folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopu Fişte Kullanırken Bataryayı Cıkarammı?

Laptopu Fişte Kullanırken Bataryayı Cıkarammı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

makine genelde fişte duruyor bataryayı cıkarmakmı daha iyi olur cıkarmakmı?

aslında cıkarcaktım ama elektrik gidince bi nevi ups görevi görür gibi boktan bi mantık kuriym dedim baktım olmadı size danısiym dedim :D 

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Yok haci batarya ile kullan.100dolarlik bataryayi 2yil fazla kullanacam diye 2milyarlik alet tehlikeye atilmaz.Voltaj dalgalanamasi gibi durumlarda bataryasiz calisan notebook mahvolabilir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    saol abü :)

Amphetamine Logic.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mesut589
    mesut589's avatar
    Erkek
    bende kullanmıyodum ilk ama zart zurt elektriklikler gidince kullanmaya başladım:D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    ben notbuku download icin kullaniodum valla 6 ay açıktı bi baktim pil ömrü 10 dkya inmiş:)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    notebook u  nasıl kullanırsan kullan her sene pilinin %25 ini kaybeder. ideal şartlar pili soğuk bir ortamda tam dolu olmadan bekletmek olabilir. soğuk derken 5-6 derece. çok ısınmamalı

ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Erkek
    Nereden böyle abuk subuk şeyleri düşünüyorsunuz anlamadım. Batarya dizüstünün bir parçası, yaparken aklınıza gelen sorunlarıda düşünmüşlerdir. Kaldıki batarya o makinenin güvencesidir; yedeğidir. Baba araba aldım ama motoru eskimesin, çıkarıyım ben onu 2 at bulup onları koşşam olurmu gibi birşey yav.

Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    mutlaka çıkar.pil ömrü çok azalıyor yoksa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek
    Bizim burda elektrikler 5 yilda belki bi gider o da tek sokagin elektrigi. Herneyse ben evde oldugum sürece hep ceyranda kullanirim ama disari cikinci akküyü takarim.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Gereklidir...

Li-ion olsun, alcaline yapılı piller olsun, ni-cd olsun, piller yapısı gereği oda sıcaklığında devamlı olarak voltaj kaybeder...

Ekstradan sıcaklık ile pilin voltajı arasında bir ters orantı vardır...

Pili cıkartmadın dielim... Ortalama 1 gün şarj olmadan kapalı olarak duran pilin voltajı %2-4 azalır...

Alet tekrar acıldığında bu pil tekrardan şarj olmaya başlayacaktır, %100 e gelecektir duracaktır... Sonra laptopun sıcaklığından dolayı ve uzun süre beklemesinden dolayı %99'a pil düştüğü anda windows bunu fark edecek ve tekrar pile elektrik verilerek pil şarj edilecektir.. Bu kısır döngü bu şekilde devam eder...

Ondan dolayı, eğer aleti desktop gibi kullanacak iseniz pil aletten cıkartıp saklamanız, devamlı doldur boşaltı engellediği için yararlıdır.

Bildiğiniz gibi her pilin bir yeniden dolma sayısı vardır. Her bir laptop pilininde 100$ civarı olduğunu hesaba kadarsak nası bir kar-zarar dengesi var anlarsınız sanırım :)

Kaldıki, yukardada bahsettiğim gibi sıcaklık ile pilin ömrü ters orantılıdır. Bundan dolayı uzun süre kullanmadığınız pilleri poşete sarıpi buzdolabına koymanız pilin ömrünü gözle görülür oranda arttıracaktır...

Dikkat edilecek mevzu buzluğa değil, çünkü pilin içinin buzlanması istenmeyen bir durumdur, buzdolabının alt kısmına koyulması pil için yararlıdır.

Walkman'e oyuncak arabaya kumandaya fln aldığınız pilleride, (içi buz tutmaz bunlarn) buzlukta bkletirseniz kullanacağınız güne kadar sağlam kalırlar.

(Bitmiş bir pili normal deneyip sonra buzluğa koyup ertesi gün tekrar deneyereki soğuğun buz üzerindkei etkisini görebilirsiniz.)

Bu arada, Voltaj koruma devresi laptopun pilinden önce gelmektedir, üstüne üstlük laptopun adaptörününde kendi voltaj koruma ünitesi vardır. Bundan dolayı, laptoplarda voltajdan dolayı bir problem meydana gelme ihtimali çok düşüktür... Kolanın kapağı kayboldu a.k. 1 saatir onu arıom nese, Kaldıki voltaj dalgalanması olsa bile pilin buna bi etkisi olmayacaktır çünkü laptop şarja takılı olduğu süre içerisinde pil yerine şehir elektriğini kullanır. Pili cıkararakda gözlemleyebilirsiniz alet çalışırken....

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek

kesinlikle fişteyken çıkar bataryayı.test ettim ben bunu fişteyken kesinlikle pil ömrü düşüyo

... sorcerer & musket ...
Toplam Hit: 3017 Toplam Mesaj: 17