folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop'um Küt Diye Kapanıyor. Çaresizim, Ne Yapmalıyım?

Laptop'um Küt Diye Kapanıyor. Çaresizim, Ne Yapmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Anladığım kadarıyla fan temizlenince bu sorun kalmayacak; ama fanı temizlemeyi bilmediğim için de garantiye göndermem iyi olacak.

Teşekkürler arkadaşlar. Önerileriniz için sağ olun

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

co speccy programı yükle, oyun aç ve anakart, Cpu, ekran kartı sıcaklıklarına bak bakalım. 100+ oluyorsa işlemci kendini kitliyordur. İçini temizlettir, termal macunu yeniletirsin, mis gibi oluyor bendede var aynı sorun. Evlerin tozunu sikeyim abi, 1 ay anca kullanbiliyordum laptopu sonra temizlemeye.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

hocam hiç elleme lenovoyu ara böyle böyle de aşırı ısınma var kasanın temizlenmesi için garantiye göndermek istiyorum ortalama ne kadar sürer de, zaten normal bi firma 1 haftadan fazla tutmaz, ben telefonu yollamıştım ilk ve tek garanti tecrubem olarak, o gün garantisi bitiyordu yani mesai saatinde yetişmese bi daha gönderemezdim, her neyse 3-4 gün içinde halloldu dendi telefonun dış kasa ve kamera merceği hariç piline kadar her şeyini değiştirmişlerdi.

Tabi bu samsungdu ama sonuçta çok yavaş çalışmıyor sanırım artık teknik servisler eskisi gibi.

Sen en iyisi direk teknik servis şubesini bul elden ver, verdiğine dair belgeyi falan kendin al. Aracı dükkanlarla uğraşırsan çoook uzar.

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

SoloTurk bunu yazdı:
    -----------------------------

Evet dediğiniz gibi bilgisayarım sıcaklıktan dolayı kapanıyor. Normal zamanda bilgisayarda bir işimi görürken kapanmıyor. Oyun oynamak gibi aşırı ram, ekran kartı kullanımı gibi durumlarda ısınma meydana geliyor ve bilgisayar kapanıyor.

Temizlemek için sadece elektrikli süpürge mi kullanacağım? Bence çözüm olmaz o :( garantiye mi göndermeliyim ne dersiniz? Bunun için 2 TB hard disk almam gerekecek çünkü bilgilerimi yedekleyecek bir yerim yok. Bu da bana en aşağı 300 TL demek :|

-----------------------------

hocam garantiye verirken yalnızca kasa temizliği yapılmasını istiyorum, işletim sistemi ve verilerimde hiç bir değişiklik olmayacak diye belirt orda sana verdikleri belgeye de yazıcaklar zaten. silinmes falan durumunda hukuki yollara başvurursun ki kimse fanları çıkarıp temizleyip taktı diye format falan atmaz. Açılışa direk biostan şifre koy ( ama bi kenara yaz kesinlikle pc geri gelene kadar unutursun ) öyle yolla :)

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

bak buraya yazıyorum. laptop lenovunun servisine gittikten sonra ana avrat sövmeye başlayacaksın.

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
Toplam Hit: 2807 Toplam Mesaj: 16