsa onunda marka ve modeline göre internet sitesinde indirebilirsin.
Xp kurmanın en zor yanı driver kısmıdır.hiç bir sorun yoktur.Rahatlıkla vista işletim sistemi olan bir bilgisayar xp kurulabilir.Xp kurduğunda bilgisayarın açılmamazlık yapmaz.:S kim demiş bunu anlam veremiyorum..
Sen şimdi git bi dükkana kap bi xp cd si gelirkende bakkaldan bi neskafe al kardeşim neskafen bitene kadar xp kurulur bi şeyde olmaz =))
-
o sorun bende de vardı nlite ile hallaettim kullanımıda gayet basit
baştan xp cd oluşturrup içine sata drivere entegre edecen