folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Laptopun Bataryayı 18650 İle Yenilemek

Laptopun Bataryayı 18650 İle Yenilemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    livane bunu yazdı

Kimsede dememiş laptop bataryasının içinde bildiğin pil mi var diye :) ilk defa gördüm aq

eski modellerde evet. 18650 var. Ama üzerinde akım denetleyici bir devre var ki belli bir sarj sayısından sonra kisitlama yapiyor. 

Ben olsam hiç bulaşmam bu sorun yuzunden. 2000 ma lik bir pil ile 10000 ma iki pili bir birine paralel bağlarsan bir süre sonradan 2000 ma nin hizli bitmesinden kaynaklı 10000 ma dan kendini sarj etmeye calisacaktir. Bu yuzden bir süre sonra 10000 ma liği bozacak (az sarj ile kullanma süresine bağlı bu bozma hizi değişir) akım kesici devre nin üzerinde ki life cycle counter'i da resetlenmediğinden (bu bahsettiğin işi yapan piyasa da bu işi yapan adamlar bunun üzerinde ki eprom'u da resetlerler) ayni sorunu yaşamaya devam edeceksin.

Paralel kullanılan güç kaynaklarında boyle özdeş olmama durumu ve kalitesiz pil kullanımı patlamalara sebebiyet verebilir dikkatli ol @yolbulucu seni severim :) başına bir sey gelsin istemem.

edit : 
    Konu ile ilgili severek takip ettiğim murat hocanın videosu vardı :

https://www.youtube.com/watch?v=ABuxClAMmp4

https://www.youtube.com/watch?v=8DVmmGEazvo

https://www.youtube.com/watch?v=DgMrJGjtHok

Piller tehlikelidir. Akuler daha tehlikelidir, ama daha az risklidir.

undefined-01 tarafından 10/Ara/18 17:04 tarihinde düzenlenmiştir

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Bu işlerle daha önce haşır neşir olmuş biri olarak boşuna deneme. O laptop bayarya çipleri en küçük değişiklikte iptal ediyor kendini boşa uğraşma.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

Sen fiziksel pilleri değiştirsen de işin cözulmeyecek. Pilin içinde o pillerin cikişinda elektronik bir devre vardır. o devre kartının icinde ki counter'i sifirlamadiktan sonra pilleri değiştirmenin pek bir anlami yok. Fiziksel olarak pil bozulmamış bile olabilir. 

Piller sağlam olsa bile o counter zımbırtısı bozuk gibi mi gösteriyor belli bir kullanımdan sonra?

resmen para tuzağı yani

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

Sen fiziksel pilleri değiştirsen de işin cözulmeyecek. Pilin içinde o pillerin cikişinda elektronik bir devre vardır. o devre kartının icinde ki counter'i sifirlamadiktan sonra pilleri değiştirmenin pek bir anlami yok. Fiziksel olarak pil bozulmamış bile olabilir. 

Piller sağlam olsa bile o counter zımbırtısı bozuk gibi mi gösteriyor belli bir kullanımdan sonra?

resmen para tuzağı yani

Bu olay fotokopi makinelerinde ve lazer yazıcılarda vardır, Toner dolumu hususunu destekler nitelikte kilitleniyor, ama pil şarj devresinde sayıca şarj takibi yapan ve kısıtlayan devre olduğunu bilmiyordum, bu bilgi kesin olarak doğrumu..? Eğer doğruysa cidden para tuzağı.. Hayince bir olay.. Fakir mucitlerin önüne taş koymaktır..!

ShockMan tarafından 10/Ara/18 20:29 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyP-X
    HyP-X's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    livane bunu yazdı

Kimsede dememiş laptop bataryasının içinde bildiğin pil mi var diye :) ilk defa gördüm aq

eski modellerde evet. 18650 var. Ama üzerinde akım denetleyici bir devre var ki belli bir sarj sayısından sonra kisitlama yapiyor. 

Ben olsam hiç bulaşmam bu sorun yuzunden. 2000 ma lik bir pil ile 10000 ma iki pili bir birine paralel bağlarsan bir süre sonradan 2000 ma nin hizli bitmesinden kaynaklı 10000 ma dan kendini sarj etmeye calisacaktir. Bu yuzden bir süre sonra 10000 ma liği bozacak (az sarj ile kullanma süresine bağlı bu bozma hizi değişir) akım kesici devre nin üzerinde ki life cycle counter'i da resetlenmediğinden (bu bahsettiğin işi yapan piyasa da bu işi yapan adamlar bunun üzerinde ki eprom'u da resetlerler) ayni sorunu yaşamaya devam edeceksin.

Paralel kullanılan güç kaynaklarında boyle özdeş olmama durumu ve kalitesiz pil kullanımı patlamalara sebebiyet verebilir dikkatli ol @yolbulucu seni severim :) başına bir sey gelsin istemem.

edit : 

https://www.youtube.com/watch?v=ABuxClAMmp4

https://www.youtube.com/watch?v=8DVmmGEazvo

https://www.youtube.com/watch?v=DgMrJGjtHok

Ben de konuyu görünce bu muhterem abinin videolarını eklemeye gelmiştim. Görünce mutlu oldum :)

.. you only have you ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

laptopu 5 yıldır felan kullanıyorum, normalde prize takılı, ancak ayda bir pili takıp doldur boşalt yapıyordum, pil kendi kendini öldürmesin diye.

eğer sayı artıyo diye bozuk gösterecekse hiç takmayayım madem.

şu anda 3-4 saat götürüyor kendi pili.

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Konuya yazılanlar ve redditte okuduklarimdan anladım ki baya zor bir şeymiş bu. Bana basit gibi gelmişti. En iyisi bu amk bilgisayarini satmak ve bir daha sik sok aletler almamak. 

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim müritcanlar

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    livane bunu yazdı

edit : 

bu evde nükleerli şarj falan yapan dayı değil mi :D

@yolbulucu hocam hiç uğraşma yolunu bul git. çok sorun değilse direkt şarjda kullan bataryasız ben 3 yıldır falan bataryasız kullanıyom batarya öldü de :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Benim batarya 5 yıl oldu, yeni geçen ay hata verdi, süresi 1 saat bir kaç dakikalara düştü, burada dediklerimi üşenmesem uygulayacağım, ve bu konuya dönüp sonucu yazacağım.. Ben pil şarj devresinde böyle bir devre olduğuna inanmıyorum şahsen..  Sanırım pillerden birisi hayata veda etti.. Bir de geçenlerde bir şey keşfettim, bu Laptop bataryası pillerinden ölü olanın kafasını kesip aldığımda, yeniden çalıştığını fark ettim, o kafa temas plakaları arasında bir temassızlık oluyor sanırım, pilin içinden gelen bir alüminyum benzeri iletken var, onda yeniden voltaj ölçümü aldım, ve pilin yeniden şarj almaya başladığını gördüm. Bu ilginçti gerçekten. Ama başını kestiğinizde dış duvarla temas etmemesine dikkat etmelisiniz, acayip ısınıyor yoksa..

Galiba aşırı şarjda ısınan pillerde, bir tür sigorta gibi bir şey iletimi kesiyor, ve bu başını kestiğim piller, patlamaya karşı korunmasız duruma geliyorlar, bu nedenle bu pilleri amper değeri düşük şarjlarda şarj etmem gerektiğini biliyorum, bu şarj dengelendiğinde amper dengesinden ötürü, ısınma olmasını engeller, bu şekilde bir pili mp3 playere taktım kullanıyorum, 5.5Vol ile şarj veriyorum, ısınma olmuyor..

ShockMan tarafından 11/Ara/18 03:43 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

resmen para tuzağı yani

olu pil hucrelerine cok yuklenirsen kimyasal tepkimeden patlar. (ozellik ile polymer tabanli lidum polimer piller) bize okulda bu sarj kesici devrelerin aslinda pili degil insani korumak icin kullanilmak zorunda oldugunu anlatiyorlardi

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
Toplam Hit: 3979 Toplam Mesaj: 31
laptop batarya monster allah belanı versin 18650