Laptopu Fişte Kullanırken Bataryayı Cıkarammı?
-
makine genelde fişte duruyor bataryayı cıkarmakmı daha iyi olur cıkarmakmı?
aslında cıkarcaktım ama elektrik gidince bi nevi ups görevi görür gibi boktan bi mantık kuriym dedim baktım olmadı size danısiym dedim :D
-
Yok haci batarya ile kullan.100dolarlik bataryayi 2yil fazla kullanacam diye 2milyarlik alet tehlikeye atilmaz.Voltaj dalgalanamasi gibi durumlarda bataryasiz calisan notebook mahvolabilir.
-
saol abü :)
-
bende kullanmıyodum ilk ama zart zurt elektriklikler gidince kullanmaya başladım:D
-
ben notbuku download icin kullaniodum valla 6 ay açıktı bi baktim pil ömrü 10 dkya inmiş:)
-
notebook u nasıl kullanırsan kullan her sene pilinin %25 ini kaybeder. ideal şartlar pili soğuk bir ortamda tam dolu olmadan bekletmek olabilir. soğuk derken 5-6 derece. çok ısınmamalı
-
Nereden böyle abuk subuk şeyleri düşünüyorsunuz anlamadım. Batarya dizüstünün bir parçası, yaparken aklınıza gelen sorunlarıda düşünmüşlerdir. Kaldıki batarya o makinenin güvencesidir; yedeğidir. Baba araba aldım ama motoru eskimesin, çıkarıyım ben onu 2 at bulup onları koşşam olurmu gibi birşey yav.
-
mutlaka çıkar.pil ömrü çok azalıyor yoksa
-
Bizim burda elektrikler 5 yilda belki bi gider o da tek sokagin elektrigi. Herneyse ben evde oldugum sürece hep ceyranda kullanirim ama disari cikinci akküyü takarim.
-
Gereklidir...
Li-ion olsun, alcaline yapılı piller olsun, ni-cd olsun, piller yapısı gereği oda sıcaklığında devamlı olarak voltaj kaybeder...
Ekstradan sıcaklık ile pilin voltajı arasında bir ters orantı vardır...
Pili cıkartmadın dielim... Ortalama 1 gün şarj olmadan kapalı olarak duran pilin voltajı %2-4 azalır...
Alet tekrar acıldığında bu pil tekrardan şarj olmaya başlayacaktır, %100 e gelecektir duracaktır... Sonra laptopun sıcaklığından dolayı ve uzun süre beklemesinden dolayı %99'a pil düştüğü anda windows bunu fark edecek ve tekrar pile elektrik verilerek pil şarj edilecektir.. Bu kısır döngü bu şekilde devam eder...
Ondan dolayı, eğer aleti desktop gibi kullanacak iseniz pil aletten cıkartıp saklamanız, devamlı doldur boşaltı engellediği için yararlıdır.
Bildiğiniz gibi her pilin bir yeniden dolma sayısı vardır. Her bir laptop pilininde 100$ civarı olduğunu hesaba kadarsak nası bir kar-zarar dengesi var anlarsınız sanırım :)
Kaldıki, yukardada bahsettiğim gibi sıcaklık ile pilin ömrü ters orantılıdır. Bundan dolayı uzun süre kullanmadığınız pilleri poşete sarıpi buzdolabına koymanız pilin ömrünü gözle görülür oranda arttıracaktır...
Dikkat edilecek mevzu buzluğa değil, çünkü pilin içinin buzlanması istenmeyen bir durumdur, buzdolabının alt kısmına koyulması pil için yararlıdır.
Walkman'e oyuncak arabaya kumandaya fln aldığınız pilleride, (içi buz tutmaz bunlarn) buzlukta bkletirseniz kullanacağınız güne kadar sağlam kalırlar.
(Bitmiş bir pili normal deneyip sonra buzluğa koyup ertesi gün tekrar deneyereki soğuğun buz üzerindkei etkisini görebilirsiniz.)
Bu arada, Voltaj koruma devresi laptopun pilinden önce gelmektedir, üstüne üstlük laptopun adaptörününde kendi voltaj koruma ünitesi vardır. Bundan dolayı, laptoplarda voltajdan dolayı bir problem meydana gelme ihtimali çok düşüktür... Kolanın kapağı kayboldu a.k. 1 saatir onu arıom nese, Kaldıki voltaj dalgalanması olsa bile pilin buna bi etkisi olmayacaktır çünkü laptop şarja takılı olduğu süre içerisinde pil yerine şehir elektriğini kullanır. Pili cıkararakda gözlemleyebilirsiniz alet çalışırken....
-
kesinlikle fişteyken çıkar bataryayı.test ettim ben bunu fişteyken kesinlikle pil ömrü düşüyo