folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop'um Küt Diye Kapanıyor. Çaresizim, Ne Yapmalıyım?

Laptop'um Küt Diye Kapanıyor. Çaresizim, Ne Yapmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar.

Bende LENOVO Y560 var.

(64 bit işletim sistemi, INTEL(R) CORE(TM) I7 CPU, Q720 1,60 GHZ, 4 GB RAM ve 1 GB ekran kartı)

Fanı çok gürültülü çalışıyor. Bilgisayarımdan çok memnunun kaliteli bir cihaz ama kıyaslama maksadıyla söylemiyorum boktan boktan bilgisayarlar PES2011, ASSASSIN'S CREED REVELATION gibi oyunları tıkır tıkır çalıştırıyor benim bilgisayarımla oynarken KÜT diye kapanıyor bilgisayar.

Kasaya bir dokunuyorum yanacak resmen ama grafiklerde de o kadar kastırmıyorum oyunları.

Altında soğutucu olmasına rağmen kapanıyor. Şarjı da hemen bitiyor, bu yüzden oyun oynarken sürekli şarja takmak zorundayım. Şarja takılı değilken bir süre gidiyor ama şarja takmak zorunda kalınca bilgisayar küt diye kapanıyor.

Anakartı yakacağım diye korkmuyor değilim. Soğutucuyu da ondan aldım.

Şöyle adam akıllı oyun oynayamıyorum soğutucudan önce laptopun altına kitap koyuyordum deliklerden hava alsın kapanmasın diye ama yine kapanıyordu.

1 ila 2 ay sonra garantisi bitecek. Ama garantiye göndermek de istemiyorum açıkçası bilgisayarsız kalmak zor olacak diye çünkü çok lazım.

Sizce sorun ekran kartında mı? adaptörde mi? fanda mı? Ne yapmam lazım? Bu sorunu yaşayanlar var mı?

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Garantinin bitmesine 1 2 ay kaldığına göre içerisi tozdan kararmıştır :|

Önce bi temizliğini yap falan :|  

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam hiç bilmiyorum nasıl temizlenir içi? Şimdi ben buna tornavida vursam garantisi iptal olmaz mı? Kasasının tek bir vidasını gevşetmedim hiç garantisi iptal olmasın diye

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

SoloTurk bunu yazdı:

Daniel-Koo bunu yazdı:

Hocam hiç bilmiyorum nasıl temizlenir içi? Şimdi ben buna tornavida vursam garantisi iptal olmaz mı? Kasasının tek bir vidasını gevşetmedim hiç garantisi iptal olmasın diye

Üfleyen değilde çeken hava ile bi temizle. Süpürge makinası olabilir, fan'a doğru tut çek tozları. Ondan sonra bi kullan. Yine aynı sorunlar oluyorsa işlemci veya fandan şüphelenilebilir. Servis gerektirir.

ne diyon?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kendin söylemişsin cevabı, sıcaklıkla alakalı sorunun var :) garantisi bitmeden servise ver diyeceğim ama çok geç gelebilir.. içini temizlemen gerek.. fanın sesli

çalışması hayrı alamet değil, oralar toz yuvası olmuştr :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

anlattıklarından anlaşıldığı kadarıyla işlemcin aşırı derecede ısındığı için kendini kapatıyor.

bilgisayarın kapandığı anda tekrar açıp biosdan işlemcinin ne kadar ısındığına bakabilirsin.

özelliklerine bakılırsa yeni bi pc. fazla tozlu ortamda kullandığın için fanların işgörmez hale gelmiş olabilir.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Evet dediğiniz gibi bilgisayarım sıcaklıktan dolayı kapanıyor. Normal zamanda bilgisayarda bir işimi görürken kapanmıyor. Oyun oynamak gibi aşırı ram, ekran kartı kullanımı gibi durumlarda ısınma meydana geliyor ve bilgisayar kapanıyor.

Temizlemek için sadece elektrikli süpürge mi kullanacağım? Bence çözüm olmaz o :( garantiye mi göndermeliyim ne dersiniz? Bunun için 2 TB hard disk almam gerekecek çünkü bilgilerimi yedekleyecek bir yerim yok. Bu da bana en aşağı 300 TL demek :|

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

laptopunda vakit geçirirken araba kullanıyor gibi bi hissemi kapalıyosun ? :D

aynen bendede vardı o sorun tak diye kapanıyodu servise gönderdim. temizlediler şimdi bi sorun yok 2 aydır pürüssüz kullanıyorum :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Servise göndermeden önce diski çıkarıp çıkaramayacağını sor, yedek laptop iste vs.

arbeit macht frei
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Erkek

Sıcaklar başladı fanlar da dolmuştur normal. Benim iki laptopta da oldu aynısı Media Player Classic açıkken bile kapanıyordu. Fanları bir temizledim soğutucuyu da taktım sıkıntısı yok şu an. Fakat madem garanti bitimine az kalmış yolla gitsin. Üç dört problem daha söyle bir güzel elden geçirsinler. Gerçi genelde bir haltı düzeltemeden geri yolluyorlar. :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

"Şarjı da hemen bitiyor, bu yüzden oyun oynarken sürekli şarja takmak zorundayım." hacım laptop bu masaüstü mü şarja takılı değilken oyun oynatsın :) tabi ki hızlı yiyecek oyundayken :)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
Toplam Hit: 2806 Toplam Mesaj: 16